Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Dobro veče

Post od McGruja »

Sva ka čast!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Hvala društvo :-D

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Malo pre lik sa Dacijom Logan, ne radi mu nista napred ni farovi ni pozicija samo pozadi..... :kuku: To nije da mu pises kaznu nego da mu prvo udaris jedan samar. Nema teorije da nije znao da mu ne rade svetla, znaci svesno tako vozi nocu.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Cestitke i od mene oboj'ci :doubleup:

Urke, koliko kosta da budes clan u Adv. komori?
Cuo sam da treba vagon para :losevidim:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Paz ovo, kupiš Hondu, uspeš. Sad će još više da košta od ekvivalentnog Golfa.
Čestitke obojici :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Za pripravnika ništa, za advokata je bilo nešto 5000€, pa 2000, pa 400 valjda, zavisi i gde si radio staž. Ne znam koliko je sada i za koga.

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Uf, tako sam i ja cuo :kuku:

5k mi bas puno zvuci :nonono:

:thumbup:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

To zeleni advokat mozda uzme u prvoj godini ako se dobro iscima i ima neke kakve takve kontakte.

P8 Lite TT
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

5000 bilo u nekom trenutku pa su vratili na 2000 za sve osim za advokatske pripravnike za koje je valjda džabe i sudske koji upis plaćaju 10% - 200€
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Hvala svima! :pivo: :pivo:

Vec me je par ljudi pitalo na pm da li sam "odustao" od foruma posto me nema, ali je to bilo samo zbog priprema za kongres.
Ovo je velika cast i privilegija za mene, posto su moje zelje da radim na fakultetu i pored najboljeg moguceg proseka ugasene posto nemam vezu.
I posle par godina "gorcine u stomaku" poceo sam na medjunarodnim forumima da pokazujem svoje radove iz svakodnevne prakse, koje gleda oko 100 000 stomatologa sa cele planete svaki dan i na neki nacin ocenjuje. Pa sam tako postao clan ove medjunarodne grupe.

Ogi, meni reklama ne treba, niti sam se ikad igde reklamirao kao zubarolog. Cak nemam ni "tablu" na kojoj pise da je u kuci ordinacija, u potpuno sam drugoj verziji stomatologije. Zao mi je sto to tako dozivljavas. A ako mod/admin to isto misli, apsolutno neka se obrise sve.

@ nikaragva: ako je zub izgubljen iz bilo kog razloga, i ako nema nikakve medicinske-stomatoloske prepreke za implantat, on je najbolje resenje u svakom smislu [funkcija, estetika, finansije] .

@ mm: ne pamtim kad sam igrao neki tiket, nemam vremena nista da pratim pa se ne kladim

@ Kuzmanovic: ako govorimo o lecenju kanala korena zuba kada se "stavi lek da umrtvi zivac" ja to ne radim. Tj tu tehniku nikad ne radim.
Spora, losa, nepouzdana, lazno pozitivna, i po evropskoj asocijaciji endodontista [specijalisti za lecenje kanala] zabranjena - posto se koriste sredstva sa paraformaldehidom koji je kancerogen [da se razumemo niko nece dobiti kancer]. Sve se "izvadi i ocisti" pod anestezijom, nema potrebe da se "nosi lek" par nedelja.
Ako govorimo uopste o toj intervenciji, ukoliko je potrebno, mora se sprovesti najbolje moguce posto posle "nema nazad".

Evo jednog rada koji sam pokazao na kongresu
Slika Slika
Slika Slika
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Svaka čast Stevo, samo udri dalje. Šteta što nisam ranije saznao za tvoju specijalnost, imao sam zadnjih pola godine tretmane kod jednog prilično invazivnog kolege :rofl: pa sam se poprilično namučio. Bilo je baš mnogo posla, navodno mi vrljavi zubi (neki krivi kanali i mnogo ih ima, teška priča :)) a radili smo 9 navlaka sa kočićima.
Konkretno za ovo umrtvljivanje, to sam nosio za svaki živac koji mi je vadio ali ne duže od 7 dana. Jednom je samo produžio par dana jer je zub i dalje reagovao. O tome pričaš da ne valja, da je živac trebalo odmah vaditi?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

steva_anya napisao:
@ Kuzmanovic: ako govorimo o lecenju kanala korena zuba kada se "stavi lek da umrtvi zivac" ja to ne radim. Tj tu tehniku nikad ne radim.
Spora, losa, nepouzdana, lazno pozitivna, i po evropskoj asocijaciji endodontista [specijalisti za lecenje kanala] zabranjena - posto se koriste sredstva sa paraformaldehidom koji je kancerogen [da se razumemo niko nece dobiti kancer]. Sve se "izvadi i ocisti" pod anestezijom, nema potrebe da se "nosi lek" par nedelja.
Ako govorimo uopste o toj intervenciji, ukoliko je potrebno, mora se sprovesti najbolje moguce posto posle "nema nazad".
Iskreno da ti kazem, nemam pojma koja je tehnika. Imao sam bolove u gornjoj jedinici (koju sam slomio kao mali), snimio sam zub i tada mi je zubarka rekla da je ovo za operaciju ali pokusace da izbegne operaciju (kucni prijatelj je, dugo se znamo). Vise puta mi je vadila te bakterije, ili sta je vec, sa onim "alatom" sto ima navoj, izmedju tretmana mi je unutra bio neki lek i otvorena rupa (2 puta nedeljno sam isao) i posle mesec dana sam opet snimao zub gde mi je rekla da ima napretka, zatvorila mi je zub i rekla mi je da dodjem za 6 meseci da vidimo sta se desava. Kada sam je pitao za zivac, rekla mi je da je on valjda istrulio unutra i da ga je izvadila jos pri prvoj poseti. Eto to je sto ja znam.

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Stevo svaka cast.
Meni samo smeta daljina, a u tebe verujem jer se secam kakav si bio kao volonter. Gledanjem tvojih radova i opreme potvrdjujes da si profi i drago mi je.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

steva_anya napisao:[mala grupa stomatologa koji sprovode minimalno invazivnu stomatologiju]

Čestitke i od mene! Ako ti nije mrsko, objasni malo šta podrazumeva ovo iznad citirano.

Čestitke i za Uroša!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pridružujem se čestitakama :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Odgovori