Xepoj87 napisao:200-230km za 2 i po sata ja manje od 80 km/h?
Xepoj87 napisao:Imas mapu, pa pogledaj sam. Od centra BG-a ima 230km. Da, ima tacno sta si rekao, sve to si rekao u jedno 10 postova. Ako si rekao nesto drugacije, slobodno quoteuj.
Eto zato ti kažem, ne moraš da izmišljaš - napisao sam kako je bilo. Kilometraža, potrošnja, uslovi.
Nisam jedini, bilo je par koji ne sumnjaju i gle čuda nijedan ne vozi dizel
Boringly average, but also perfect for school run mums
Kao sto sam i rekao, tada si rekao da ti je prosek brzine 80 km/h, da je pljustala kisa, da si lagano vozio, bez divljanja, i da ti je potrosnja bila 6l, sa atmosferskim 1.8 benzincem.
Iskreno, da si krenuo iz Bg-a, islo bi tebi u korist, jer je do Mladenovca autoput vecinom, i mozes da imas veliki prosek brzine.
Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nisam rekao da sam vozio lagano već da nije bilo divljanja, ni 6l dakle opet izmišljaš.
prosek sam ispravio kada je neko dobacio da ruta ima 180km a ne 200.
Je l treba ja da citiram svoje poruke ili ti treba da nađeš pa da citiraš pošteno, ajde mlađi si, ispašćeš još i bezobrazan pored toga što izmišljaš?
Kacio sam slike i pisao, moj Civic trosi: na 125km/h 6.5L, na 130km/h 7.1L, na 135km/h 8L.
Na magistrali (ibarska i sl), sa malim prekoracenjem i prosecnom brzinom od ~55km/h 5.1-5.5L
Nisam upucen u Vasu diskusiju, vidim da su neki stari postovi.
Od tih 200km, koliko je napravljeno na autoputu a koliko na magistrali?
ali tebi je u glavi 6l Zlatibor-Beograd pri pljusku i 80km/h prosek i ne odustaješ, samo prozivaš. Na kraju se neko nakači na tu tvoju izmišljotinu i nastavlja da proziva a nema pojma ni zašto ni kako al bitno da se laje
Krenuo sam u 10:45,
pauza u GM od 10-ak minuta na pumpi, do klonje, radnje i da napumpam gume,
šaljem sms u 13:22 pred naplatnom rampom posle Mladenovca i slikam tablu za drugare.
To je meni ~dva i po sata za 200km čisto magistrale. 6.4 po bordu može biti i 7l za povratak. Malopre sam nasuo opet pun, 31l za 455km
.
Heinz kaže 180km i prosek 72km/h... ok, imao sam i nešto vožnje na Zlatiboru.
neki sumnjaju, neki samo dobacuju ali ti ga brate pretera.
6l je BG-ZL lagano, u odlasku i taj prosek se povećao pri povratnoj vožnji na 6.4 za 2 i po sata vožnje. Koja nije bilo divljanje već visok prosek. Siguran sam da na svakom pravcu voziš brže od mene samo ja tempo održavam a ti moraš svaki čas da kočiš jer ne umeš drugačije, nabijanje u pedu i kočenje i gde treba i gde ne treba, a očito treba jer cepaš gume.
Nista to nije pisano u tvojim pocetnim izjavama. Posle nisam citao kako si se vadio iz lazi koje si izrekao, jer ti prosto nisam verovao, pa mi je postalo nebitno. Kao i Nidzi sto necu verovati nista za Alfu, za koju mi je tvrdio da nije imao ulaganja, a posle ispalo da je vadio dpf, zatvarao egr, i menjao barem 2 amortizera, ili nesto slicno na ogibljenju, pa onda, ko zna sta je zaista sve radjeno na tom automobilu. Kada je neko toliko pristrasan za neku stvar, jednostavno me vise njegovo misljenje o toj stvari ne zanima.
