Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Re: Ratna tehnika

Post od kvcali »

Pa pazi nije covek pogresio , za ovako dimenzionisanu vojsku i ima sve potrebno, , e sad to ce se moguce promeniti i vojska dici na mnogo visi nivo, a da jeste najbolje organizovana od svih ostalih , cinjenica, ali to ne znaci da je to vrhunac, vec daleko od toga, al u usporedbi sa ostalim je vrhunski, realno
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Paja@
Doduse kada su pravili taj predugovor ili sta vec da ga nazovem niko iz vojske nije pomisljao da je helikopter takodje potreban da ne kazem jajpotrebniji pogotovo u ovakvim situacijama kakve su nas zadesile. Sa ovim sto imamo sem Mi17 koji je skoro nabavljen ostalo je poprilicno izraubovano a nabaljeno je jos iz perioda JNA
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Daj, ne zajebavaj... pa pre neki dan su trazili da im narod "donira" cizme i kabanice.
Traze od obveznika da se samovoljno mobilisu a ne nude ni uniformu...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ko misli da nam ne treba vojska taj se grdno vara.

ТЕШКИ МЕХАНИЗОВАНИ МОСТ ПРЕМОСТИО ВИТОВНИЦУ :)

Припадници Центра за обуку Копнене војске јуче су поставили тешки механизовани мост на реци Витовници, у општини Мало Црниће.

Потреба за овим мостом указала се након што је услед великих поплава оштећен мост у селу Кула, ради успоставе путне комуникације између села Кула – Кобиље – Аљудово.
Претходних дана Центар за обуку Копнене војске ангажован је на пружању помоћи становништву у неколико поплавама угрожених општина у Србији. Старешине и војници ове јединице бранили су и Шабац од набујале Саве, као и електро-постројења термоелектране у Костолцу.
Cudi me da ova skalamerija jos nije zavrsila na nekom otpadu :mrgreen:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Ovaj ZIL, 5 komada je prkljuce prodefilovalo kraj mene, postavljali su ovakve mostove na gledickoj reci , u gledickim selima, kakva je to ala, zvuk mu je da se smrznes, i mogu reci da su ocuvani, nema tragova starosti i istrosenosti, a i mizerno je to radilo, ima da traje bar jos 30 godina :mrgreen:
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Pa naravno da mu je dobro. Mislim, koji bi se keramicar zabrinuo kad u naoruzanju ima supermena? :kuku:
Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

U tom paketu ako ne bude bar deset transportnih helica treba ih pomlatiti odmah...mada ja ne verujem da ce ista biti od toga. Niko ne sme da digne glas sem naravno na internetu, tu smo glavni u kenjanju..
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ko zna mozda sagledaju realne potrebe i kupe prave spasilacke helikoptere sa vitlom :)
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Day Walker napisao:Covek je car, dok neupuceni tvrde da je retard
:plusone:

Pre 22 godine, kada je iz Zagreba došao u Beograd, Lazanski jeste bio neupućen u mnoge stvari i dešavalo se da lupi poneku glupost. S obzirom da voli da se pojavljuje u javnosti, učestvuje kao član žirija u izboru za mis, itd, mnogi ljudi su mislili da je šarlatan i zvali ga "zagrebački mangup". :D

Međutim, za proteklih 20 godina, Lazanski se izgradio u odličnog poznavaoca vojne tehnike, i što je još važnije obišao je ratišta širom svetra i stekao mnoga veoma vredna poznanstva i prijateljstva, i na "zapadu", i na "istoku" i među "nesvrstanima".

Koliko znam, on je po poreklu 100 % Slovenac, ali se pokazao kao izuzetan jugoslovenski i kasnije srpski patriota. Da se ja pitam, postavio bih ga za ministra, ili bar savetnika ministra odbrane.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

http://www.tanjug.rs/videodet.aspx?galI ... oID=746984#" onclick="window.open(this.href);return false; ministar o kreditu i robi :mrgreen:
Slika

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

snork napisao: Koliko znam, on je po poreklu 100 % Slovenac, ali se pokazao kao izuzetan jugoslovenski i kasnije srpski patriota. Da se ja pitam, postavio bih ga za ministra, ili bar savetnika ministra odbrane.
Po ocu je Slovenac a po majci Srbin ;) tako pise u njegovoj biografiji.
snork napisao:
Međutim, za proteklih 20 godina, Lazanski se izgradio u odličnog poznavaoca vojne tehnike, i što je još važnije obišao je ratišta širom svetra i stekao mnoga veoma vredna poznanstva i prijateljstva, i na "zapadu", i na "istoku" i među "nesvrstanima".
Laki vec ima 65 godina mada izgleda mladoliko, kada sam ga ja prvi put gledao na TV osamdesetih prva polovina u okviru nedeljnog popodneva kojeg je davao tadasnja RTZ (radio televizija Zagreb) a prenosio RTB1 emisiju je vodio Saša Zelepugin i redovno je u emisijama imao rec po pitanju vojske Laki. Secam se kada je predstavljanje domacoj javnosti imao tenk M84 kojeg je on predstavio u emisiji. Dakle nije Laki zadnjih 20 godina nego ohoho vise :)
Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

65 godina :o :o :o
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Vidjam ga cesto, u komsiluku mi je. Zadnjih 5 godina sedoca uzima maha na njegovoj glavi ali se ipak dobro drzi :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Slika
Slika

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Kakve su ovo makete? :mrgreen: Evo i od mene jedna, 50 godina starija: F-108 Rapier: :mrgreen:

Slika

P. S. Svaka čast Lazanskom. :doubleup:
Ђенерал Јанковић
Odgovori