Za gumu kod 70-200 si u pravu, prvo sto sam video da je promenila boju.nidza napisao:Da li si obratio pažnju na Samyang?
Nisam očekivao AF objektiv iz njihove kuće uopšte, a oni izbaciše dve zverke za sa E-Mount sa AF. Od 50/1.4 očekujem puno, biće objektiv za sladokusce, ali je malo kabast i plašim se da će biti prevelik. Ne uzmam ništa dok ne prelomim, zbog veličine i cene sam bliži FE 50 1.8, treba mi nešto što me neće mrzeti da teglim. Sa druge strane, A7 me mrzi da teglim već (ne pitaj).
Sve što treba završim sa A5100 i 20 i 50, sem kad slikam retke tezge... Puna Huja bila DSLR u subotu, ali po fotkama sa foruma ne vidim da je neko napravio bolji posao.
edit: gledam razliku između 70-300 i 70-200, praktično ista težina. Ne bih se menjao ipak.
70-200 jeste ostriji i sigurno bolji od 70-300 a ovde u Istanbulu cena im je ista, u Dubaiju gde sam pravio fotke, 70-200 ima suludu cenu.
Samyang svakako pratim, ali na osnovu onoga sto sam imao i sta sam video na netu, Samyang ima daleko losiji coating od Sony/Zeiss i u opste mi se ne svidjaju ni boje ni kontrast.
Kupovinu 5xxx ne razmatram jer zasto sam onda prodavao a6000?
Ruku na srce, sladje sam ga koristio nego A7mk2 pa bih sigurno kao i ti dosao u situaciju da mi krop bude A sistem a FF stoji u ormanu.