Novi Sad
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Novi Sad
Snimih ga i ja. Prosao zivot u cekanju. Ali impozantan osecaj prelaska.
@swemir sjajan post

@swemir sjajan post

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ajoj, Pompidou i Spens.
Novi Sad srpska Atina.
Beograd Pariz istoka.
Grdelica najteži teren u Evropi.
To je taj nivo samozablude.
Volim i ja svoju zemlju al daj budimo realni.
Treba izaći iz ovog dela sveta, posetiti nešto drugo.
Objekti crtani lenjirom, građeni betonom i najprostijim prostornim rešetkama su uglavnom za rušenje ako je već lokacija tako vredna.
Analiza velelepne sportske hale na nivou osnovnih arhitektonskih elemenata samo pokazuje da je objekat rađen inženjerski tj. da su se inženjeri bavili estetikom. To je taj stil iz 70ih god prošlog veka. Nije to nikakav brutalizam. I to ti je neka subjektivna zabluda.
Pogledaj objekte brutalizma i uporedi ih sa Spensom, pa smešno je.
Objekat je prevaziđen koliko i neprijatno izgleda po svim savremenim merilima. To se nekada publika dovozila autobusima pa bi i imalo smisla da je neki metro ispod ali ovako za današnji način putnika je verovatno haos. Tj možda i nije kad prima tako malo publike.
Onako nešto i pre 15-20 godina bi bilo za oboriti studenta a kamoli izgraditi.
Pa mi smo toliko zaostali sa prostornim strukturama bili još od kraja 80ih...
Ali sjajno je kad gađa u zabludelu emociju
Evo slično sa halom Pionir, znaš gde se parkira publika - u dečijem parku (ok, bilo dok ga nisu sredili) i po zelenim površinama u radiusu od 500m oko hale, ko ovce jbt...
21. vek je, osvestimo se...
Novi Sad srpska Atina.
Beograd Pariz istoka.
Grdelica najteži teren u Evropi.
To je taj nivo samozablude.
Volim i ja svoju zemlju al daj budimo realni.
Treba izaći iz ovog dela sveta, posetiti nešto drugo.
Objekti crtani lenjirom, građeni betonom i najprostijim prostornim rešetkama su uglavnom za rušenje ako je već lokacija tako vredna.
Analiza velelepne sportske hale na nivou osnovnih arhitektonskih elemenata samo pokazuje da je objekat rađen inženjerski tj. da su se inženjeri bavili estetikom. To je taj stil iz 70ih god prošlog veka. Nije to nikakav brutalizam. I to ti je neka subjektivna zabluda.
Pogledaj objekte brutalizma i uporedi ih sa Spensom, pa smešno je.
Objekat je prevaziđen koliko i neprijatno izgleda po svim savremenim merilima. To se nekada publika dovozila autobusima pa bi i imalo smisla da je neki metro ispod ali ovako za današnji način putnika je verovatno haos. Tj možda i nije kad prima tako malo publike.
Onako nešto i pre 15-20 godina bi bilo za oboriti studenta a kamoli izgraditi.
Pa mi smo toliko zaostali sa prostornim strukturama bili još od kraja 80ih...
Ali sjajno je kad gađa u zabludelu emociju

Evo slično sa halom Pionir, znaš gde se parkira publika - u dečijem parku (ok, bilo dok ga nisu sredili) i po zelenim površinama u radiusu od 500m oko hale, ko ovce jbt...
21. vek je, osvestimo se...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Potpuno je neverovatno da Spens nema garazu.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ima garazu...
Ima garazu na tri etaze. Ali strucni menadzment izdaje okolnim stanarima kao garazno mesto.
E sad. Necemo banalizovati dva opsirna maila procitaj jos jednom. Zar veeujes da ne znam kako izgleda ili da budem precizniji sta karakterise pravac brutalizam. Opet ne samo izgled.
Arhitektura nije samo izgled.
Precizno sam rekao stubovi. Lepo sam razgradio stukturu na elemente radi analize.
Pompidu kao i ajfelovu kulu sam napomenuo u smislu nasledja. Ne da spens poredim direktno nego kroz paralelu, zar to mora da se objasnjava...
Za bager treba vise anlize.
Porediti ovaj objekat sa pionirom mozemo samo u nazivu i prefiksu sportski.
Spens je imao puno slozeniju funkciju.
Vreme ga nije pregazilo.
Menadzment ga je pregazio.
Vreme je pregazilo i ajfelovu kulu,
Koloseum, mnoge objekte pa se prilagode vremenu...
Unutrasnji trgovi zelenilo imaju i kulturnu opstu gradsku namenu. Izlozbe bioskop predstave.
Izlozbe za ljude koji prolaze to su prave galerije a ne one u muzeima. Sve to zahteva slozeniju i temeljniju analizu ako se zeli kritikovati.
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
E sad. Necemo banalizovati dva opsirna maila procitaj jos jednom. Zar veeujes da ne znam kako izgleda ili da budem precizniji sta karakterise pravac brutalizam. Opet ne samo izgled.
Arhitektura nije samo izgled.
Precizno sam rekao stubovi. Lepo sam razgradio stukturu na elemente radi analize.
Pompidu kao i ajfelovu kulu sam napomenuo u smislu nasledja. Ne da spens poredim direktno nego kroz paralelu, zar to mora da se objasnjava...
Za bager treba vise anlize.
Porediti ovaj objekat sa pionirom mozemo samo u nazivu i prefiksu sportski.
Spens je imao puno slozeniju funkciju.
Vreme ga nije pregazilo.
Menadzment ga je pregazio.
Vreme je pregazilo i ajfelovu kulu,
Koloseum, mnoge objekte pa se prilagode vremenu...
Unutrasnji trgovi zelenilo imaju i kulturnu opstu gradsku namenu. Izlozbe bioskop predstave.
Izlozbe za ljude koji prolaze to su prave galerije a ne one u muzeima. Sve to zahteva slozeniju i temeljniju analizu ako se zeli kritikovati.
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Gde je garaza i koliko parking mesta ima?
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Posle tunela levo.
Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
- Darko
Cudi me da ne znas. Iz radničke se ulazi u veliku garazu spensa. Samo sto se ne koristi u tu svrhu.

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
TC Promenada uskoro menja ime u TC Hladnjača. 

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Spens izdaje stanarima, a zaposleni parkiraju kod Univerziteta.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Zemun je propao užasno. Prljavo, zapušteno, korov, GSP u Zemunu propo skroz, fasade su propale, čak i one što su sređene. NS je čistiji. O nekim nacionalnim manjinama neću se izjašnjavati šta i kako. rade.Darko napisao:Cekajuci vodju sutra u 11.
@Cozmo taman da napises razliku izmedju zemuna i ns. Meni je nekako zemun neopravdano zapusten i prljav.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Darko
Nacionalne manjine?
Srusice spens pa ce nam napraviti hale kao na klisi koje izlgledaju ovako posle par godina jer su ih za kikiriki izgradili a ostatak stavili u dzep.
Srusice spens pa ce nam napraviti hale kao na klisi koje izlgledaju ovako posle par godina jer su ih za kikiriki izgradili a ostatak stavili u dzep.
Poslednja izmena od Darko u 02 Sep 2018, 13:21, izmenjeno 1 put ukupno.