Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Ne brže od života!

Post od nidza »

Danas predveče na autoputu Niš - Beograd sam peglao na bezbednom rastojanju iza busa koji je vozio 110-120. Brzina je bila previsoka za uslove, ali možda je on bolje video drum od mene sa visine (i svetlima koja su mu daleko ispod očiju).

Uglavnom, strane tablice, mahom Nemačka i Grčka, su nas konstantno preticale brzinom daleko većom od bezbedne. Eto zbog čega se gine. Bezbedna brzina za putnički auto je plafon 90, mada je i to pitanje, a intelignenta gospoda gruva bar 50 preko...

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Meni je najbolja opcija kad je magla da uhvatim bus koji lepo pegla. On i da udari u nesto pomerice ga dovoljno da imas vremena da stanes. Bar sam prilicno siguran u to.

Jednom prilikom sam do Zagreba isao za Lastom koja je od Bg vozila 110, sto je po onoj magli bila savrsena brzina. Put nisam osetio, samo pratim njega sta radi, savrseno je vozio lik.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nemam zamerki sem što nisam mogao da koristim tempomat, jer ga ni on nije koristio. U tim uslovima je i pametnije ne koristiti.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

2013. godine na putevima u Srbiji poginulo je 643 osoba u 37.176 saobracajnih nesreca, dok je 18.444 povredjeno. Poredjenja radi 2012. je to bilo 688 poginulih u 37.559 saobracajnih nesreca, a povredjenih je bilo 18.406.

http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=799272

Iako je ovo najmanji broj poginulih od kada se statistika vodi, ovo je i dalje porazavajuce. Uzmimo u obzir samo da je do 1. novembra 2013. prema podacima MUP-a poginulo 521 osoba, sto znaci da je u ta dva meseca posle nastradalo ~120 ljudi. Za prvih 7. meseci 2013. nastradalo je 316 ljudi, sto znaci da je za 3 naredna meseca poginulo vise od 180 ljudi. Medjutim, nije sve tako crno. Od 2000. do 2010. broj poginulih na putevima je smanjen za 48%, sto je i bio propisan cilj za tu dekadu ne samo kod nas nego i u EU. I za kraj mislim da je jedan komentar na B92 lepo objasnio sve ovo:
Za ovako poraznu statistiku na srpskim putevima, kriva je sujeta i taština većine vozača. To je profil ljudi koji misli da su Zakoni pisani za slabiće, da oni iz dvadeset godina starog automobila mogu da "izvuku" maksimum, bolje nego Šumaher u Ferariju, prilikom preticanja preko pune linije. Za te ljude, "prilagodjavanje uslovima puta" je odredba gde "država 'oće da uzme pare od naroda", za njih vremenski uslovi nisu nikakav faktor, jer pobogu "ko zna da vozi, on zna"...
Oni stalno negde kasne, i zato žure, imaju NEODLOŽNE sastanke, vidjanja sa poslovnim partnerima...
Ljudi bez svesti i savesti, koje kroz život vode najniži porivi, opasni po sebe i okolinu, skromnog intelekta i obrazovanja.
Na žalost, puna ih je Srbija.
I, svi imaju pravo glasa....
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Odlično napisano i nažalost, sasvim tačno.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Malo preteruje, pogotovo oko te odredbe, nije ona samo za njih problem, nego za sve.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Dobro, to da, ali za sve ostalo je covek u pravu.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Strašno!
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Prosto neverovatno
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

:srbin: Ludilo se nastavlja, a sta drzava radi putem toga? Ne vidim ni da se neko oglasio da kaze nesto, verovatno ih bas briga kao i do sada. Sta je sa novim izmenama ZOBS-a? Rekose do kraja godine ce da bude gotovo i nista, vise se ne cuju. Mora nesto pod hitno da se menja!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Kako ocekujes od zakona da iskoreni ljudsku glupost? :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Upravo tako, ljudi su generalno idioti. Zato je jedino pragmatično rešenje konstantno unapređivanje infrastrukture i procenat smrtnosti će se smanjivati. Dokle god mi budemo mislili da je ibarska sasvim ok i da je problem samo u vozačima, doveka ćemo pisati dokle više i slične postove.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

14 i 16 godina... Tuga... :kuku:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Delija napisao:Kako ocekujes od zakona da iskoreni ljudsku glupost? :glavomuzid:
Istina. Mene isto zanima sta su devojcice od 14 i 16 godina radile sa nekim likovima starijim od njih u pola 4 ujutru? Gde su roditelji tu? :kuku:
Odgovori