TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Velja »

Za početak, npr javni servis...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sinhronizacije je po meni totalna degradacija filma, gube se sve nijanse glasa koji je originalni glumac uneo u ulogu. Žao mi je nacija gde je sve tako. Prihvatljivo samo za dečije filmove i crtane. Da glas ne pravi nikakvu razliku ne bi bez veze u svakom visoko budžetnom crtanom glasove pozajmljivali poznati glumci. Da li je moguće da sinhronizuju na primer Dart Vejdera. Kakvo je to skrnavljenje, i pre svega gubitak onima koji ne čuju pravi glas. Ili na primer da ne čuju kako Aroen priča na vilenjačkom u LOTR-u. Najgore je što ono malo što sam čuo od sinhronizacija dok sam bio u Italiji ili Austriji - to je tuga jedna, sinhronizatori čitaju monotonim glasom kakva god da je uloga. Ili na primer Džulija Roberts u Zgodnoj ženi peva u kadi, falš ali zvuči beskrajno simpatično, a ovamo se neka italijanka dere. Ma propast.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja sam se frapirao jos kada sam imao 10-12 godina i gledao nemacki Cartoon Network, jer sam sve gledao na engleskom kod nas.
Ali strasno koliko ono nema.veze sa.originalom, bas pravljeno za nemacke debile. Mene potseca na one parodije gde se likovi sa YT zajebavaju ubacivanjem nekih drugih dijaloga.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Zamislite da Dart Vejdera sinhronizuje Ivan Bosiljčić. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

grujicd napisao:Sinhronizacije je po meni totalna degradacija filma, gube se sve nijanse glasa koji je originalni glumac uneo u ulogu. Žao mi je nacija gde je sve tako. Prihvatljivo samo za dečije filmove i crtane. Da glas ne pravi nikakvu razliku ne bi bez veze u svakom visoko budžetnom crtanom glasove pozajmljivali poznati glumci. Da li je moguće da sinhronizuju na primer Dart Vejdera. Kakvo je to skrnavljenje, i pre svega gubitak onima koji ne čuju pravi glas. Ili na primer da ne čuju kako Aroen priča na vilenjačkom u LOTR-u. Najgore je što ono malo što sam čuo od sinhronizacija dok sam bio u Italiji ili Austriji - to je tuga jedna, sinhronizatori čitaju monotonim glasom kakva god da je uloga. Ili na primer Džulija Roberts u Zgodnoj ženi peva u kadi, falš ali zvuči beskrajno simpatično, a ovamo se neka italijanka dere. Ma propast.
:plusone:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Oni koji se zalažu za sinhronizaciju su isti koji tvrde da je rupa rupa :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

:kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

sinhronizacija je ok ako su glumci koji pozajmljuju glas dobri
italijani su u tome najbolji
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Kakva je da je nema razloga da se ne omoguci izbor pa da gleda ko kako hoce.

Prica mi kolega koji je ziveo u Rusiji, tamo su do pre nekog vremena sinhronizovali filmove koristeci samo jednog glumca :)
To jest jedna osoba govori sve dijaloge, nema cak veze ni da li cita tekst muskog ili zenskog glumca.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kao u Poljskoj :)

https://youtu.be/VHDkWyiBugA

https://youtu.be/lvPN6TMvxhw
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

:kuku:
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Laki021 napisao:Prica mi kolega koji je ziveo u Rusiji, tamo su do pre nekog vremena sinhronizovali filmove koristeci samo jednog glumca :)
To jest jedna osoba govori sve dijaloge, nema cak veze ni da li cita tekst muskog ili zenskog glumca.
Šta do pre nekog vremena? Pre 2-3 godine bih tamo. TV sam bukvalno skinuo sa stola i stavio u toalet iza vrata. Bio sam u fazonu "do sutra ujutru neću da čujem ni reč na ruskom, po cenu da ne izađem iz sobe". Priznajem da mi se tad skupilo više faktora da to učinim, ali kad sam holivudski film čuo u ruskom monologu koji čita tekst kao da je na sahrani :uf:
A kroz maglu se sećam i Diznijevih crtaća 1996. Iako su i kod nas sinhronizovani, tek kad sam čuo rusku sinhronizaciju kontao sam da nešto ne valja. :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Laki021 napisao:Kakva je da je nema razloga da se ne omoguci izbor pa da gleda ko kako hoce.
Problem je kad ne može da se prebaci na original. Iz ono malo boravaka po IT/AT/CH - mnogo više kanala emituje samo sinhronizovan ton od onih gde imaš i originalni audio.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Stjepa napisao:
Laki021 napisao:Prica mi kolega koji je ziveo u Rusiji, tamo su do pre nekog vremena sinhronizovali filmove koristeci samo jednog glumca :)
Šta do pre nekog vremena? Pre 2-3 godine bih tamo. TV sam bukvalno skinuo sa stola i stavio u toalet iza vrata. Bio sam u fazonu "do sutra ujutru neću da čujem ni reč na ruskom, po cenu da ne izađem iz sobe". Priznajem da mi se tad skupilo više faktora da to učinim, ali kad sam holivudski film čuo u ruskom monologu koji čita tekst kao da je na sahrani :uf:
A kroz maglu se sećam i Diznijevih crtaća 1996. Iako su i kod nas sinhronizovani, tek kad sam čuo rusku sinhronizaciju kontao sam da nešto ne valja. :)
Pa trebao si iskoristiti priliku da naucis ruski :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

branja napisao:Ima li neko total?
Na nekim kanalima mi je slika toliko ocajna. Pokusao sam i ostrinu i opciju za poboljsalje ulaznog signala i smanjenje suma ali jok. Mutnjikavo, nikako. Dodje mi da se vratim na crt. Mada i ovi mandrili nikako da posalju nov risiver sa hd kanalima i boljom slikom.

Poslato sa Lumia 925
Odličan. Risiver je star skoro 5 godina, nisam ga nikad menjao.

Koji kanal konkretno ti je loš? Možda je jednostavno loša slika na tom kanalu. Ima bulja domaćih kanala.

Tapatalk
Odgovori