Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Fotografija

Post od zuzazu »

nidza napisao:Da li si obratio pažnju na Samyang?

Nisam očekivao AF objektiv iz njihove kuće uopšte, a oni izbaciše dve zverke za sa E-Mount sa AF. Od 50/1.4 očekujem puno, biće objektiv za sladokusce, ali je malo kabast i plašim se da će biti prevelik. Ne uzmam ništa dok ne prelomim, zbog veličine i cene sam bliži FE 50 1.8, treba mi nešto što me neće mrzeti da teglim. Sa druge strane, A7 me mrzi da teglim već (ne pitaj). :D

Sve što treba završim sa A5100 i 20 i 50, sem kad slikam retke tezge... Puna Huja bila DSLR u subotu, ali po fotkama sa foruma ne vidim da je neko napravio bolji posao.

edit: gledam razliku između 70-300 i 70-200, praktično ista težina. Ne bih se menjao ipak.
Za gumu kod 70-200 si u pravu, prvo sto sam video da je promenila boju.

70-200 jeste ostriji i sigurno bolji od 70-300 a ovde u Istanbulu cena im je ista, u Dubaiju gde sam pravio fotke, 70-200 ima suludu cenu.

Samyang svakako pratim, ali na osnovu onoga sto sam imao i sta sam video na netu, Samyang ima daleko losiji coating od Sony/Zeiss i u opste mi se ne svidjaju ni boje ni kontrast.

Kupovinu 5xxx ne razmatram jer zasto sam onda prodavao a6000?
Ruku na srce, sladje sam ga koristio nego A7mk2 pa bih sigurno kao i ti dosao u situaciju da mi krop bude A sistem a FF stoji u ormanu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

zuzazu napisao: Kupovinu 5xxx ne razmatram jer zasto sam onda prodavao a6000?
Ogromna razlika u veličini, A6000 je blizu A7 poprilično.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ovo smo vec prezvakali
Nista tu nije "ogromno"
Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Kad se uzme u ruku (subjektivno) meni lično je A6000 isti đavo bio kao i A7, zato ga i nisam uzeo, nego A5100 svojevremeno. Sa palačinkom je ultimativno prenosna sprava.

Slika

Potpuno se slažem da ništa nije ogromno, ni najveća Alpha nije ogromna, ali svejedno me mrzi da je nosim. Kapiram da bi A6000 doživeo sličnu sudbinu.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Sa palacinkom - da.

Bilo koji krop objektiv - Sony 50mm, Zeiss 24mm, Zeiss 55mm, bilo koji Samyanag i td., u potpunosti cine bespredmetnim poredjenje a5100 i a6000 sa nataknutim gorepomenutim objektivima

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Apsolutno, kao i A6000 vs A7, sama tela su uporediva, ali kad se natakari FE objektiv na A7, svako poređenje prestaje.

Iz tog razloga je na A5100 stalno palačinka, a 50/1.8 ponekad u torbici koju inače stalno nosim sa sobom. 90% vremena je A5100 uz mene, čime je samo Canon S90 svojevremeno mogao da se pohvali, pa možda čak ni on. Zum kit i 35/1.8 skupljaju prašinu, videću šta ću sa njima da uradim.
Korisnikov avatar
NNele
Reactions:
Pridružio se: 15 Nov 2014, 20:29
Garaža: Audi A4 B8 2.0 TDI 170hp

Post od NNele »

Ne znam šta da radim, i a5100 mi se sviđa zbog touch screen fokusa i nešto manje veličine. Ali samo kada pogledam bundle ponude sa punom torbom, uhvati me jeza kada pomislim koliko je bulky a potrebno. A koliko je pametno kupovati a6000/5100 ako bi se koristio samo sa kit objektivom.
Kod RX100IV mi se ne sviđa što nema malo veći raspon, da je objektiv ekvivalentan barem 18-100, pa i po cenu da je aparat veći.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ako ćeš samo kit objektiv da koristiš, uzmi svakako A5100 pre nego A6000.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Jbt al' su malecki. Kao smartphone prosecne velicine, jedino malo deblji. Doduse ta prednost dodje do izrazaja verovatno samo s nekom palacinkom, vidim vec 50mm im je prilicno dugacak objektiv.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

20 je savršen, 35 je skroz OK, 50 je dugačak, ali to i nije objektiv za redovno slikanje pošto je previše uzak. Optički je neverovatan.

Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Neam pojma, nikad mi nije bila bitna ta kompaktnost, uvek sam racunao ako fotkam, ne smeta mi da vucem opremu namenski je, mada kad krene posao, frka trka i smanji se to slobodno vreme mozda je bolje da stalno ovako nesto stoji u torbi. Doduse ja i dalje zivim u vremenu gde je Sony preskup i trziste polovnih objektiva bukvalno ne postoji. Da li se nesto promenilo po tom pitanju?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Isto i ja rezonujem. Kada hoću da fotkam i očekujem da nešto napravim dobro - ne mrzi me da vučem torbu. Za sve ostalo dovoljno je dobar i telefon.

TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Zavisi od ambicija, svakako. Svaka čast telefonima, ali rezultat je veoma ograničen i zavisi previše od svetlosnih uslova.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Imamo mi svi ambicija, inače ne bi ovo radili. No gde ja koji ne nosim nikakve torbice, pederuše, ne nosim čak ni novčanik... gde da držim uza sebe stalno taj A6000? Koliko god da je mali opet je preveliki i onda se opet vraćamo na onu torbu, a kad nju već nosim svejedno mi da li je unutra mirrorless ili DSLR (bolje ovaj drugi :D ). Telefon je već druga priča, staje (još uvek) u džep i uvek je ali baš uvek uz mene, što često zna da znači i više od specijalnog i kao žilet oštrog objektiva ili velikog senzora. A kamerica na njemu sve bolja iz godine u godinu. Nije za otpisati, nikako. :)

TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ja i kažem da je A6000 prevelik. :-D

Tapatalk
Odgovori