Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Mozda je pitanje vise za ana forum, interesuje me koristi li neko u kupatilu ove "moderne" crne mat slavine tj baterije za lavabo i tus? Renoviram kupatila, lepo izgledaju te crne varijante, ali koliko su prakticne za odrzavanje tj. koliko trpe fleke i kamenac od vode? Da li se zahteva otprilike ribanje nakon svake upotrebe da bi iole licile lepo, postoji li mozda neko sredstvo kao premaz da se voda ne zadrzava na njima? Tipa kao one fore za kola protiv kise...
Mi imamo crne mat baterije u celom stanu, usponski tuš, okoviza staklo od tuš kabine su crni, visoka baterija na lavabou, mala u wc-u, i u kuhinji je isto crna, čak su i sifoni crni metalni. U suštini, jako često mora da se pere, znam da žena svakih par dana pređe. Lako se doduše peru, znam da se ne zadržava dugo na njima, izgleda lepo dok je čisto, kada se nahvata kamenac, užasno je.
Nismo nikad pokušavali da premazujemo nečim da se ne hvata kamenac, možda bi i radilo ali se plašim da više ne bi bilo mat. Dakle ako niste spremni na često čišćenje, bolje ne uzimajte.
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
Nismo nikad pokušavali da premazujemo nečim da se ne hvata kamenac, možda bi i radilo ali se plašim da više ne bi bilo mat. Dakle ako niste spremni na često čišćenje, bolje ne uzimajte.
Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk
Zna li neko, gde imaju da se kupe ovi profili (donja slika) za staklo 10mm, koji je to materijal i koja je otprilike cena:
- Prikačeni fajlovi
-
- 1.jpg (258.57 KiB) Pogledano 2206 puta
-
- ssass.jpg (116.63 KiB) Pogledano 2206 puta
Ja sam ovo (ili jako slično) viđao na tuš kabinama. Kupuje se komad od 2.5 m npr,
Koliko je elastično?
Koliko je elastično?
Kod tuš kabine je "perce" pomereno za 90 stepeni udesno u odnosu na položaj na slici.
Nije baš elastično ali bi moglo i da bude, npr neki gumenastiji ili silikonastiji materijal bi bio ok.
Nije baš elastično ali bi moglo i da bude, npr neki gumenastiji ili silikonastiji materijal bi bio ok.
Ne tražim to, tražim odakle vipol i slični nabavljaju.
Inače, za 1m mi traže 5e, što je skuplje od AL profila. Obrazloženje: "sve je poskupelo".
Inače, za 1m mi traže 5e, što je skuplje od AL profila. Obrazloženje: "sve je poskupelo".
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Oni su posebna priča. Koliko neprofesionalnosti na jednom mestu ...
TapaT
TapaT
Mnogo posla, a malo radnika i eto problema...
Ja sam 2 puta radio s njima (doduše zadnji put je to bilo pre 3 godine) i sve su ispoštovali tačno u ugovorenom roku i tačno u dinar.
Ja sam 2 puta radio s njima (doduše zadnji put je to bilo pre 3 godine) i sve su ispoštovali tačno u ugovorenom roku i tačno u dinar.
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Sve je to Turska,probaj u "proal"-ujaksa napisao:Ne tražim to, tražim odakle vipol i slični nabavljaju.
Verovatno je jeftinije nego u Vipolu .
Послато са SM-N970F помоћу Тапатока
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Imaju gomilu podizvođača. Više puta smo imali ista iskustva:member napisao:Mnogo posla, a malo radnika i eto problema...
Prvo ne možeš da ih namoliš da dođu i uzmu meru. Zatim ih juriš da ti daju predračun, da im platiš 100% avans* (jer drugačije ne može). Kada platiš, onda čekaš, nekada duže, nekada kraće, da ti namontiraju. A i to može biti problem jer naruče pogrešnu boju.
Uglavnom, probijaju sve rokove, koje su sami postavili, od mere, preko čekanja na naručenu robu, do same montaže.
Onda dođu na montažu i postave pitanje "ko ti je uzimao meru?"
*A kada su oni kupci za nešto, umeju da duguju ihaaaj, pogotovo van sezone, kada imaju manje posla. I to duguju za nešto što su avansno naplatili. Pritom, ne rade od juče, znaju kada imaju manje/više posla, pa bi tamo mogli da organizuju i radnike i novac.
Ili bar neka daju normalne rokove, koje mogu da ispoštuju.
TapaT
Jos malo 

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Sent from my SM-N986B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Lepo. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
koliko može da košta ovakav sistem za kuću?
https://www.lg.com/rs/business/dizajniran-za-tisinu
podno u prizemlju, hlađenje odozgo (LG ERV za kucnu upotrebu), topla voda i napajanje sistema solarnim panelima... je l se neko ovde bavio ovakvim sistemima pa da ima neka iskustva?
https://www.lg.com/rs/business/dizajniran-za-tisinu
podno u prizemlju, hlađenje odozgo (LG ERV za kucnu upotrebu), topla voda i napajanje sistema solarnim panelima... je l se neko ovde bavio ovakvim sistemima pa da ima neka iskustva?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ako hoces stalno da napajas solarnim panelima, trebaju ti baterije, koje bi bile najskuplji deo te price.
Oko 3k evra je 10kW baterija, a trebaju barem 2 do 3, jer se zimi vise prazni no sto se puni. Sve zavisi od prostora, to jest potrosnje tog sistema. Mislim da ti je solarna elektrana 45kW oko 4-5k evra ako se ja dobro secam cena.
I zbog povrsine je bitno naci sto jace panele, ja sam neke od 500W uspeo da nadjem, ako se dobro secam.
Ja sam gledao za svoju kucu skroz prebacivanje na solarno i sve mi je ok dok nisam dosao do baterija, jer bi mi trebalo oko 10 baterija, pa ceo sistem izlazi oko 70k evra...
Tu je najbolje prikljuciti samo solarne panele sa invertorom na ceo sistem struje u kuci, pa prijaviti u epsu prodaju viska struje. Od pre godinu dana je ta procedura dosta pojednostavljena. Struju nazalost prodajes po fazon 20% cene struje, ali barem ne bacas visak energije sa panela.
Druga mogucnost je da se blokira vracanje struje u mrezu i onda samo kada ima potrosnje, koriste se paneli, ali je to bacanje energije.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Oko 3k evra je 10kW baterija, a trebaju barem 2 do 3, jer se zimi vise prazni no sto se puni. Sve zavisi od prostora, to jest potrosnje tog sistema. Mislim da ti je solarna elektrana 45kW oko 4-5k evra ako se ja dobro secam cena.
I zbog povrsine je bitno naci sto jace panele, ja sam neke od 500W uspeo da nadjem, ako se dobro secam.
Ja sam gledao za svoju kucu skroz prebacivanje na solarno i sve mi je ok dok nisam dosao do baterija, jer bi mi trebalo oko 10 baterija, pa ceo sistem izlazi oko 70k evra...
Tu je najbolje prikljuciti samo solarne panele sa invertorom na ceo sistem struje u kuci, pa prijaviti u epsu prodaju viska struje. Od pre godinu dana je ta procedura dosta pojednostavljena. Struju nazalost prodajes po fazon 20% cene struje, ali barem ne bacas visak energije sa panela.
Druga mogucnost je da se blokira vracanje struje u mrezu i onda samo kada ima potrosnje, koriste se paneli, ali je to bacanje energije.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.