Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Novi Sad

Post od Sloba »

Ja idem kada su koncerti i sportski dogadjaji. Isao sam na mladje juniore u kosarci protiv Holandjana i protiv Francuza pre par nedelja. Unutra milion stepeni, tope se ljudi.

Problem sa trznim centrima u Novom Sadu isti je kakav je u Beogradu. Do nekog trenutka nicali su kao pecurke i svi su imali posla. Od nekog trenutka kada se jedan otvori, drugi neminovno puca. Videcemo sta ce biti sa Bigom i Merkatorom kada masa predje u Promenadu. I sad jos jedan novi SPENS... Kome, cemu...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Merkator mi nikad nije bio nista posebno, retko kad sam ulazio tamo.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nije da nije. Bio je najbolje sto smo imali. Kafici uvek puni do stupanja na snagu zakona o pusenju na javnim mestima. Njihov mega market je i dalje br. 1 u Novom Sadu.

Svejedno, mislim da im se blizi kraj.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ja sam u Spens prvi put ušao 1993. i tad je bio polumrtav. Onaj deo što se tiče lokala i trgovina.
Plata 10maraka, patike u Spensu 100maraka.
Tad je Bazar već bio mrtav, Nork isto mrtav.
Samo je Pothodnik radio...i to je to što se tiče "tržnih centara" tj. Robnih kuća.

Isto takvo stanje je i danas sa Spensom, pogotovo jer je Javno preduzeće tj. Ničije i svačije.

Jednostavno , nisu išli u korak s vremenom, nisu pratili trendove ,ni želje posetilaca. A kad izgubiš posetioce, ugasio si ga.

Sad je kasno. Ja ne vidim na koji način "naterati" i navući ljude u Spens.

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Svakako ce oni na kraju uraditi sta su naumili. Od rusenja spensa, rusenja limanskog parka, rusenja novosadske banke, politickog neotvaranja mosta itd itd.. ne obaziru se oni na male pokusaje i proteste gradjana da to sprece.
Tako da sto se mene tice nek ruše i rade sta sta hoce. Na kraju ce biti kako su zamislili. Mi mozemo samo da se nerviramo ili ne.
Ja necu jer znam da nista ne mogu da promenim i uticem. Odavno se vise emotivno ne poistovecujem sa ovim gradom pa je pocelo da boli uvo i za njih i za ns ;) :)
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Kopiracu post sa drugog foruma od pre 10-ak dana, uklopice se...

Polako su stavili sapu na ovu lokaciju i pustaju probne balone da oslusnu reakcije. Spens ni nije objekat koji nuzno mora donositi profit. To je objekat koji mora postojati u gradu i mora biti finansiran iz budzeta grada, jer je njegov doprinos sportsko-kulturnom aspektu Novog Sada kroz generacije nemerljiv. Da su hteli, mogli su ga napravti i profitabilnim. Uz jedno dobrano renoviranje se mogao napraviti objekat koji bi obesmislio ovaj novi trzni centar. Svi uslovi su bili tu.

Stvarno ne mogu da verujem do koje granice su spremni da idu u svojoj oholosti i 'alavosti...

Dodatak:

Ne znam samo kako bi novi objekat bio samoodrziv a ovaj nije???!!! Kojom magijom ga nece biti potrebno finansirati iz budzeta grada???!!!

U svakom slucaju, jebem vam mater 'alavu!!!
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Sta vise reci kad behatoniranje oko promenade radi vodjin brat. Ostace na kraju samo oni i ovce. :bravo:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

