Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Ne može ekser, ne može ništa da se ukuca u gips karton ploču.
Imaš poseban šraf za tu ploču, za sat će da izdrži, ali pazi da ga samo blago ušrafiš da ne prokliza (onda posle toga baš ništa ne drži).
Imaš poseban šraf za tu ploču, za sat će da izdrži, ali pazi da ga samo blago ušrafiš da ne prokliza (onda posle toga baš ništa ne drži).
Tipli i holšraf, ili barem samo holšraf.
Povremeno se čuje kao rika krava? (Baš je taj zvuk.) Ako da i ako su cevi metalne, moguće je da su počele da popuštaju. Novi sigurnoani ventili bojlera i elastična creva svuda će ublažiti problem, ali u jednom trenutku će toliko cureti kroz zid (plaveći i tebe i komšiluk) i postati tako bučne, plus problemi sa pritiskom, da će samo zamena cevi trajno rešiti stvar.ljuba napisao: 26 Sep 2022, 17:19 Imam ozbiljan problem sa vodovodnim cevima. Zivim u zgradi sa 11 spratova vec 15 godina. Od pre 6 meseci pocele su da cvrce kao lude. Kada neko u stanu pusti vodu, ili kada komsija pusti vodu - u sred noci. Treba da prijavim problem pa jurim da vidimo sta moze biti uzrok. Ja sumnjam da su promenili vodenu pumpu pa su tu nesto zeznuli. Da li neko ima iskustva sa tim?
Hvala na odgovoru, ali sam u međuvremenu našao krivca. Termostatska česma za tuš. Posle 10 godina je pocela da pravi problem. Odnosno kada je vise puta odvrnem zavrnem ne zvizdi više. Locirao sam zvuk 100%. Sada mi samo ide na živce što je baterija 12cm pa je izbor jako los. Moram da kupim drugu i zamenim...
Inace i dalje ne mogu da verujem.da pravi tako jak zvuk na puštanje vode kod komšije ili u WC na drugom kraju stana. Pri čemu mi nemamo zajedničke cevi, ja imam svoj vodomer a on svoj izvan stana...
PS: Ne zvuči baš na krave, mada nisam siguran kakav zvuk one prave
Više zvuci kao jako zvizdanje..
Inace i dalje ne mogu da verujem.da pravi tako jak zvuk na puštanje vode kod komšije ili u WC na drugom kraju stana. Pri čemu mi nemamo zajedničke cevi, ja imam svoj vodomer a on svoj izvan stana...
PS: Ne zvuči baš na krave, mada nisam siguran kakav zvuk one prave

- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Hvala drugari, definitivno dobro što sam pitao.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Sta mislite o deking ogradama? Hteo bi da pokrijem ogradu od terase, prvenstveno otvoreni donji deo da zatvorim, a i zbog privatnosti. Kovana je ograda, uzeo bi svakako u istoj boji. Mrezu sam nabacio privremeno dok ne vidim sta cu, posto mi se ne zastakljuje terasa. Jel ima neka firma u NS-u za preporuku?
Ja bih metno neko staklo zamućeno.
Za sličnu namenu ja sam stavio Lexan pre 15tak godina, i dalje je kao nov a vrši besprekorno funkciju. (zaštita od vetra, snega i delimično od pogleda).
Ima ga svuda, sigurno u N. Sadu ima u "Uradi Sam".
Uzim i prateće lajsne za uokviravanje.
Jednostvano se postavlja, ja sam sve uradio samostalno.
Ima ga svuda, sigurno u N. Sadu ima u "Uradi Sam".
Uzim i prateće lajsne za uokviravanje.
Jednostvano se postavlja, ja sam sve uradio samostalno.
- shandu90
Mislim da je deblje od lexana, svakako mi treba da popunim taj razmak od ograde do ivice terase.
Sent from my iPhone using Tapatalk
grozno je ovo na slici.shandu90 napisao: 19 Okt 2022, 21:47 Sta mislite o deking ogradama? Hteo bi da pokrijem ogradu od terase, prvenstveno otvoreni donji deo da zatvorim, a i zbog privatnosti. Kovana je ograda, uzeo bi svakako u istoj boji. Mrezu sam nabacio privremeno dok ne vidim sta cu, posto mi se ne zastakljuje terasa. Jel ima neka firma u NS-u za preporuku?
staviti neko staklo, lexan...
Ne razumem šta je deblje od Lexana, i od koje debljine Lexana. Njih imaš od 10tak mm pa sve do 50mm debljine, Lexan original ili kopije drugih proizvodjača.
- shandu90
Ma ovo je ona mreza iz lidla, da se premosti dok ne uradim trajno resenje. Ti kanapi su drzali mesto samo pri montazi.jaksa napisao:grozno je ovo na slici.shandu90 napisao: 19 Okt 2022, 21:47 Sta mislite o deking ogradama? Hteo bi da pokrijem ogradu od terase, prvenstveno otvoreni donji deo da zatvorim, a i zbog privatnosti. Kovana je ograda, uzeo bi svakako u istoj boji. Mrezu sam nabacio privremeno dok ne vidim sta cu, posto mi se ne zastakljuje terasa. Jel ima neka firma u NS-u za preporuku?
staviti neko staklo, lexan...
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Priča ispred zadruge, bez nekih detalja, jer nisam u mogućnosti sada da detaljno uporedim:carov2 napisao:Ja trenutno gledam da u firmi instaliram solarni sistem, od nekih 90 kW najverovatnije, tako da sam malo u materiji, a jedan član sa ovog foruma je baš u materiji.
Za 5k eura se može dobiti 5kW sistem, a za 45 kW treba dosta više para.
Inače što se tiče solarnog sistema i toplotnih pumpi, drugar iz Kladova koji se bavi između ostalog i ugradnjom solarnih elektrani, kod kuće ima 75 kW sistem, dve toplotne pumpe za dve kuće, jedna voda/voda, druga Mitsubishi Zubadan 16 kW, greje i bazen, račun za struju skoro 100k rsd.
Jbg, zima...
15. septembra su puštena oba solarna sistema, režim/limit da proizvodnja prati potrošnju.
Stigli su mi računi za septembar, za kuću mi je račun 1000 rsd manji u odnosu na septembar 2021. 5300/6300 rsd
Za firmu, 10000 rsd manji sada, 84000/94000 rsd.
Struja je prošle godine bila jeftinija.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Koliko godina je onda predvidjeni povrat investicije?
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Što se mene tiče, 20 godina ili nikada. 
Evo za sistem od 5 kW, po njima, koji su ga radili:

Evo za sistem od 5 kW, po njima, koji su ga radili: