Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Meni se opasno svidja Bela Xperia Z,ali verovatno cu i ja prevagnuti na One... Nego sto mu bzvz ona kamera...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Pa kamera nije bas najbolja ali je sasvim upotrebljiva...zbog opticke stabilizacije bi trebalo da je i bolja od konkurencije u nekim situacijama.
Floyd napisao:
Malo me nervira Samsung sto pored Exynos octa cipa, kupcima u Evropi ipak valja Snapdragon.
Naravno, odlican je i on ali mi je princip malo bzv...ono, kao, ko vas hebe kad ste ovce.
Problem je sto u Ch koliko vidim za sada nude samo 4g model. Ovo ne valja iz mnogo razloga. 4g nam ne treba, skuplji je, nema octa procesor. Ne znam zasto nema obicnog u ponudi.
Napravili su oni i octa procesor sa pordskom za LTE ali za sad samo za njihovo trziste.
E sad, apsolutno je tacno da nam 4G ne treba...kod mog operatera je za sad jos u test fazi ali po ceni koja je u Swiscom-u ga sigurno necu koristiti.
E sad, apsolutno je tacno da nam 4G ne treba...kod mog operatera je za sad jos u test fazi ali po ceni koja je u Swiscom-u ga sigurno necu koristiti.
Xperia Z je kod nas ista cena za 4g i obicnu,a cini mi se da ima obe verzije,osim ako za ovu drugu samo nisu napisali da je 4g...
S4 jos nije stigao,tako da ne znam
Inace,drugar koji radi u Samsungu je koristio S4 i kaze da mu je Note i dalje jedini dobar Samsung(i 1 i 2),a da je S4,kao i S3 konfekcija
S2 je realno po svima nama poslednji extra telefon koji je Samsung izbacio,osim Note koji su ipak klasa za sebe,usled svoje velicine...
S4 jos nije stigao,tako da ne znam

Inace,drugar koji radi u Samsungu je koristio S4 i kaze da mu je Note i dalje jedini dobar Samsung(i 1 i 2),a da je S4,kao i S3 konfekcija

S2 je realno po svima nama poslednji extra telefon koji je Samsung izbacio,osim Note koji su ipak klasa za sebe,usled svoje velicine...
Fora sa S4 je da je u 4G verziji potpuno drugaciji cipset, zapravo apsolutno isti kao u HTC One.
Za obicnu verziju nude taj stedljivi octa core procesor (dva u jednom).
Podrska za 4G je meni licno totalno nepotrebna.
Za obicnu verziju nude taj stedljivi octa core procesor (dva u jednom).
Podrska za 4G je meni licno totalno nepotrebna.
I da podrzava ne bih ga koristio jer satire bateriju.
@ Heroj, mozda je cena ista kod operatera kojo svakakp imaju ogromnu marginu, medjutim u najpovoljnijim radnjama koje rade sa malom zaradom 4g Note II je npr nekih 70chf skuplji od obicne verzije.
@ Heroj, mozda je cena ista kod operatera kojo svakakp imaju ogromnu marginu, medjutim u najpovoljnijim radnjama koje rade sa malom zaradom 4g Note II je npr nekih 70chf skuplji od obicne verzije.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Ljudi, ne preterujte... HTC One ima odlicnu kameru, mozda ne toliko dobru kao S4, ali Ultrapixel ima i te kako svoje brojne prednosti.
Nikad ne bih rekao da je ova slika uslikama mobilnim telefonom:

Ne moze svaki telefon da uhvati trenutak, kao sto su uhvacena krila na ovoj slici...
Slika je izvucena iz teme sa XDA foruma, pogledajte sve strane, ima dosta uporednih slika -> http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2192110
Nikad ne bih rekao da je ova slika uslikama mobilnim telefonom:

Ne moze svaki telefon da uhvati trenutak, kao sto su uhvacena krila na ovoj slici...
Slika je izvucena iz teme sa XDA foruma, pogledajte sve strane, ima dosta uporednih slika -> http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2192110
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
NA ovima se lepo vide slova... Kada sam gledao na GSMAreni,nista se ne vidi od slova...
Ovako je super kamera na ovim slikama...
Ovako je super kamera na ovim slikama...
Meni bi bilo dovoljno da je kamera na One bolja nego na SGS2... Od kako sam uradio update na SGS2 bas mi je zao da ga zamenim... Cak sam u jednom momentu razmisljao o kupovini SGS2 Plus.
Svaki od ova tri nova telefona (Z, One i 4) ima nesto sto mi se bas dopada i nikada vise nisam razmisljao o tome koji telefon da uzmem...
A blizi se vreme kad mogu da produzim ugovor...
Tapatalk Post
Svaki od ova tri nova telefona (Z, One i 4) ima nesto sto mi se bas dopada i nikada vise nisam razmisljao o tome koji telefon da uzmem...