To i jeste kljucno. Cim nesto nije rudnik para od kog se mogu finansirati stranke, kupovati kuce na moru, automobili, finansirati putovanja i prelivati pare u privatni biznis, odmah je neisplativo i nepotrebno. Cim ne moze da se zaposli armija podobnog kadra koji ce primati platu, bez da se ne pojavljuje na poslu mesecima, to nije interesantno. Nicu privatne montazne hale i baloni, teniski tereni i streljane, a Spens je suvisan. Ljudi idu po vukojebinama Kamenjara da bi trenirali i rekreirali se, a Spens usred starog grada prepusten butikasima i pekarima. Nije tacno da nema potencijal i da ne bi mogao biti isplativ, samo se ne uklapa u necije planove. Sve da nije isplativ, zbog znacaja bi morao biti izdrzavan od strane grada. Ne sme sve biti biznis jer, ako jeste, zatvorimo domove zdravlja, biblioteke, pozorista, parkove. SPENS je trebalo videti i doziveti osamdesetih godina da bi bilo jasno zasto je napravljen. Devedesetih su pustili da se tezge sa futoske pijace presele u lokale, kancelarije sa gornjih etaza su postale magacini. Posle je sve islo svojim tokom. Sad imano situaciju da se na ulazu na utakmicu ili koncert oduzimaju flasice sa vodom, a onda unutra iste takve flasice na crno prodaje Goranac sa Sar planine, potkradajuci moju zemlju.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Jbg, sad kako promeniti stvari?
Glasanjem očigledno ne ide
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Kad smo bili pod sankcijama, vizama.. ljudi su mozda i imali motiv da nesto menjaju na ulici jer smo bili zateceni i nismo imali gde..
Danas se stvari menjaju paljbom odavde jer je to postalo nikad lakse. Iznenadim se kad cujem ko je sve pobegao ili planira.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma to je na ličnom nivou, ali za NS nikad gore
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Spens je konceptualno bio izuzetan objekat. Odrzivi sportski centar koji je bio odlicno projektovan i koji je objedinjavao urbanisticko i arhitektonke potrebe. I sam je bio izmedju
Koncipiran. Njega je ubila politika i energija.
Energija se mogla resiti. Politika Ne.
Da mu se podigao energetski razred odlicno bi radio.
Da je odrzavan isto tako. Ako se zeli profitirati mora se i ulagati i odrzavati.
Sama lokacija i objekat su povezivali studentski grad i centar grada imao je slozenu funciju u opstem planiranju grada. Kao takav stidentski grad i sportski centar su lokacije koje su se cuvale za ovu namenu vise od 50 godina.

Spens je bio jedan od retkih odrzivih sportskih centara. Imao je i opstu gradsku upotrebu.
U svakom smislu impozantna struktura koja je imala arhitektonski jezik pompidu centra od Renca Piana i Richarda Rogersa.
Arhitekta Jakovljevic je bio sarajevski djak ali su na njemu radili ibveofradski i ljubljanski strucnjaci. Zajedno sa urbanistima i planerima. Takva sinhoriuacija i postovanje konteksta se ne moze zamisliti danas.

Dokaz zatvoren koncept Promenade kao da je na periferiji Johanezburga ili Detroita a ne centra grada.
Potrosacka kutija.
Fasada koja ne zeli da komunicira sa gradom. Zeli da bude reklama.

Povrsnog opsteg koncepta trznog centra.
Cilj potrosnja i nista vise.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena od swemir u 31 Avg 2018, 11:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Sacuvacemo ga kao sto su nišlije aerodrom ili beogradjani savamalu.

Ko zna sta se potpisalo ili primilo u dzep prilikom ugovora za promenadu ili neke druge objekte.

Sledeca tema na redu je stadion. Jadnik trenutno nema ni parking mesta ni pomocni teren. Zamislite kakvi soliteri mogu tu da niknu i koliko vredi ta lokacija. Bice tu eagle hills 2 sto posto kad ociste stadion i spens.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

swemir napisao: 31 Avg 2018, 11:17 Spens je konceptualno bio izuzetan objekat. Odrzivi sportski centar koji je bio odlicno projektovan i koji je objedinjavao urbanisticko i arhitektonke potrebe. I sam je bio izmedju
Koncipiran. Njega je ubila politika i energija.
Energija se mogla resiti. Politika Ne.
Da mu se podigao energetski razred odlicno bi radio.
Da je odrzavan isto tako. Ako se zeli profitirati mora se i ulagati i odrzavati.
Sama lokacija i objekat su povezivali studentski grad i centar grada imao je slozenu funciju u opstem planiranju grada. Kao takav stidentski grad i sportski centar su lokacije koje su se cuvale za ovu namenu vise od 50 godina.

Spens je bio jedan od retkih odrzivih sportskih centara. Imao je i opstu gradsku upotrebu.
U svakom smislu impozantna struktura koja je imala arhitektonski jezik pompidu centra od Renca Piana i Richarda Rogersa.
Arhitekta Jakovljevic je bio sarajevski djak ali su na njemu radili ibveofradski i ljubljanski strucnjaci. Zajedno sa urbanistima i planerima. Takva sinhoriuacija i postovanje konteksta se ne moze zamisliti danas.

Dokaz zatvoren koncept Promenade kao da je na periferiji Johanezburga ili Detroita a ne centra grada.
Potrosacka kutija.
Fasada koja ne zeli da komunicira sa gradom. Zeli da bude reklama.

Povrsnog opsteg koncepta trznog centra.
Cilj potrosnja i nista vise.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ne bih imao nista dodati.

Stotine puta sam bio u spensu i kao gledalac i kao ucesnik sportskih desavanja.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kad god pomislimo da je sve već opljačkano, pređemo se. Uvek ima još nešto da se pokrade.
Odgovori