To sta ja znam ili ne znam, ti ne mozes da znas. Da, velika je umetnost ne divljati. Posto ti znas, da ti objasnim da se gume ne cepaju ako se nekome nabijas u bulju, vec ako brzo ulazis u krivine. Ostra voznja moze da se odrazi samo na potrosnju, sigurno ne moze biti sporiji neko ko stiska gas u svakoj prilici, te prosecna brzina svakako nije manja ako vozis brzo.
Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
da malo dobacim to za magistralu, sinoc sam oko ponoci vozio bg-sm preko sela, dosta brzo, prosek brzine je bio 86kmh, pr. potrosnja 6,6l benzina... tu sam ocekivao vise recimo...fokus je bio...
Pa znam kako si pocepao gume, mogu da pretpostavim iz opisa, ti si gume pocepao od jedne vožnje tim putem. Cepao si gume jer si prebrzo ulazio u krivine a ja nisam, (uglavnom) jer znam put relativno dobro i kojom brzinom ulećem u koju. Ne znam da li si bio sam u kolima ali ako nisi, auto je bio još teži. Možda i celih 500kg više treba taj dizel da potera u, kako je ceniš, divljačkoj vožnji.
I čuj vadio iz laži. Pa ajde kad si tako promućuran, koji je moj pravi motiv u celoj priči? Pogrešio jesam (bez namere da lažem) da je u pitanju 180km a ne 200km puta. Tri klika, par strana, sve piše. Ali i dalje ćeš da svako malo dobacuješ kako sam lagao da je bilo 6l na 80km/h prosek u opakim krivinama i po pljusku.
Nidza je bre zaljubljen u parče gvožđa, normalno da je pristrasan. Ja prenosim svoje iskustvo iz vožnje ko u igrici, kad svi voze sporije zbog pljuska a znamo kakve prosečan vozač ima gume i kako se nose s vodom na putu...
Pazi, nas 3 od po 100kg, zimske gume na 25 stepeni, auto mi standardno ima oko 1700kg.
I to je jedan put, gume koje su i namenjene da se pocepaju. Dakle uletanje brzo u krivine, zato sto mi je tako bilo zanimljivo.
Koji je motiv, ja ne znam, znam da je na tom putu taj prosek nemoguce ostvariti, a da ti auto trosi tako malo, jos po pljusku. Dakle, u nekom aspektu si preterao, ja pretpostavljam prosecnoj brzini. Opet, ne poznajem te licno.
Dragane, put u Smederevo, i put Od Mladenovca, do Zlatibora su ti kao dupe i oko... Sto verujem da i sam znas. Uzak, i krivudav put, gde ke jednostavno zaista tesko postici veliku prosecnu brzinu. Dakle, u proseku, jednostavno moras spprije voziti nego preko Ibarske. Alo nije tako, ispravite me, mozda sam ja isao nekim trecim putem, pa sam retardiran, ali s am skoro siguran da ne postoji 3. put, barem ne neki normalan...
Tapatok za Vindovz
Ne zelim da ulazim u tu vasu prepisku, samo sam izneo moje iskustvo, a inace, jos povoljnije po moju prosecnu brzinu je sto je sm - sremska mitrovica, a smederevo je sd, a po sremu ima mnogo pravaca izmedju sela i lakse se napravi visok prosek...
Uzak i krivudav put imaš samo od Rudnika do Šatornje, čak ni toliko, do Jarmenovca, a to je nekih 10-ak km.
To je od celog puta od Zlatibora do Mladenovca, nije ni 10% celog puta da su krivine i gde na kratkim pravcima ideš max 80 a u krivinama 40-50.. ne računam naselja gde sam morao da držim 50-60. Pritom, ima dosta nizbrdica, motor je često u cut-offu.
Ja sad probao unazad da skapiram ko je sta tvrdio i nema sanse, nisam dovoljno pametan. Ako ste se ogranicili samo na deonicu Zlatibor-Mladenovac, tih 180km se moze preci za 2.5h, sa prosecnom brzinom od nesto preko 70 i sa prosecnom potrosnjom oko 6.5l. Sve ostalo receno (80 prosek, 6l potrosnja, pljusak) cu posmatrati kao nepovezane elemente, jer zajedno ne idu bas...