Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od BigMazzy »

Gaginh0 napisao:Pa ta A7x serija bi trebala da bude prva posle S i Z serija. Trebalo bi da bude kvalitetna.
Na zalost ukinuli si A7x seriju posle A72 modela. Previse su bili dobri a blizu S serije. Ostale A3 i A5 serije sad.
sebekkg napisao:Sad mi istekao ugovor sa mtsom i zvao pre pola meseca i pitao oni iz napredne dali 30% i kao zovite ponovo ako se odlučite. Ja juče zvao, kažu nema više od 10%

Juče podneo zahtev u yettelu za prebacivanje broja. Oni daju 50% pa izađu jeftiniji ali imaju i dosta servisa uz paket. Jedino će faliti mts kad se ode u cg i bih zbog poziva, poruka, neta ali sem toga mislim da nema ništa bolje.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ja sam se pokajao sto sam presao iz A1 u Yettel. Signal prvenstveno.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

I mene plaši signal jer sam stavio njihovu karticu dok sačekam prebacivanje i prijavljuje mi da nema signala u kući neki put.Ali sačekaću da prebace možda se popravi, ako ne onda bolje da uzmem negde drugo (a1 ili opet mts).

Evo upravo

Slika
Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

A.C.A.B.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

sebekkg napisao:I mene plaši signal jer sam stavio njihovu karticu dok sačekam prebacivanje i prijavljuje mi da nema signala u kući neki put.Ali sačekaću da prebace možda se popravi, ako ne onda bolje da uzmem negde drugo (a1 ili opet mts).

Evo upravo

Slika
Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Verovatno prikladna tema - https://www.kurir.rs/techvision/mobilni ... a-whatsapp

Stigne vam vocap poruka od nekog iz kontakta gde vam ili trazi da mu uplatite pare na zajam, ili vam trazi da kliknete na link preko koga vam se kompromituje vas vocap i trazi celom imeniku pare na zajam.

Desilo se mojoj zeni da joj od kolege stigne poruka da joj pozaimi iljadu evra do sutra, naravno nije uplatila al neko se sigurno zajebo.

Nisam upucen po kom principu radi to preuzimanje i da li su i ios i android ranjivi.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Da li u takvim slučajevima neki antivirus može da podigne stepen bezbednosti?
Tu najviše mislim na naše "stare", gde može vrlo lako da se napravi problem, ne znam da li sam pisao, tasta su skoro oladili i to dobro.

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Kako?
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Sad izguglah, nije nikakav one click propust vocapa nego ti bukvalno salju link sa laznom stranicom gde se zapravo vrsi dodavanje novog uredjaja gde ti treba da ukucas svoj broj i sms kod koji ti stigne. Tu antivirus tesko moze pomoci osim ako je ta stranica vec oznacena kao prevara.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

sebekkg napisao:Ma imao sam net za zapadni balkan ali kad god bih bio u cg i bih (nekad po 3 nedelje) nikad mi nije skidao net za zapadni balkan nego moj.

To ti je i rekao. Nešto nije u redu.
Kada si van Srbije, troši se roming net. Da li je to Z.Balkan ili ostale zemlje (ako imaš roming interneta), nije bitno.

E, jedino ako si blizu granice, pa i dalje hvata signal iz mts-a, ili imaju neki poseban dil u svojim mrežama u tim državama.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Dare4x4 napisao:Kako?
Najverovatnije ovako:

https://n1info.rs/biznis/subota-prevari ... 00-dinara/

Petak je bio, a mi smo bili odsutni, na nekom putu, tako da je bio u potpunosti sam. U subotu primetio SMS gde se vidi odliv, a u ponedeljak otišao u policiju.
Poštanska štedionica je u pitanju, kada sam se vratio, nije bilo moguće ući u mbanking aplikaciju, bila je poruka da je instalirana na nekom drugom uređaju.
Tast ima 86 godina, čisto da situacija bude malo jasnija.

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: Vitara S 1.4T

Post od pedja »

Padaju ljudi na kojekakve prevare. Nekada nisu bitne ni godine, mnogo je tu faktora.

Sve dok se ljudi ekran i piše Amin, ispod FB objava, ništa ne treba da čudi.

A znam i slučajeve gde su ljudi iz ITa, veoma dobro upoznati sa različitim mogućnostima prevara, školovani, iskusni, inteligentni, kliktali na priloge u sumnjivim email porukama... trenutak nepažnje.

--
Trenutno najviše ljudi padne na prevaru iz Turske, nalik čuvenoj nigerijskoj, samo malo verovatnijoj :D

"Srpski državljanin, istog prezimena, preminuo je za tokom Covida, u Istanbulu. Ovde je ostalo dosta deponovanog novca, a naslednika nema. Ističe rok za prijavu i ako neko taj novac ne uzme, uzeće ga pokvareni menadžeri banke. Zašto ti i ja ne bismo podelili isti. Naravno, sve je bez rizika. Za početak, pošalji svoje podatke..."

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Te stvari je moguće sprečiti jedino ako se iz mesendžer aplikacije spreče dolazne poruke od nepoznatih brojeva. Međutim, ako ulete kroz tuđi WhatsApp (ili sličnu aplikaciju) koji je kompromitovan, tu ništa ne može da se uradi sem da se NE KLIKNE na link.

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Nije mi jasan ovaj mehanizam prevare.
carov2 napisao: 08 Feb 2026, 14:23
Dare4x4 napisao:Kako?
Najverovatnije ovako:

https://n1info.rs/biznis/subota-prevari ... 00-dinara/

Petak je bio, a mi smo bili odsutni, na nekom putu, tako da je bio u potpunosti sam. U subotu primetio SMS gde se vidi odliv, a u ponedeljak otišao u policiju.
Poštanska štedionica je u pitanju, kada sam se vratio, nije bilo moguće ući u mbanking aplikaciju, bila je poruka da je instalirana na nekom drugom uređaju.
Tast ima 86 godina, čisto da situacija bude malo jasnija.

Kako mogu da prenesu pare na tuđ račun? Jasno mi je šta se dešava ako ukradu podatke platne kartice, ali po ovoj priči sa linka ispada da su pare ukradene sa računa. Da li je opasno onda deliti broj računa ?
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Broj racuna je skoro pa javni podatak tako da to nije problem. Kad stupe u kontakt sa tim 'agentima' zrtve same na kraju daju na tacni pristup svom e-bankingu, to je sustina. Sad da li tako sto daju pristup kompjuteru preko teamviewera ili neceg slicnog ili omoguce da neko drugi aktivira mobilnu aplikaciju kod sebe, to je stvar izbora.
Odgovori