Računari
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Računari
Kod mene u firmi su bukvalno svi imali HP, to je 40ak komada, i tipa 3-4 u rezervi ako neki ispadne iz upotrebe, ta 3-4 su stajala neraspakovana i dalje posle više od godinu dana koliko sam bio tu. Svi su bili prezadovoljni tim kompovima.
MM, ja sam uzeo WD Red, videćemo kakav je. Mada ranije ni sa Green nije bilo problema, ali to je bilo pre poplava na Tajlandu (ili gde behu).
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Imam hp pavillion i5 i nikad tih problema sto adrei pominje nisam imao, takodje imam dell studio sa kojim sam isto prezadovoljan.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
- methane.master
Pa te poplave su bile pre 100 god. Koji tačno WD i kol'ko para?Heinz napisao:MM, ja sam uzeo WD Red, videćemo kakav je. Mada ranije ni sa Green nije bilo problema, ali to je bilo pre poplava na Tajlandu (ili gde behu).
Širim haos!
WD Red 3 TB malo je skuplji od WD Green 3 TB.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Što se HP računara tiče, mi u firmi isključivo njih koristimo, već godinama. Dešava se da neki nekad otkaže, ali na uzorku od oko 600-700 radnih stanica, par komada je zanemarljivo. Međutim, bitno je istaći da su to sve Pro serije (laptopovi) i to je opet druga priča u odnosu na ono što se nudi u prodavnici.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
WD Red je serija koja je namenjena da radi 24/7 u NAS-u ili serveru, dok je Green serija usmerena na uštedu struje i trebalo bi češće da odlazi u sleep mod. Za sad imam dobra iskustva sa Red serijom, ali nije ni Green toliko spor, bar ako se koristi za podatke a ne kao sistemski disk. Evo u ovoj mašini imam i jednu i drugu seriju i ne vidi se na oko nikakva razlika.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kod nas u firmi iskljucivo Lenovo T serija (iliti klasa 1000+ evra) i desi se s vremena na vreme da neki rikne. Uglavnom su problemi vezani za otkazivanje / zaglavljivanje ventilatora i pregrevanje koje je uzrokovano time ili otkazivanje hardova prilikom rada na "truckavom" terenutrojanac napisao:Što se HP računara tiče, mi u firmi isključivo njih koristimo, već godinama. Dešava se da neki nekad otkaže, ali na uzorku od oko 600-700 radnih stanica, par komada je zanemarljivo. Međutim, bitno je istaći da su to sve Pro serije (laptopovi) i to je opet druga priča u odnosu na ono što se nudi u prodavnici.
Tapatalk with Desire 500

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ja sam jako razocaran Lenovom. Da zanemarim sto su rizni u pm.
Pre par nedelja u firmi narucen najjaci model koji su imali, kolega je birao tako sto je sortirao od najskupljeg... sve u svemu 3000e je placen.
Stigao, ja ga uzeo da otpakujem i probam, stisnem dugme, nista. Opet nista, pricim na kabel, nista, mrtav...
Posle par dana ladno dosao serviser, bio tu jedno sat sat dva i zamenio plocu, bio sam sokiran da nisu zamenili racunar vec ga popravljali, OK, ovo je greska i kolege koji je zaduzen za to jer im nije smeo dozvoliti da popravljaju vec da menjaju.
Evo nekih dve nedelje od kad se koristim cujem da ima problema sa baterijom. Kvalitet izrade tog racunara je apsolutno ispod nivoa cene koju kosta kao i ekran koji bi morao biti medju najboljima na trzistu ali je samo prosek...
Pre par nedelja u firmi narucen najjaci model koji su imali, kolega je birao tako sto je sortirao od najskupljeg... sve u svemu 3000e je placen.
Stigao, ja ga uzeo da otpakujem i probam, stisnem dugme, nista. Opet nista, pricim na kabel, nista, mrtav...
Posle par dana ladno dosao serviser, bio tu jedno sat sat dva i zamenio plocu, bio sam sokiran da nisu zamenili racunar vec ga popravljali, OK, ovo je greska i kolege koji je zaduzen za to jer im nije smeo dozvoliti da popravljaju vec da menjaju.
Evo nekih dve nedelje od kad se koristim cujem da ima problema sa baterijom. Kvalitet izrade tog racunara je apsolutno ispod nivoa cene koju kosta kao i ekran koji bi morao biti medju najboljima na trzistu ali je samo prosek...
I sad sudiš o čitavom brendu po računaru za koji ti je neko rekao da je imao loše iskustvo? Naravno da je trebao da zameni čitav računar, kakav crni servis tek raspakovanog proizvoda. Pa ja na to ne bih pristao u Srbiji, a ne u Švici.
Na kraju krajeva, ako mu sve probleme reše u kratkom roku i taj računar ga bude lepo služio, brzo će se zaboraviti sve. Ispravan sud može da donese o nekom uređaju samo onaj ko ga poseduje i duže koristi. Čak i kvalitetni testovi koji se mogu pronaći na netu i u štampanim medijima su najčešće veoma površni.
Na kraju krajeva, ako mu sve probleme reše u kratkom roku i taj računar ga bude lepo služio, brzo će se zaboraviti sve. Ispravan sud može da donese o nekom uređaju samo onaj ko ga poseduje i duže koristi. Čak i kvalitetni testovi koji se mogu pronaći na netu i u štampanim medijima su najčešće veoma površni.
Dovoljno mi je samo da ga vidim kako izgleda i da ga ni u ludilu ne razmotrim za kupovinu, tolike pare za nesto bez dizajna i osrednju plastiku...
Generalno mi se Lenovo racunari uospte ne svidjaju sa njihovim dizajnom i ekranima, nema to veze sa ovim losim iskustvom, kad god sam probao neki Lenovo iz najvseg segmenta njihove ponude nikada mi se nije svideo, uvek im zameram izgled, materijal i ekran.
Generalno mi se Lenovo racunari uospte ne svidjaju sa njihovim dizajnom i ekranima, nema to veze sa ovim losim iskustvom, kad god sam probao neki Lenovo iz najvseg segmenta njihove ponude nikada mi se nije svideo, uvek im zameram izgled, materijal i ekran.
- methane.master
@Heinz, @grujicd
Pa mašina mi radi 24/7 ali svakako to vreme ne drlja konstantno po disku. Možda mi je taj Red overkill, ali pogledaću cenovnike. Inače stavih jutros HD Centinel koji mi reče

Ovo "No actions needed" mi nekako zvuči kao "Kreni da listaš cenovnike"
Pa mašina mi radi 24/7 ali svakako to vreme ne drlja konstantno po disku. Možda mi je taj Red overkill, ali pogledaću cenovnike. Inače stavih jutros HD Centinel koji mi reče

Ovo "No actions needed" mi nekako zvuči kao "Kreni da listaš cenovnike"

Širim haos!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
To su masine za profesionalce. Ni ne treba da izgledaju (jesu ruzni za medalju), vec da rade posao.Laki021 napisao:Dovoljno mi je samo da ga vidim kako izgleda i da ga ni u ludilu ne razmotrim za kupovinu, tolike pare za nesto bez dizajna i osrednju plastiku...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...