Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Da se razumemo, nemam nameru da ikoga ubedjujem u bilo šta, svako treba da živi tamo gde misli da mu je lepše/bolje. Samo mi je interesantno kad neko od nas koji smo "napolju" počne situaciju u Srbiji da gleda kao dobru ili u najmanju ruku kao "ne tako lošu". Rekoh, ni ovde nije sve divno i krasno, ali mislim...
Dok ovo pišem slušam na Radio Beogradu 1 raspravu o neophodnosti stavljanja dece u odgovarajuća sedišta u autu. Ovde se o tome ne govori već decenijama, to je u "genetskom kodu" svakog vozača. Pametnom dosta.
Dok ovo pišem slušam na Radio Beogradu 1 raspravu o neophodnosti stavljanja dece u odgovarajuća sedišta u autu. Ovde se o tome ne govori već decenijama, to je u "genetskom kodu" svakog vozača. Pametnom dosta.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
U Pariz stanu tri Srbije. A koliko tek malih Novih Sadova?

Al preko 200 zrtava u roku od godinu dana je preko 200 zrtava, koliko je to mafijaksih obracuna (jos se mafijasi i ne broje u zrtve) ?
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Pa teško i nikako:
- živim u ovoj bestragiji već 53 godine i znam kakav je život ovde;
- imam bliskog brata (tj. nije mi "brat" pro-forme, već smo stvarno prijatelji+rođaci) koji se odselio za Norvešku 2001. (a 6 godina je stariji od mene, nije neki klinac pa da me forta) i koji mi je dao dovoljno informacija da znam kako je tamo.
Tako da imam, hvala bogu, dovoljno relevantnog znanja pa mogu da znam šta je tačno a šta netačno.
Poslednja izmena od maxer u 25 Okt 2017, 10:59, izmenjeno 1 put ukupno.
- kragujevac
Delija, nisam ja paranoičan, samo redovno gledam RTS1. Nije to "moja" Evropa, a nije ni logično 1:1 porediti geografsko područje od skoro 750 miliona ljudi (ili "samo" Eu sa 510 miliona) sa Srbijom. Da krenemo da procenjujemo procentualno po broju stanovnika pa i nekako, ali ovako kao što ti porediš, to ne pije vodu.
A pošto vidim da Laki zna situaciju u Minhenu iako je u Cirihu, moraću da prošetam gradom ovih dana da prebrojim islamiste, nešto ih nisam primećivao u zadnje vreme. A što se tiče dece, za njih se ne brinite. Klinci valjaju gimnaziju i uopšte mi ne izgledaju kao zadojeni islamskom ideologijom.
A pošto vidim da Laki zna situaciju u Minhenu iako je u Cirihu, moraću da prošetam gradom ovih dana da prebrojim islamiste, nešto ih nisam primećivao u zadnje vreme. A što se tiče dece, za njih se ne brinite. Klinci valjaju gimnaziju i uopšte mi ne izgledaju kao zadojeni islamskom ideologijom.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Svaka nindza je radikalni islamista, kao i cela njena porodica.
E sad jos reci da nema gomila nindzi po Minhenu pa da zatvaramo temu.... Ja sam se zgrozio poslednji put kad sam bio koliko ih je.
E sad jos reci da nema gomila nindzi po Minhenu pa da zatvaramo temu.... Ja sam se zgrozio poslednji put kad sam bio koliko ih je.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Puna ih je Nemacka, a Francusku bolje da ne pominjemo.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- kragujevac
E pa vidiš, jedan lep deo tih "nindži" kako ih zoveš, dolazi kod mene u ortopedsku bolnicu (i ne samo kod mene i ne samo u ortopedsku) da operiše kolena/kukove/kičme itd. Zakupe dva apartmana u sobi gde u jednom leži posle operacije glavni "nindža" sa poslugom, a u drugom "nindža" žena/ćerka sa ostalom poslugom.
@delija....Živiš u "Nemačkoj" pa znaš?
@delija....Živiš u "Nemačkoj" pa znaš?
Poslednja izmena od kragujevac u 25 Okt 2017, 11:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
I zasto se ti tacno time ponosis?
- Delija
- Kontakt:
Ni meni nije jasno sta je poenta njegovog post-a 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- kragujevac
Ne ponosim se ja, samo pokušavam da ti nacrtam da nisu svi koji su "nindže" (kako ih ti zoveš) uvek i svuda opasani semteksom i da se svaki dan dižu u vazduh. Veeeliki deo njih donosi jako puno para u evropsku zajednicu i tu ih troši.
@delija, tebi očigledno puno toga nije najjasnije kada se priča o situaciji u Evropi. Nema veze, ni ja ne znam ništa o situaciji u Australiji ili Kanadi pošto nisam išao i ne planiram da idem tamo, nije to strašno. Obzirom da nam je poznato da ti je u Srbiji jako dobro (pisao si o tome...ono, basket sa ortacima posle posla i ostalo),i ne mora da ti bude jasno. Kako već više puta napisah: svako treba da bude tamo gde misli da mu je bolje, taman posla da svi nagrnu u Nemačku (ili Srbiju).
@delija, tebi očigledno puno toga nije najjasnije kada se priča o situaciji u Evropi. Nema veze, ni ja ne znam ništa o situaciji u Australiji ili Kanadi pošto nisam išao i ne planiram da idem tamo, nije to strašno. Obzirom da nam je poznato da ti je u Srbiji jako dobro (pisao si o tome...ono, basket sa ortacima posle posla i ostalo),i ne mora da ti bude jasno. Kako već više puta napisah: svako treba da bude tamo gde misli da mu je bolje, taman posla da svi nagrnu u Nemačku (ili Srbiju).
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Pa podeli spram broja stanovnika tamo i ovde.Laki021 napisao:Al preko 200 zrtava u roku od godinu dana je preko 200 zrtava, koliko je to mafijaksih obracuna (jos se mafijasi i ne broje u zrtve) ?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Sad ste vas dvojica preterali. Lepo je čovek napisao svoj utisak i ja mu verujem. Svako ima pravo da napiše svoje viđenje i ne treba sad neko da ga ubeđuje da nije tako.
Posetite www.garaza.rs !
- Delija
- Kontakt:
@kragujevac
Druze moj gasterbajterski, jedno bi bilo da nisam mrdnuo dupetom iz Srbije, ali je sasvim drugo kada sam proputovao i video sveta i radio sa najrazlicitijim ljudima za 10-ak godina sto ti neces verovatno za ceo zivot, a mozda ni dva. I pritom naravno da ne racunam uopste ispijanje piva na plazama i bazenima, jer to veze nema sa zivotom lokalaca.
Ja gledam uvek obe strane medalje, jer prica nikad nije str8 forward.
Druze moj gasterbajterski, jedno bi bilo da nisam mrdnuo dupetom iz Srbije, ali je sasvim drugo kada sam proputovao i video sveta i radio sa najrazlicitijim ljudima za 10-ak godina sto ti neces verovatno za ceo zivot, a mozda ni dva. I pritom naravno da ne racunam uopste ispijanje piva na plazama i bazenima, jer to veze nema sa zivotom lokalaca.
Ja gledam uvek obe strane medalje, jer prica nikad nije str8 forward.
Poslednja izmena od Delija u 25 Okt 2017, 11:25, izmenjeno 1 put ukupno.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Jel si nosio pancir tokom tih putovanja ili?