Koliko troši?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Koliko troši?
Mi ne znamo da vozimo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja sam super zadovoljan ovom potrošnjom. Ranijih puta je bivalo preko 8. Šta se promenilo ne znam.
Jedna opcija je da se motor razradio, a druga da je kilavljenje po magistrali uštedelo dovoljno goriva za konačan prosek.
Mada, ranije sam auto put završavao sa preko 9, a danas tačno 8 tako da je potrošnja pala.
A da sam ga gazio na auto putu - jesam. Od Leskovca do Beograda me je prestigao neki divljak u S8 i neki ludi Rus u Infinitiu kojem je u firungu bila Oktavia.
Koliko god mi kukali na ograničenja.... sa 150 si na našem auto putu među najbržima.
Jedna opcija je da se motor razradio, a druga da je kilavljenje po magistrali uštedelo dovoljno goriva za konačan prosek.
Mada, ranije sam auto put završavao sa preko 9, a danas tačno 8 tako da je potrošnja pala.
A da sam ga gazio na auto putu - jesam. Od Leskovca do Beograda me je prestigao neki divljak u S8 i neki ludi Rus u Infinitiu kojem je u firungu bila Oktavia.
Koliko god mi kukali na ograničenja.... sa 150 si na našem auto putu među najbržima.
Da, sa tempomatom na 150, samo ablendujem...
Tapatok za Vindovz
Tapatok za Vindovz
- Day Walker
KAda su nase tablice u pitanju, onda da.. Cim se tu nadju turci, nismo im ni blizuPaja napisao: Koliko god mi kukali na ograničenja.... sa 150 si na našem auto putu među najbržima.
Brzine idu u H-a !!!

Ja sam bas primetio da oni idu tu oko ogranicenja, cak i cesto pizdim, jer cesto nece da se pomere, vec voze levom trakom.
- Day Walker
Nadju se poneki sa uglavnom "krsevima" i vanovima..
Al zato kad naleti kolona BMWa, Mercedesa i Audia, siguran sam da ne idu ispod 170
Al zato kad naleti kolona BMWa, Mercedesa i Audia, siguran sam da ne idu ispod 170
Brzine idu u H-a !!!

- zrnkemiki
- Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
- Garaža: Audi A5 2.0 190KS
DW, ima i takvih ali su retki..izgleda da su se naplacali kazni, koliko sam ja video cak i ovi sa boljim masinama voze oko 130-140, kad mu prilazim iz daljine usporim jer utripujem da je presretac 
Naravno ima i onih koji voze 200 a auto samo sto ne grebe koliko je stvari u njemu
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Naravno ima i onih koji voze 200 a auto samo sto ne grebe koliko je stvari u njemu

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Jako su retki oni koji voze preko 150. Bukvalno ih bude par komada svaki put i to su ljudi koji voze 200.
Kad sam išao na more bio je bukvalno jedan audi koji je proleteo. Svi ostali su bili oko moje brzine, a ja sam vozio na tempomatu 135 veći deo auto puta.
U povratku je bila kiša, meni bilo dosta svega pa sam vozio koliko god može, a da bude bezbedno i niko me nije pretekao.
Juče u oba pravca ista priča. Pojavi se neko ko leta kao taj Rus i nervozni tip u S8. Svi ostali su oko moje brzine ili sporiji, a bilo je Turaka i Bugara dosta.
Nego, ima li neko logično objašnjenje što mi je pala potrošnja?
Kad sam išao na more bio je bukvalno jedan audi koji je proleteo. Svi ostali su bili oko moje brzine, a ja sam vozio na tempomatu 135 veći deo auto puta.
U povratku je bila kiša, meni bilo dosta svega pa sam vozio koliko god može, a da bude bezbedno i niko me nije pretekao.
Juče u oba pravca ista priča. Pojavi se neko ko leta kao taj Rus i nervozni tip u S8. Svi ostali su oko moje brzine ili sporiji, a bilo je Turaka i Bugara dosta.
Nego, ima li neko logično objašnjenje što mi je pala potrošnja?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Zaladnelo, i manje greje sunce 
A možda si malo oladio pritisak na pedalu.

A možda si malo oladio pritisak na pedalu.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Nešto od sledećeg:
1. Bolje gorivo
2. Vetar u leđa
3. Stil vožnje je ipak bio drugačiji
3. Auto se plastično deformisao (jbg FIAT) i postao aerodinamičniji
4. Smršao si
5. Ja nemam logično objašnjenje
1. Bolje gorivo
2. Vetar u leđa
3. Stil vožnje je ipak bio drugačiji
3. Auto se plastično deformisao (jbg FIAT) i postao aerodinamičniji
4. Smršao si
5. Ja nemam logično objašnjenje
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Temperatura, manje trenje između guma i asfalta zbog čestih kiša u poslednje vreme, vetar u leđa, manje ciklusa usporavanja i ubrzavanja nego prošle godine, ili sve ovo po malo. 

Ništa ne pije vodu od navedenog, bar ne u meri da objasni litar manju potrošnju.
Gume su iste, vetar u leđa ne može biti celim putem ni blizu. Naprotiv realnije je da ga ima u oba smera jer idem do dole i nazad.
Vožnja je manje više ista...gorivo je uvek aditivirani ED sa MOL-a.
Ne poredim put na more koji je bio noću i laganijim tempom nego prethodne odlaske u Vranje i jučerašnji.
Ranije smo komentarisali potrošnju koja je bivala oko 9 na auto putu pa 8 u proseku, a juče je sve bilo za litar manje.
Stil i brzina su bili manje više isti što se vidi i po dužini putovanja. Jedina razlika je što sam juče kilavio po onim obilaznicama oko magistrale od LEskovca ka Vranju, al ne deluje da je to od nekog značajnijeg uticaja jer je potrošnja Bg - kraj auto puta bila za litar manja, a vreme puta isto.
Gume su iste, vetar u leđa ne može biti celim putem ni blizu. Naprotiv realnije je da ga ima u oba smera jer idem do dole i nazad.
Vožnja je manje više ista...gorivo je uvek aditivirani ED sa MOL-a.
Ne poredim put na more koji je bio noću i laganijim tempom nego prethodne odlaske u Vranje i jučerašnji.
Ranije smo komentarisali potrošnju koja je bivala oko 9 na auto putu pa 8 u proseku, a juče je sve bilo za litar manje.
Stil i brzina su bili manje više isti što se vidi i po dužini putovanja. Jedina razlika je što sam juče kilavio po onim obilaznicama oko magistrale od LEskovca ka Vranju, al ne deluje da je to od nekog značajnijeg uticaja jer je potrošnja Bg - kraj auto puta bila za litar manja, a vreme puta isto.
Pa šta onda ostaje? Da se motor iznenada i odjedared razradio?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Nije iznenada. Prošlo je 10.000km i godinu dana, ali mi je i to čudno. Ne verujem u bajke.