Imaš net, znam da si veoma vešt da dodješ do svih tih informacija ako i kada poželiš.ftj napisao: 04 Dec 2025, 13:30 Prednost je jer možeš ovde da staviš rezultate sa speedtesta, što ti je veći to je bolje.
Kažeš nije brošura i bukvalno staviš link reklamne brošureljubitelj napisao:
To što sam naveo nije nikakva brošura ni teorija nego već više godina u komercijalnoj upotrebi, pre svega u Aziji.
Čitave fabrike, roboti, rade preko 5G u realnom vremenu, isto tako i medicina.
Imaš na netu konkretnih primera, samo potraži.
Ne videsmo gde je to normalno da se vrše operacije uz pomoć 5g i po čemu je naša implementacija mreže lošija nego negde drugde(ne kažem da nije, nemam te informacije). da li je recimo u holandiji ping zaista <8 ms, to bi bilo lepo da znamo i tako te neke praktične primere a ne da slušamo apstraktne hvalospeve o azijatima.
Dao sam ti samo primer gde da gledaš čemu služi prelazak na 5G, koja je namena.
Evo opet primera https://www.ericsson.com/en/blog/2024/3 ... -age-of-5g
ukucaš u google "5G in surgery" i sam ćeš videti druge realizovane primere.
A to gde je Azija uspešno primenila internet je toliko očigledno da ne vidim nikakvu potrebu za takvim tvojim nipodaštavanjem njihovih rezultata.
Ping 8-10mS je očekivani, prosek neki. Nova napravljena mreža treba da bude bolja od proseka, bliže donjim vrednostima latencije.
Logično jer je i oprema nova i bolja od opreme prethodne proizvodne generacije (od pre 4-5 godina kada je 5G ušao široko).