O presretačima
Re: O presretačima
Ali ja nisam vozio tom brzinom. 140 na tempomatu je realno 132-136, zavisno od vozila...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nasli momci foru, pa kako ne iskoristiti.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Treba se bas udubiti u ovo, ne deluje kao nemoguce da se zezne sistem, al pitanje kako izgleda snimak i koja je ideja
Za pocetak bih se zapitao da li su ovo pravi presretaci uopste. Mada kad su mene navatali sa x6icom prve generacije sve je moguce.
Laser brizna 300,000km /s , u sekundi/. o kojim brzinama vozila i nsročito promenama razlike brzia se tada radi da je kašnjenje prisutno u praksi kao faktor merenja.Dare4x4 napisao: 19 Jan 2025, 19:34 Ne znam, meni je logično da laser meri brzinu između njihovog i posmatranog vozila ali je neophodna i brzina njihovog vozila. Kašnjenje u računanju njihove brzine teoretski može da dovede do ove situacije. Ne znam koliko je to kašnjenje u praksi.
Provida uredjaji na snimku imaju brzine oba vozila, i onog ispred i onog iz koga se meri. Provida se koristi širom Evrope.
Ne znam koji uredjaj naši imaju.
Poslednja izmena od ljubitelj u 20 Jan 2025, 08:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Ako brzinu mere samo pomoću laserskog zraka (što je meni neverovatno), to je više nego lako oboriti. To jeste brzina lasera, ali u idealnim uslovima. Da bi dobio brzinu mora, naravno, mnogo zrakova da dođe do ciljano objekta i da se odbije do predajnika. Da je tako, po kiši, snegu, itd. maltene da ne bi ni mogli meriti brzinu. Ja laseru ne verujem ni na mnogo manjim rastojanjima i mnogo manjoj traženoj tačnosti.
Имам једно потпитање...
Kako laser iz vozila u pokretu meri brzinu drugog vozila u pokretu, a da ne uzme u obzir brzinu kojom se kreće presretač?
Mene zanima kako se utvrđuje brzina presretača.
Mene zanima kako se utvrđuje brzina presretača.
Meri sopstvenu brzinu kao prethodni postupak tako što prati oznake pored puta, one stubiće, znakove, šta već postoji a sve je to nepokretno.
Vidi se na snimku samo brzina policijskog vozila dok to traje.
I kada je uredjaj spreman za snimanje- merenje pojave se brzine oba vozila, tek tada može da krene snimanje onog ispred. Sve to radi uredjaj automatski.
Nije presretač i to merenje neki naš izum pa da se eksperimentiše, postupak merenja je automatizovan od strane proizvodjača uredjaja i na operateru, policajcu, je samo da pritiskne dugme i kreće merenje/ snimanje filma koji traje od 20tak sekundi do minut dva.
I onda se taj film pušta vozaču da i sam vidi, počev od tog početnog "hvatanja" brzine policijskog auta pa do zaustavljanja.
Barem 50tak puta sam gledao u TV emisijama takve akcije presretača sa sve snimcima direktno sa uredjaja.
Ti uredjaji koji snimaju i mere brzinu su kalibrisani, sertifikovai i plombirani pa sumnjam da je pristupačno da onaj u vozlilu uradi neku manipulaciju sa uredjajem a da "lažiranje" merenja pripremaju tehničke službe to je već onda više ljudi i lanac zloupotrebe.
A ako to rade sa jednim presretačem onda što ne bi radili (prepravke koje lažiraju ) i sa drugim presretačima, a to onda povlači i da je već zavera masovnije u pitanju.
Nije nemoguće ali nije ni neka verovatnoća da se dogodi manipulacija.
Vidi se na snimku samo brzina policijskog vozila dok to traje.
I kada je uredjaj spreman za snimanje- merenje pojave se brzine oba vozila, tek tada može da krene snimanje onog ispred. Sve to radi uredjaj automatski.
Nije presretač i to merenje neki naš izum pa da se eksperimentiše, postupak merenja je automatizovan od strane proizvodjača uredjaja i na operateru, policajcu, je samo da pritiskne dugme i kreće merenje/ snimanje filma koji traje od 20tak sekundi do minut dva.
I onda se taj film pušta vozaču da i sam vidi, počev od tog početnog "hvatanja" brzine policijskog auta pa do zaustavljanja.
Barem 50tak puta sam gledao u TV emisijama takve akcije presretača sa sve snimcima direktno sa uredjaja.
Ti uredjaji koji snimaju i mere brzinu su kalibrisani, sertifikovai i plombirani pa sumnjam da je pristupačno da onaj u vozlilu uradi neku manipulaciju sa uredjajem a da "lažiranje" merenja pripremaju tehničke službe to je već onda više ljudi i lanac zloupotrebe.
A ako to rade sa jednim presretačem onda što ne bi radili (prepravke koje lažiraju ) i sa drugim presretačima, a to onda povlači i da je već zavera masovnije u pitanju.
Nije nemoguće ali nije ni neka verovatnoća da se dogodi manipulacija.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne, ne mere tako.
Vec 10 (+/-) godina imaju iskljicivo radare i instant merenje, koje mogu neki da rade i autu iza. Ne moraju da prave dug snimak. Ti su razduzeni odavno, to su bili Pug 607, Pasat B6 itd i imali su Vascar 3000.
Uredjaji su Ramer 10, Polcam, i Stalker DSR. To sam vidjao po zapisnicima da pise, moguce da ima jos neki.
Pitanje koje stoji je odakle skida brzinu, evo tehnici ne znam da kazem da ali se to integrise i uzima je brze nego sto bi gps.
E sad, da li se moze na ovaj nacin sistem zeznuti... ne bi trebalo da moze al ne smem da tvrdim, bilo bi zanimljivo videti taj snimak
Vec 10 (+/-) godina imaju iskljicivo radare i instant merenje, koje mogu neki da rade i autu iza. Ne moraju da prave dug snimak. Ti su razduzeni odavno, to su bili Pug 607, Pasat B6 itd i imali su Vascar 3000.
Uredjaji su Ramer 10, Polcam, i Stalker DSR. To sam vidjao po zapisnicima da pise, moguce da ima jos neki.
Pitanje koje stoji je odakle skida brzinu, evo tehnici ne znam da kazem da ali se to integrise i uzima je brze nego sto bi gps.
E sad, da li se moze na ovaj nacin sistem zeznuti... ne bi trebalo da moze al ne smem da tvrdim, bilo bi zanimljivo videti taj snimak
A i ne može se verovati svemu što piše na redit.
Ne kažem da je verodostojno to što piše nego me samo zanima princip rada. Konkretno, kako se utvrđuje brzina kretanja presretača. Ne verujem da je na osnovu nepokretnih objekata pored puta.
Kaze covek da ima na kameri, a onda ne okaci snimak nigde. Vise je ovo, aj da se pridruzim fazonu.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ne slusajte ovog coveka .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .