Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Ne brže od života!

Post od nidza »

Istina, ali kao što rekoh. Ozbiljan čovek ne treba da seda u kola kad je pijan. Ako ja ne vozim kad pijem, i drugi mogu da ne voze. Takođe sam svašta radio kao klinac i može se reći da sam imao sreće, ali sad se sa tim stvarima ne zajebavam.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Mislim da smo se svi ili bar velika vecina nas, kao klinci, manje-vise glupirali u saobracaju ali mi se cini da se sad vise gine.
Da li imam taj utisak zato sto sad vise citam vesti ili se vise o tome pise il je nesto trece al generalno mislim da su klinci sad razuzdaniji za volanom. Pogotovo vikendima,uvece....svaceg sam se nagledao.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Samo ti se cini i vise se pise po novinama. Statistika pokazuje suprotno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nisu klinci danas luđi ali voze bolja/brža kola nego što smo mi u njihovim godinama, više se izlazi, mediji više pišu nego u naše vreme...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://www.kurir-info.rs/dvoje-mladih-p ... ak-1177407

Pišu da je bez dozvole vozio, i to ne prvi put.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

paja napisao:Nisu klinci danas luđi ali voze bolja/brža kola nego što smo mi u njihovim godinama, više se izlazi, mediji više pišu nego u naše vreme...
+1

Ni sline ne zna pošteno da obriše a seo odmah u kola od 150 konja. Toga u moje vreme jednostavno nije bilo....
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Pametne zemlje imaju zakon. Italija recimo, zato imaju čudne kombinacije motora i solidnih kola. Npr, Fiat Stilo 1.2 16v od 80ks, ali sa lepom opremom i 6 brzina. Mislim da imaju neko ograničenje da ne smeju da voze turbo motor i jači od 80ks do nekih godina. To bi i kod nas trebalo da se uvede.

Ako voze ćaletova kola od preko 80ks, moraju da se voze sa jednim od roditelja, ćao-zdravo. Znam da to utiče na socijalni život, ali ako spašava živote, onda to nije tako važno, pogotovo što je mera provremenog tipa.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

U ovom poslednjem slucaju to ne bi pomoglo - vozio je BEZ dozvole... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Klincima je dostupno sada sve bre, mnogo su razmazeni i brate nemaju tu kulturu koju bi trebalo da imaju. Sistem vrednosti im je mozgove pojeo, Zalosno je kada ovako mladi zivoti nestanu zbog jednog neodgovoronog i bahatog tinejdzera koji cak ni dozvolu nema. Nazalost nije u pitanju samo on..ja ih znam bar nekoliko samo iz moje ulice i pitam se dal ce roditelji ili bilo ko preduzeti nesto i stati na put tim usijanim glavama.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Pisali smo o tome (konkretno mislim na ono što je Nidža spomenuo :thumbup: ), ali.....kako da klincima objasniš da mora da vozi takav auto do te i te godine, kada na jbnom Pinku i sličnim kanalima vide Cecu, Nikoliju, Staniju i ostale pm kako se voze u "besnom" audiju, mercu i sličnim - što ukazuje na to da ribe "vole" jake i brze automobile, a ne one sa "samo" 60-80 ks????

Na jednom forumu (cars.rs) pročitao sam da je jedna od devojčica vratila se kući oko 2, pa je zvale drugarice i otišla na 15 minuta da se provoza....stomak mi se prevrnuo kada sam skontao....a još kada sam se setio koliko sam ja puta tako pre 8-9 godina otišao na samo 15 minuta da se provozam.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Prvo deci treba objasniti da bilo ko ko lici na "Cecu, Nikoliju, Staniju" treba da im se gadi, pa onda ostalo ide lakse...
Poslednja izmena od Delija u 15 Jan 2014, 11:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Ovo u Žablju ima toliko mnogo sličnosti sa onim što se desilo sa ovima što su udarili u moja kola. I izgled terena i izletanje i klinci i vozačka dozvola i prevelika brzina ....
Samo što su ovi kod mene imali ludu sreću da promaše betonsku banderu za 5 cm.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Kad smo već kod vožnje bez dozvole, ajde da vas vidim...

viewtopic.php?f=35&t=2568

Budite iskreni!
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ma, vaspitanje iz kuce nedostaje. Ja nikad nisam ni pomislio da sednem u auto bez dozvole, zato sto sam tako naucen. A ovaj vozi bez dozvole pa samo puca. Znaci roditelji nula.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Elem, ja kada sam maturirao u dvorištu 9te beogradske gimnazije je bilo najčešće nula automobila. Sada kad god prođem dvorište je puno.

Očigledno su se vremena promenila, naročito materijalno, a to sve utiče na ovo o čemu ovde razgovaramo.

Tapatalk 4
Odgovori