Tapatalk Post
HTC one je super sa performansama,Zoe me veoma privlaci kao opcija,kuciste od aluminijuma mi je pun pogodak.Dual zvucnici su ogromna prednost,malo veci dpi i kvalitetniji ekran takodje...
Malo streberski UI mi ne cuci bas najbolje i sto se toga tice,bola mi je Xperia Z,izgled takodje mi je bolji na Z pogotovo beli,to sto je vodootporan,kamera mi je proverena i samo se ceka update software-a da bude bas super,ceo OS njihov mi cuci lepo,prosirenje memorije takodje dobra stvar,stamina mode je koliko sam skapirao od svih review-a,daleko ispred modova stednje ostalih proizvodjaca,ali telefon i ekran izgleda dosta trose kada se koriste,tako da je ekonomija baterije ako se vise koristi telefon,slicna HTC-u,a oba imaju sasvim zadovoljavajuc vek trajanja,recimo kao S3...Meni je i bitno samo da on moze da mi izgura ceo dan.
Onda,dodaci kao sto je charging dock preko cistih kontakata,bez cackanja dzeka mi je super stvar kod Sonyja,a li stilski gledano,Sony uvek kida sa dizajnom kod sve elektronike
Takodje,trenutno je tako da je preko 100e jeftinija Xperia...
A preko operatera su kriminalne cene,tako da i ako za koji mesec mogu da uzmem,ako pre toga budem imao kesh za telefon,sigurno necu uzimati preko operatera...
Samsung mi ne dolazi u obzir,jer mi je kod telefona prvenstveno bitan dizajn,kvalitet izrade,pa tek onda performanse...
Da je on 3 puta bolji od ostalih,pa i da pricamo,a ovako da nosam plastikaner,samo zato sto je "najbolji po performansama" koje mi ne trebaju ni za sta,ne pada mi na pamet...
Lumia takodje dolazi u obzir kao kupovina,ali ne vidim sebe kako je biram pored Xperie i One-a...
Sta znam,mozda kada budem malo prosetao da opipam telefon i vidim kako radi,promenim misljenje,pa prevagnem na Nokiu,ali bih je uzeo iskljucivo u zutoj boji,a vecinom koliko vidim prodaju u crnoj i beloj...
Malo streberski UI mi ne cuci bas najbolje i sto se toga tice,bola mi je Xperia Z,izgled takodje mi je bolji na Z pogotovo beli,to sto je vodootporan,kamera mi je proverena i samo se ceka update software-a da bude bas super,ceo OS njihov mi cuci lepo,prosirenje memorije takodje dobra stvar,stamina mode je koliko sam skapirao od svih review-a,daleko ispred modova stednje ostalih proizvodjaca,ali telefon i ekran izgleda dosta trose kada se koriste,tako da je ekonomija baterije ako se vise koristi telefon,slicna HTC-u,a oba imaju sasvim zadovoljavajuc vek trajanja,recimo kao S3...Meni je i bitno samo da on moze da mi izgura ceo dan.
Onda,dodaci kao sto je charging dock preko cistih kontakata,bez cackanja dzeka mi je super stvar kod Sonyja,a li stilski gledano,Sony uvek kida sa dizajnom kod sve elektronike

Takodje,trenutno je tako da je preko 100e jeftinija Xperia...
A preko operatera su kriminalne cene,tako da i ako za koji mesec mogu da uzmem,ako pre toga budem imao kesh za telefon,sigurno necu uzimati preko operatera...
Samsung mi ne dolazi u obzir,jer mi je kod telefona prvenstveno bitan dizajn,kvalitet izrade,pa tek onda performanse...
Da je on 3 puta bolji od ostalih,pa i da pricamo,a ovako da nosam plastikaner,samo zato sto je "najbolji po performansama" koje mi ne trebaju ni za sta,ne pada mi na pamet...
Lumia takodje dolazi u obzir kao kupovina,ali ne vidim sebe kako je biram pored Xperie i One-a...
Sta znam,mozda kada budem malo prosetao da opipam telefon i vidim kako radi,promenim misljenje,pa prevagnem na Nokiu,ali bih je uzeo iskljucivo u zutoj boji,a vecinom koliko vidim prodaju u crnoj i beloj...
Floyd, sada nakon duzeg druzenja kad se podvuce crta, da moras da biras jedan telefon da li bi uzeo Lumiu ili neki jak android tipa HTC One, Xperia Z, SGS4???
Pa Lumia je jos kod mene i kao sto rekoh radi odlicno ali je zezaju te aplikacije na koje sam navikao a kojih za WP8 nema ili ih ima ali jos uvek ne rade kako treba...tako da cu je verovatno prodati jer imam zainteresovanog kupca.
Tako da za sad Android i pored svih mana ostaje bolje resenje.
Tako da za sad Android i pored svih mana ostaje bolje resenje.
Mene ka SGS4 najvise vuce to sto ima slot za SD karticu, i bateriju koja moze da se promeni... Sve ostalo mi je na strani HTCa...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Problem baterje mozes da resis sa eksternim punjacem ali za SD ume da bude problem ako ti je 32 GB malo.
Ja kao najvecu prednost S4ke vidim samo veci displej i nesto bolju kameru.
Ja kao najvecu prednost S4ke vidim samo veci displej i nesto bolju kameru.