Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od Gaginh0 »

Ajde nemojte vise da kritikujete fakultete nego pricajte malo o sebi, jel zavrsavate, gde ste sad, koliko vam je ostalo? Pogotovo ovi mladji :)

Ja iskreno da vam kazem, malo sam zaglibio...

Za one koji ne znaju, studiram veterinu, odslusao sam petu godinu ove godine, sve po redu, 4 godine bio na budzetu, i juce sam podvukao crtu. Ostalo mi je 18 ispita do diplomskog. E sad to nije tako strasno kad se uzme u obzir da imam 64-66 ispita tokom celog studiranja. Ali opet jeste jer je polovina od ovih ispita bas teska. Nego imao sam drugi problem, zaposlio sam se, opustio se poslednjih godinu i po dana, nisam dugo dao "krsteni" ispit i ovo je rezultata toga :kuku:

Juce sam malo razmisljao i skontao da mi ni drustvo, ni picke, ni automobili, ni pare nece pobeci, ali da ovim tempom necu nista postici u zivotu jbg. Postavio sam sebi cilj da ga zavrsim, nije lagan fakultet, ali ako sam do sad dao 10tak ekstra teskih ispita, dacu i ove ispite i cao. To je period od bar godinu i po dana, ali jbg, to je taman tih godinu i po sto sam ladio jaja.

Eto, ne mora niko ni da mi odgovori, olaksao sam dusu koju sam prodao djavolu :djavo: :rofl:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Nek‘ je tebi lakse :mrgreen:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

c, pa trebao si da me podrzis... :mrgreen:

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Knjigu u šake derane. :pravilnik: Samo napred. :thumbup:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Bolje da juris ribe, knjige mozes da citas i kad omatoris :mrgreen:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja sam upisao 2008. Pravni na samofinansiranje, prešao na budžet sledece godine i do kraja ostao na budzetu. Malo otegao III i jos neke lične stvari su mi oduzele 5 meseci, sada imam jos 3 ispita(od toga jedan spreman za sledecu nedelju :mrgreen: ) i planiram da završim do proleća. Ako tako bude, iapašće da sam dao sve najteže ispite iz III i celokupnu IV za 10-11 meseci, uz to radim, čak sam u medjuvremenu i završio jedan kurs nemačkog, što znači da se sve može samo kad se hoće. :D

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Opušteno Gagi, daćeš već sve :)
Zahtevan faks, prepeglao si već dosta, malo si osetio kintu pa te je to omelo, al dobro, sve u rok službe :D
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja na megatrendu, ne mogu nista drugo zbog sporta. Zeleo sam drzavnu ekonomiju al nece da moze :(

Na megatrendu dajem sve u roku, nije tesko osim ako se ne vija prpsek, onda je tesko jer si u mogucnosti da im upadnes na budzet a to im se bas i ne svidja... :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kod nas su imali običaj da govore: Kolega, nije ovaj fakultet za vas, imate Pravni tu blizu... :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Gaginh0 napisao:c, pa trebao si da me podrzis... :mrgreen:
Ajde de, moja sestra je završila, ne baš u roku, ali usput se otkinula od prakse. Sad radi zavodu, bode 150 životinjki dnevno već nekoliko godina.

Možeš ti to. :-)

Edit: Što se mene tiče, studirao sam deceniju, paralelno poprilično uspešno radio kao samozaposleni slobodnjak po raznim firmama (krpio mreže, servere, kompove), diplomirao FON (IS smer), zatim izgurao godinu dana master studije poprilično lagano. Već nekoliko godina radim u struci, fenomenalan posao, globalno sam prisutan po čitavom svetu i zanimljivim destinacijama.

FON mi je otvorio vrata, tj ništa od toga ne bi bilo da sam bez diplome koja se ceni u struci. Ne sumnjam da bih se snašao i bez toga, jer sam se uvek dobro snalazio kako god okreneš, ali ovaj posao sad ne bih sigurno radio.

Podržavam studije i dobre faksove, ali ne nikad ne zapustite dobar zanat i praćenje trendova. Faks će vam otvoriti mnoga.vrata, ali neće vas naučiti bogznašta primenljivo u praksi.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Ma praksa je majka, pogotovo za ove medicinske nauke, mogu ja sto puta procitati i nauciti da se kod odredjene bolesti javlja to i to na kozi, dok ja ne vidim uzivo par primera kako to izgleda nema nista od toga :)

Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ajde da se i ja zapljunem. :)

Evo me na trecoj godini Saobracajnog fakulteta, na budzetu sam od pocetka, vucem dva predmeta iz prve dve godine. Ne znam kako je na ostalim fakultetima, ali kod nas su vecina predavanja i vezbi obavezni da se slusaju tako da nema mnogo mesta za neke poslove sa strane. Da ne pominjem koliko obaveza imamo oko nekih seminarskih, semestralnih, godisnjih i ostalih radova i plus spremanje kolokvijuma.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Evo i mene, volim sve što vole mladi :kezo:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

A kako ti stojis sa svojom naukom?

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Preneo 2 komada u šestu, sad ću da gledam da to dam dok mi ne krene vreme da odgovaram ove što sad slušam (jer moram prvo ove iz pete da bi mogao nove) krenuo pojačano nevezano za nastavu na praksu i tako :)
Odgovori