Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...
Jeste ali kad zvekne solja amortizera za Civica iz 2009 to kosta 80.000 rsd, jer zamenske ne valjaju, a skupe su i one....
A za Astru G kosta 50 evra.
Astre G iz 2009 su iz Poljske, ali njen 1.6 motor ne trosi ulje, dok motor iz Nemice trosi, jer je prethodna generacija....
Astre G iz 2009 su iz Poljske, ali njen 1.6 motor ne trosi ulje, dok motor iz Nemice trosi, jer je prethodna generacija....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To moze biti, ali verovatno neces morati cesto ulagati. Ako su te Astre najmladje 16 godina, jako tesko ces naci dobru, da ne moras ulagati. Doduse, 16 godina matoro tesko da ima sta da valja.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ne da nisi jedini, nego je većina protiv toga, posebno protiv klime na ekranu. Posebno na ovom forumubear napisao: 13 Mar 2025, 17:14
Mislim da sam jedini koji mrazi tablete, i komande za klimu/radio na ekran.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Evo, moja valja!dragvorl napisao:To moze biti, ali verovatno neces morati cesto ulagati. Ako su te Astre najmladje 16 godina, jako tesko ces naci dobru, da ne moras ulagati. Doduse, 16 godina matoro tesko da ima sta da valja.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk
+1TheWickerMan napisao: 13 Mar 2025, 19:21Ne da nisi jedini, nego je većina protiv toga, posebno protiv klime na ekranu. Posebno na ovom forumubear napisao: 13 Mar 2025, 17:14
Mislim da sam jedini koji mrazi tablete, i komande za klimu/radio na ekran.
ako tako gledas onda nemoj ni da menja punta, jeftinije odrzavanje tesko da imaBax napisao: 13 Mar 2025, 18:26 Jeste ali kad zvekne solja amortizera za Civica iz 2009 to kosta 80.000 rsd, jer zamenske ne valjaju, a skupe su i one....
Ja nisam video dobru astru G ne pamtim, sve koje vidim su prilicno jadne spolja pa sumnjam da su i mehanicki bolje, vrv ima dobrih ne znam ali ih ja ne vidjam.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Prodajes?Gazu napisao: 13 Mar 2025, 19:25Evo, moja valja!dragvorl napisao:To moze biti, ali verovatno neces morati cesto ulagati. Ako su te Astre najmladje 16 godina, jako tesko ces naci dobru, da ne moras ulagati. Doduse, 16 godina matoro tesko da ima sta da valja.
Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Nije bitna starost, ona ne utiče na delove, bitna je predjena kilometraža, ali ni ona nije bitna.dragvorl napisao:To moze biti, ali verovatno neces morati cesto ulagati. Ako su te Astre najmladje 16 godina, jako tesko ces naci dobru, da ne moras ulagati. Doduse, 16 godina matoro tesko da ima sta da valja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Vidi, bitna je i starost u tom dobu, sve je omatorelo, tkanina, sundjer, tepisi, izolacija, kablovi, plastike. Tu je najbolje ako moze da se nadje nesto garazirano, od nekog ko je vodio racuna. Ali to je jako retko sa starim autima, retko ko tu zeli da ulaze vise, jer auto ne vredi nista. Isto kao sa kolima vise klase kod petog vlasnika, kad mu osetno padne vrednost. U drzavama sa losim putevima je tu jos i problem razlokanog vesanja, a samim tim i enterijera. Gde su dobri putevi jako se retko menjaju recimo krajevi spona,sve tu manje trpi nego kad su losi putevi.

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Naravno da je sve bitno.
Post je bio omaž za jednu drugu, sada već kultnu temu.
Post je bio omaž za jednu drugu, sada već kultnu temu.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Nisam pazio na casu izgleda.

- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ne prodajem.
Ali stoji to sve što kažeš. Trudi se čovek da to bude cakum pakum, i da bude dobro i estetski, ali neke stvari budu prosto istrošene. Izeš ga, preko 20 godina star auto. A onda nešto i da hoćeš da središ, niko to ne uradi ni blizu kvalitetno kako je bilo kad je izašlo iz fabrike. I dok ti radi jednu stvar, ume da ti zezne neku drugu sitničicu koja je do tad bila dobra. (To sad mogu navesti kao primer presvlačenje neba, a nakon čega mi je nazad prokišnjavalo - najverovatnije baš kod kedera zadnjih vrata, ili manje verovatno - kod antene.)
Moraće Astrica da se menja u nekom trenutku, al šta sam ulagao u poslednjih godinu dana - glupo bi i bilo da je sad prodam. Al takva mi je i bila zamisao, sigurno ne bi radio veliki servis u maju da sam mislio u narednih godinu dana da je prodajem.
Sta mislite o ovom automobilu? Jako dugo vec stoji na oglasu, pa ne znam jel nesto ne valja sa ovim konkretnim primerkom ili ovi motori generalno ne valjaju.
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0
Konačno pitanje za neki auto i da se vratimo na temu
što se tiče BMW, ne znam kakv je ovo motor, vidi proveri, sigurno ima ovde ljudi koji znaju napamet da li je lanac nazad, napred ili je pola nazad a pola napred kako se zezaju. Mislim da je dugo na oglasu baš zbog motora, ko zna kakv je to potrošač, ili kombinacije boja enterijera (ja znam da za mene nije bela boja unutra).

što se tiče BMW, ne znam kakv je ovo motor, vidi proveri, sigurno ima ovde ljudi koji znaju napamet da li je lanac nazad, napred ili je pola nazad a pola napred kako se zezaju. Mislim da je dugo na oglasu baš zbog motora, ko zna kakv je to potrošač, ili kombinacije boja enterijera (ja znam da za mene nije bela boja unutra).
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kako se sećam priče majstora kad sam gledao taj od 245 ks, treba ga izbeći i ići na noviji 2.0 biturbo od 25x ks, kaže da je mnogo bolji. Imamo ovde stručnjake za BMW, nek se jave
Ja npr. nisam čuo nešto mnogo loše za taj motor (kao npr. za onog dizela od 177ks u e90), ali činjenica je da je ovaj auto davno uvezen. Možda grešim, ali mislim da je drugar baš ovog gledao pre, blizu 2 godine (uzeo je 320d na kraju), ali za tog benzinca 200 i kusur hiljada i nasviranih 250ks, treba dobro razmisliti. Delija je valjda imao taj motor u f30, doduše u skoro novom autu, pa može dati detaljnije info.
Имам једно потпитање...