Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Zaboravljate da se broj automobila na putevima i dalje povećava.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Putnicki saobracaj je nista u odnosu na teretni. Idi kroz italiju da vidis katastrofu od kamiona. Oni kao da zeleznicu nemaju, sve se prevozi kamionima, REKA KAMIONA na auto putevima. Kada se sabere teretni saobracaj + avioni + brodovi , realno putnicki saobracaj je mala maca za sve to.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Samo što je putnički saobraćaj svima nama pod nosem, a ovaj drugi negde dalje.
No, kod nas bi trebala da se vodi druga bitka, daleko smo mi od tih evropskih ideala. Ne mora sve da bude Euro 6. Samo da sve na tehničkom pregledu zadovolji emisije koje je imao kao nov + neka tolerancija zbog starosti. To bi moralo da važi i za buseve i kamione. Izvadio si dpf - nema tehničkog. Crn oblak kad se da gas - nema tehničkog.
No, kod nas bi trebala da se vodi druga bitka, daleko smo mi od tih evropskih ideala. Ne mora sve da bude Euro 6. Samo da sve na tehničkom pregledu zadovolji emisije koje je imao kao nov + neka tolerancija zbog starosti. To bi moralo da važi i za buseve i kamione. Izvadio si dpf - nema tehničkog. Crn oblak kad se da gas - nema tehničkog.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Pa kod nas kada nisi skinuo dpf i nisi zapusio egr ti si crna ovca
, gledaju te svi ispod oka, po sistemu nisi normalan.
Znam cak i dosta automehanicara koji odmah na prvu kada im pomenes neki auto kazu, aha ok je to auto, samo dpf mora da se eliminise i super je.
A inace skorije ne videh bus koji ne dimi pozadi, stanje katastrofalno. Sto je najgore vozis tako iza nekog , uzbrdica , puna linija i ajde nemoj da ga obidjes.

Znam cak i dosta automehanicara koji odmah na prvu kada im pomenes neki auto kazu, aha ok je to auto, samo dpf mora da se eliminise i super je.
A inace skorije ne videh bus koji ne dimi pozadi, stanje katastrofalno. Sto je najgore vozis tako iza nekog , uzbrdica , puna linija i ajde nemoj da ga obidjes.
Kad čitam kako je EU vidim ( dobro to znam odavno ali svejedno) da još uvek živim negde daaaaleko od EU.

To je zato što imate planine. Mi nemamo taj problem.
Verujem da se u DE razmatra kako da se uništi DE autoindustrijaikac2000 napisao:Malopre mi rece kolega da se u DE razmatra uvodjenje veceg poreza za SUV vozila, radi smanjenja zagadjenja.
Vec sada je porez za dizelasa veci od onog za benzinca.

Klasično nadmudrivanje zelenih i auto lobija u kom uvek pobedi... zna se već ko

Koja je razlika izmedjh 30d u seriji 5 i X5? Ne razumijem kako ovaj drugi moze vise zagadjivati.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa vise trosi.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Tezi je samo pola tone i aerodinamican kao cigla 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Noćas je u MInhenu počela da pada kiša. Po mojoj slobodnoj proceni zasnovanoj na iskustvenim vrednostima, prestaće negde polovinom aprila. 

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Nama je u Kelnu pre neki dan stiglo leto, par dana je bilo 25 C.
Inace zimi nema snega, i temp ide ponekad blago ispod nule. Klima je blaga okeanska.
Inace ovde se svakog dana menja po par godusnjih doba. Pada kisa 15 min, pa p9sle 15 min plavo i suncano, kao da kise nije ni bilo, i tako u krug.
Evo slike standardnog vremena.

Inace zimi nema snega, i temp ide ponekad blago ispod nule. Klima je blaga okeanska.
Inace ovde se svakog dana menja po par godusnjih doba. Pada kisa 15 min, pa p9sle 15 min plavo i suncano, kao da kise nije ni bilo, i tako u krug.
Evo slike standardnog vremena.

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Sa slika i nije nesto, ali standard... 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Izgleda depresivno.