petarboj napisao:Danas krenuli na Tasos i prosto je neverovatno koliko malo kola je bilo na autoputu. Nasu + MK granicu presli za 10min. Preporuka za prenociste: Pamela, Negotino. Trokrevetna soba 55e sa doruckom. Soba vrh. Bazen vrh. Kamo srece da je ovakav smestaj na Tasosu. Dal ici sutra na Dojran ili Evzoni? Nisam pametan...
Sent from my LG-V500 using Tapatalk
Ovo mora da je neka sala, u nekoj makedonskoj selendri trokrevetna soba 55e i tebi je to preporuka?
Da, preporuka je jer je jedno milion puta bolja varijanta od izvikanog Dorjana (bio sam tamo prosle godie) a nije puno skuplje + imas dorucak i popust na benzinskoj koju drzi isti gazda. Uz to se sa auto puta sidje 500m a mir i tisina je. Naspavali smo se ko svet. A ti ako nadjes nesto pametnije podeli a nemoj samo da hateujes. Post ti je vrlo konstruktivan, zbog takvih se ovde do normalnih informacija stize iskljucivo dugim skrolovanjem.
Ranije sam uvek vadio oni zuru amss dozvolu za upravljanje tudjin vozilom u inostranstvu (jer mi je skoro svaki auto na firmu bio), ali mi to niko nikada nije tazio. Jel ima neko iskustva ove godine? Imam ovlascenje iz firme...
Ja to vozacima izvadim uvek, jer ne bih da se nadje jedna budala koja ce da vrati auto s granice, ali niko nikada nije trazio do sad.
Mene su jednom drkali na ulasku u Mk, jer sam dolazio sa Kosova, ali su batalili na kraju iako sam imao za caletov auto.
Zadnjih godinu dana vozim bez nje, jer se i dalje auto vodi na caleta, ali mi niko nigde nije trazio....
laynee napisao:Ranije sam uvek vadio oni zuru amss dozvolu za upravljanje tudjin vozilom u inostranstvu (jer mi je skoro svaki auto na firmu bio), ali mi to niko nikada nije tazio. Jel ima neko iskustva ove godine? Imam ovlascenje iz firme...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moraš da imaš ovlašćenje iz amss-a. To ovlašćenje iz firme preko ništa ne znači. Obavezno izvadi.
petarboj napisao:Danas krenuli na Tasos i prosto je neverovatno koliko malo kola je bilo na autoputu. Nasu + MK granicu presli za 10min. Preporuka za prenociste: Pamela, Negotino. Trokrevetna soba 55e sa doruckom. Soba vrh. Bazen vrh. Kamo srece da je ovakav smestaj na Tasosu. Dal ici sutra na Dojran ili Evzoni? Nisam pametan...
Sent from my LG-V500 using Tapatalk
Ovo mora da je neka sala, u nekoj makedonskoj selendri trokrevetna soba 55e i tebi je to preporuka?
Da, preporuka je jer je jedno milion puta bolja varijanta od izvikanog Dorjana (bio sam tamo prosle godie) a nije puno skuplje + imas dorucak i popust na benzinskoj koju drzi isti gazda. Uz to se sa auto puta sidje 500m a mir i tisina je. Naspavali smo se ko svet. A ti ako nadjes nesto pametnije podeli a nemoj samo da hateujes. Post ti je vrlo konstruktivan, zbog takvih se ovde do normalnih informacija stize iskljucivo dugim skrolovanjem.
Tapatalked from LG G Pro 2
Radi se o tome da bi retko ko dao te pare za jednu noc u MK, negde pored AP, za SOBU sa doruckom. Za te pare imas dan i po smestaj u GR. U tom smislu, tvoja preporuka je cudna ali dobro, ko zeli nije na odmet da zna da i to postoji. Iako je cena na nivou hotela sa 3 zvezdice u Becu.
Vidis meni nije jasno da se ovde toliko preporucuje taj dan dar, 30 km skreces sa autoputa a pritom je najneprofesionalnija usluga turizma koju sam doziveo u zadnje vreme. Nije mi jasno da se onoliko para ulozi u objekat a da se ne ulozi ni dinar u neko obrazovanje o turizmu i nacinu kako se vodi pansion. Al ocito je nama bitnije da je objekat lepo opremljen i da nije skupo.
Dojran je skretanje sa puta ako ideš u Paraliju. Ako ćeš na Tasos, a verovatno i na Halkidiki ili je vremenski isto ili si u prednosti zbog manje opterećenog graničnog prelaza. Kad se pređe u grčku ide magistralni put gde se vozi 90-110 i vrlo brzo si na autoputu i ni ne prilaziš Solunu.
Ovo naravno nema veze sa tim kako je ko zadovoljan smeštajem i šta se dobija za te pare, samo mislim da u praksi nije vremenski duži put.
Dojran i Dar MAR su ok, trazio da prespavam, bućnuo se u bazenu, vecerao i to je to. 6km dalje je prelaz Doirani koji je smesan za cekanje, u 8h ujutru bio sam prvi. Dalje do uključenja na aput odlican put i ostatak se puta do Keramotija 250-260km se pređe za skoro 3h (moze i za dva ako se pegla 150-190 fantastičnim autoputem).
Trajekti idu često, i ako se desi da pobgne ispred nosa za orijentaciono pola h dođe drugi (16e+2x3€)
16eu je cena za auto do 4.25m, a za veci je 20eu u jednom pravcu. Nije mi palo tad na pamet, aj ako se setis u povratku pitaj da li daju povratne karte za trajekt i da li je ista cena tako.
I ako postoji povratna karta problem je što dve kompanije voze naizmenično, pa ako omašiš trajekt za koji imaš kartu možeš da čekaš i više od sat vremena.