BAJKER napisao:Zalosno je sto vojska nema ni dovoljno lopata, a kada se samo setim u vreme JNA svaki vojnik je imao po asovcic zaduzen. Jeste da su isti bili iz vremena II SV rata (na mom je pisala 1944 USA godina) verovatno dobijena kao pomoc posle rata ali nebitno imao ju je svaki vojnik.
Sto kaze Lazanski pre neki dan na RTS-u aluminijski camci prodavali su se na kilo po vojnim otpadima a sada ih nema kao ni gumenih osim na otpadima
Ja kao i vecina iz voda smo imali neupotrebljavane asovcice... jeste da su bili iz 70ih ali su bili novi, sto znaci da je te opreme bilo i vise nego dovoljno do pre 10ak godina a sad odjednom nema gumenih cizama i kabanica
BAJKER napisao:Zalosno je sto vojska nema ni dovoljno lopata, a kada se samo setim u vreme JNA svaki vojnik je imao po asovcic zaduzen. Jeste da su isti bili iz vremena II SV rata (na mom je pisala 1944 USA godina) verovatno dobijena kao pomoc posle rata ali nebitno imao ju je svaki vojnik.
Sto kaze Lazanski pre neki dan na RTS-u aluminijski camci prodavali su se na kilo po vojnim otpadima a sada ih nema kao ni gumenih osim na otpadima
Ja kao i vecina iz voda smo imali neupotrebljavane asovcice... jeste da su bili iz 70ih ali su bili novi, sto znaci da je te opreme bilo i vise nego dovoljno do pre 10ak godina a sad odjednom nema gumenih cizama i kabanica
Normalno da fali svega kad u poslednjih dvadesetak godina se kupuje samo specijalnim jedinicama, a vojsci nista. Prodase i ono sto treba i ono sto ne treba..
Oduvao je ovog generala komentarisu o spasavanju u vanrednim okolnostima i pravo stanje stvari na terenu. Ko hoce nek pogleda ceo sadrzaj. http://www.youtube.com/watch?v=-sf7n1pwRqQ
I ja odgledah, iako ne volim i nemam strpljenja za slicne materijale. Nisam nikakav strucnjak, ali kapiram da je covek upoznat prilicno i da je manje vise u pravu, na nasu zalost. Da je kisa pala jos dva dana odnela bi nas voda sve zajedno do Grcke jbt.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Izgleda mi da se blizi realizacija namenskog kredita za nabavku aviona. Citiran deo texta sa B92 a bilo je i na njihovim vestima u 16h.
Ministar vojni
"Rekao je da je dogovoren nastavak dalje vojne i vojno-obrazovne saradnje dve zemlje i najavio da će u junu ili na jesen biti završeni sporazumi koji se čekaju skoro dve godine.
Gašić je precizirao da je reč o robnom kreditu od milijardu i 428 miliona dolara za kupovinu aviona Mig. " http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=852026
glasacu za njih ako se ovo realizuje, jer onda stvarno drze rec, a to je najbitnije, dobro malo i ako se rastegne rok, razumljivo je, ali realizacija je bitna !!!
za ove pare ima podosta da se kupi, verovatno i veroleti i PVO ?
Poslednja izmena od kvcali u 23 Maj 2014, 17:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Na pitanje da li je bilo reči o pomoći vojsci u opremi, on je kazao da Vojska Srbije "ima apsolutno sve što joj treba da odgovori na mnogo veće izazove".
"Vojska je jedan od najorganizovanijih sistema u našoj zemlji", kazao je on.