Ne brže od života!
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Ne brže od života!
Možda bi pomoglo da se ovakve stvari ne zovu "pogibija" već "ubistvo" jer to i jeste. Taj koji vozi je odgovoran za svoje putnike, nisu oni "poginuli" već ih je on "ubio" svojim delom ili nepažnjom, zar ne? Pa u zakonu da se to primeni, onda bi svi bili pažljiviji u vožnji...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Stvarno mislis da ga ovako "zabole" sto je ubio dve devojcice, a da bi vise razmisljao ako bi znao da ce po zakonu da odgovara za ubistvo?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Ji 4Tze
Ne mislim da ga "zabole" niti na konkretan slučaj nego kako preduprediti ovakve stvari.
"Evo ti auto, vozi ga ali ako se neko povredi dok voziš, završićeš u tvorza na 10 godina" - ako bi ovo uticalo na 20% učesnika, to je velika stvar.
"Evo ti auto, vozi ga ali ako se neko povredi dok voziš, završićeš u tvorza na 10 godina" - ako bi ovo uticalo na 20% učesnika, to je velika stvar.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ma mislim da ako neko ne razmislja da moze da ubije nekoga nema te kazne u najavi koja ce da ga natera da razmislja.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ako se nedvosmisleno dokaže da je usled bilo kog razloga baš mnogo prekršio zakon, npr išao 160 tamo gde je ograničenje 80, apsolutno treba da odgovara za ubistvo, i to sa predumišljajem. Isto bih primenio za svaki teži prekršaj.
Kad bi znali da ih čeka 40 godina zatvora, sigurno bi bili oprezniji.
Tapatalk 4
Kad bi znali da ih čeka 40 godina zatvora, sigurno bi bili oprezniji.
Tapatalk 4
Nazalost, mislim da je Delija u pravu i da ne bi. Bili bi duze na robiji, ali ne bi razmisljali o tome pre potencijalne nesrece.nidza napisao: Kad bi znali da ih čeka 40 godina zatvora, sigurno bi bili oprezniji.
Zasto? Zato sto niko ne ide ni sa 1% sansi da moze nesto poci naopako. Previse samouverenosti, pa jos kad udari u glavu malo alkohol, malo testosteron...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja sam uvek za strozu kaznenu politiku, tako da aminujem predlog. Preventiva je pozeljna, ali se ne sme zapostaviti ni kaznena funkcija neke sankcije
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Tesko je dokazivo to na sudu. Kako ces da ubedis sudiju da je lik hteo da ubije nekog zato sto je vozio 160km/h u 80km/h zoni? Jako tesko, Paja je o tome pricao. Bolje je uvesti vise stepena sadasnjeg k.d. tesko delo protiv bezbednosti saobracaja, i onda ako neko pijan vozi i napravi sranje, kazna ne bi bila na primer do 12 godina, nego do 15 godina itd. Inace, slazem se da treba ostrija kaznena politika, ali mislim da je jos bitnije da se tezi prekrsaji resavaju po skracenom ili ubrzanom postupku, jel dzaba policija napise prijavu kada se to resi za godinu i vise dana i tek tad postane pravosnazno, a do tada vozac misli da i dalje moze da radi sta hoce jer se potencijalno nada da ce slucaj zastareti.
Nije bitno kako se zove, da ne ulazimo u teoriiju. Bitno je što se ni sada ne izriču maximalne kazne. Ne bi se izricale ni da se drugačije zove.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Zasto ne izricu max kazne?
Ja najvise sto znam da je izreceno 11 godina za nekog iz Smedereva sto je zgazio dvoje pod dejstvom alkohola i marihuane, vozeci neprilagodjenom brzinom. Medjutim, Apelacioni Sud je smanjio na 8.

Bem li ga. Takva je kaznena politika. To za Smederevo je bilo iskakanje prvostepenog suda koje je apelacija svela na uobičajnu meru.
Ako odu duže u zatvor, bar se neće brzo vratiti da naprave novo sranje. Baš me zanima da li bi sudije toliko ublažavale kazne da njihovu decu neko zgazi na trotoaru, pijan i nadrogiran, vozeci 3x preko ograničenja. Ajd' da se nekom klincu nešto tako desi, pa sudija ublaži kaznu, ali matori konji od 35-40, pa i 60 godina onaj od pre neki dan sa džipom - za to ne bih imao olakšavajućih okolnosti.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- Ji 4Tze
Ma ne treba ni da ode u zatvor, niko ne seda u kola sa namerom da ubije. Momci u tim godinama nemaju onaj deo mozga presudan za samokontrolu pa otud i takvo ponašanje. Kao stariji pod alkoholom. Znate sami kakvi ste bili sa 20 a kakvi sa 30...
Mator konj ti u gacjama, znas!!nidza napisao: matori konji od 35-40, pa i 60 godina

Mi matori konji imamo opravdanje da smo "porodicni ljudi, nikad kaznjavani", ovi mladi imaju da su jos nezreli i "glupo je upropastiti im zivot", ovi jos matoriji konji od nas imaju izgovor "star covek, gde ces njega u zatvor", zene imaju izgovor "zena jbg, gde ces nju u zatvor"... i tako niko ne bude kaznjen, a neko je poginuo zbog tog koji nije kaznjen.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
"Mator" je rastegljiv pojam...sve zavisi u odnosu na sta gledas. Kao i sleeper