BMW - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Maksimus
Reactions:
Pridružio se: 05 Maj 2018, 00:17

Re: BMW - generalna tema

Post od Maksimus »

Vrlo individualno sto se tice soft-top ili hard-top.
Slazem se da je platneni krov lepsi(pogotovo npr crvena varijanta na belom autu,npr novi mercedesi,brutapno izgledaju) i verovatno je bolji izbor u slucaju drugog ili treceg auta(da stoji u garazi kad je ruzno vreme) sto je realno najcesca uloga kabrioleta.
Medjutim,kada neko hoce auto za svaki dan i da moze da ga koristi preko cele godine tu je tvrd krov u prednosti,tisi je,topliji,prakticno kao kupe(iskreno nisam imao prilike da se vozim u najnovijim mercedes soft-top kabrioletima,ali bazirano na iskustvu sa proslim generacijama). To se rasklimavanjem i curkanjem zavisi od modela do modela,npr za e93 sam cuo hvalospeve dok je tvrdi krov na npr vw eosu katastrofa.
Ovako za kabriolet kao auto samo za gust platneni bez dileme.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

a do 12 popodne ne przi sunce? ili evo sad, skoro 7 pm a ima skoro 32-3 stepena na betonu. Kabriolet je kul leti i to kad je noc i to kad imas auto atmosferac sa 6+ cilindara(moze novi r8 v10). Ili eventualno ako zivis u kaliforniji.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

već sam vozio isti motor kod Lakija u 5 GT i kod prijatelja u F10.

pored toga, palo je neko cigansko prozivanje. Ja mu rekao tipa da sam ja uzeo 440i, ja bih ga terao do Minhena (tipa 2, 2 i po sata) da ga probao na autobahn, a njegov odgovor je bio: ''pa tebi iz Corse u ovo je kao u Ferrari, zato bi vozio do Minhena, a meni iz ''petice'' nije velika razlika''. I posle par minuta me pitao da probam njegov auto pošto vozim Kia/Corsa.

Slična priča skorije bila. Pitao me da idem sa njim u DPD u Austriju da pokupi paket, pa mi rekao da ne voli da vozi po AT, pa da ja vozim, ionako znam gde je DPD u AT (radio sam tu). Na autoputu me iznenadi lik: ''iskreno ,dao sam ti da voziš malo F10 da osetiš šta je pravi auto u odnosu na Corsu''.
Poslednja izmena od passenger u 23 Avg 2018, 18:59, izmenjeno 1 put ukupno.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Jbm ti auto forum gde se pljuje po kabrioletima...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Meni ne smeta što je kabrio, ali mi smeta da ga je precenio (sa njegovim F10) ca 10-12k chf
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Dijabola. I glupo sto proziva sto neko vozi korsu ili fokusa npr. I ti da hoces mogo bi da vozis isto ili bolje. Samo treba odrediti prioritete :)
Niko ne proziva kabriolete samo smo tu da diskutujemo kome se sta svidja kao i prednosti i mane istih.
@Passenger u f10 ide grugaciji motor od 306@hp. Cuo sam da je ovaj u m440 dosta bolji iako ne puno jaci na papiru
Poslednja izmena od ROCK u 23 Avg 2018, 19:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Čovek je u drugoj dimenziji. Ne kapirate. Vi ste na nivou lamentiranja što nije uzeo mediokritetsku "peticu", njemu je to smešno.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

ranije sam govorio da je hteo, čak i konfigurisaom dve petic i to 520d i 540d. Na kraju se predomislio i uzeo kabrio.

ma i nek je brzi, al ne vozi mi se. Imam i Lambo V10 plaćenu voznju, stoji mi račun od novembra prosle godine. Imam sat vremena voznje, uplatio bih jos sat, ali ne vozi mi se. Dok, da je neki stariji MB ili Volvo, odmah :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ko ne voli kabriolete ne voli ni ljude? Jebem te srbijo !!1
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Ja ne volim kabrio i ne znam je l bih ga ikada kupio. Sve preko 25 stepeni meni je neizdrzljivo u kolima. Kad smo pokupoili auto, bilo je sunčano i poenkad oblačno 26 stepeni. Meni je bilo užas u kolima. Pre bih spustio krov i ukljucio klimu.

Na stranu što me sramota da se vozim sa nekim likom u kabriu sa pojačanom muzikom. Okreću se ljudi, mene sramota.

Od 15-22 stepena mi je optimum za kabriolet (sunčano vreme). Ispod toga i preko toga je već neprijatno. On je za vikend prešao neku km, sav pocrveneo. Nije ni prijatno više. U nedelju se vraćam sa planinarenja, gledam lika u BMW kabriu pregoreo na suncu, ameni u Corsi klima na 20 stepeni, ne mogu se razladim.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

ftj napisao:a do 12 popodne ne przi sunce? ili evo sad, skoro 7 pm a ima skoro 32-3 stepena na betonu. Kabriolet je kul leti i to kad je noc i to kad imas auto atmosferac sa 6+ cilindara(moze novi r8 v10). Ili eventualno ako zivis u kaliforniji.
Pa nije to za vas osetljive.

Ja malopre u 16h, siber, sva 4 prozora, sunce siba, vetric pirka, milina...i tako vec danima.
Samo klimu pustim na noge, jer dole ne struji vazduh, pa mi bude vrucina.
Kabrio se ne uzima ni zbog 6cil, ni zbog toga sto je brz, vec radi otvorene voznje i osecaja slobode, vetra u kosi :)
Zavalis se, pustis muziku i uzivas.

Uvek ces imati brzi kupe za manje para.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ista prica, retko kad vozim sa skroz zatvorenim prozorima i klimom (samo na otvorenom ili kad se stoji u gužvi), uvek pustim klimu da duva u noge(ili noge i telo) i otvoreni prozori ili svi ili samo na vozačkoj strani

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ftj napisao:a do 12 popodne ne przi sunce? ili evo sad, skoro 7 pm a ima skoro 32-3 stepena na betonu. Kabriolet je kul leti i to kad je noc i to kad imas auto atmosferac sa 6+ cilindara(moze novi r8 v10). Ili eventualno ako zivis u kaliforniji.
U Kaliforniji prži i kad je vrelo i kad je ladno :)
Meni je to prvi utisak bio, Carrera 4s, ne znam tačnu oznaku ali em se čula ko kanta pri laganoj vožnji (drugi utisak) em je przilo ko ispod IC grejača.
A onda je majstor dao gas i sve mu je oprošteno, treći utisak :) i prvi put mi je neki auto izbio vazduh.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Drugar u LA tamo 650i cabrio, ne dize krov, samo leprsa kosica, a on poslom vozi ceo dan maltene

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Xepoj87 napisao: 23 Avg 2018, 20:06

Kabrio se ne uzima ni zbog 6cil, ni zbog toga sto je brz, vec radi otvorene voznje i osecaja slobode, vetra u kosi :)

Slika

Ubico snova! :uplakan: :uplakan: :uplakan:

Pass, zbog cega se uopste druzis sa takvim covekom?
Odgovori