Vožnja na gas - vaša iskustva
- daka
- Banned
- Pridružio se: 12 Nov 2012, 10:53
- Garaža: Opel Corsa 1.3 DTC 111years, 2011 god.
Re: Vožnja na gas - vaša iskustva
Kakvi servisi,sta pricas...lepo ti Stevo napisao dodatni trosak servisa(cenu uloska filtera nafte),skoro da je cena kao i za filter plina koji ti menjas!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Mene je u ovl. servis ispao 8500rsd.
edit by mod: Postovi koji nemaju smisla su obrisani, a tema ide na privremeni lock
edit by mod: Postovi koji nemaju smisla su obrisani, a tema ide na privremeni lock
Brzine idu u H-a !!!

Kako izgleda punjenje gasa. TNG-LPG
https://www.youtube.com/watch?v=IUxSM4bzHks
https://www.youtube.com/watch?v=IUxSM4bzHks
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Neko bi ocekivao gas 
U principu, sve isto kao benzin "samo" sto je pod pritiskom.

U principu, sve isto kao benzin "samo" sto je pod pritiskom.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
pa tečan je
u kofama sam ga nosio nego brzo ispari 
sent from Lumia 640LTE using Tapatalk Classic

sent from Lumia 640LTE using Tapatalk Classic
Vidim ovde oštra polemika
ako mogu da primetim poredite neuporedivo,to jest rekao bi da malo grešite.Poredite benzinca-plinaša sa dizelom,aliu pogrešnom pravcu.
Punto 1.2 LPG VS Punto 1.3 MTJ što se ne može porediti nikako.Kao prvo,jedan ima atmosferski a drugi ima motor sa nadpunjenjem(Turbo),pa samim tim ... Ajmo ovako,uzmimo Punto 188 1.3 MTJ i recimo Punto 176 1.4GT benz-LPG, iako je ovaj poslednji stariji oko 10 godina od prvog i za toliko tehnološki nazadan.Uporedite troškove,performanse,osećaj u vožnji, ... Mislim da će neko ostati razočaran.
Dizel jeste napredovao,više nego benzinac u poslednjih 15-tak godina,ali,dajte benzincu ono što dajete dizelašu i onda se može podvući crta.

Punto 1.2 LPG VS Punto 1.3 MTJ što se ne može porediti nikako.Kao prvo,jedan ima atmosferski a drugi ima motor sa nadpunjenjem(Turbo),pa samim tim ... Ajmo ovako,uzmimo Punto 188 1.3 MTJ i recimo Punto 176 1.4GT benz-LPG, iako je ovaj poslednji stariji oko 10 godina od prvog i za toliko tehnološki nazadan.Uporedite troškove,performanse,osećaj u vožnji, ... Mislim da će neko ostati razočaran.
Dizel jeste napredovao,više nego benzinac u poslednjih 15-tak godina,ali,dajte benzincu ono što dajete dizelašu i onda se može podvući crta.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nema to neke logike da se gleda tako jer se uvek gleda izbor kod kupovine a ne tehnološka analogija.
Najlogičnije je da svako kupi i vozi ono što mu najviše odgovara.Svako ima svoju filozofiju
Vozio se sad po gradu i primetim da mi za svako naglo dodavanje gasa,nebitno pri kojim obrtajima, prebaci s plina na benzin i pišti ono kao kad je prazan (ima bar 15l u boci).
Da li je moguće da ima neke veze što je napolju -11 mada kontam da ne bi trebalo? Motor nije hladan,80c je.
t
Da li je moguće da ima neke veze što je napolju -11 mada kontam da ne bi trebalo? Motor nije hladan,80c je.
t
Meni se to dešavalo, doduše kod mene je bilo da se to desi na 5000-5500 obrtaja. Podešavanje mape je rešilo problem.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Probao sam lagano da navlačim u obrtaje sve do kraja i ništa. Prebacuje na potapanje gasa bilo 2.5 ili 5k rpm,nebitno mu je.
Svakako sam planirao uskoro do Babića, 53k km su od ugradnje pa ćemo videti šta je.
t
Svakako sam planirao uskoro do Babića, 53k km su od ugradnje pa ćemo videti šta je.
t
Pipni isparivač, da ne zaledi ili sl.
Ocekivano je, sa padom temperature opada i pritisak u boci i time se smanjuje brzina dotoka kroz (uske) cevi.
Ali, nije toliko hladno da bi trebalo da se oseti na obicnom motoru, koji nije navijen, neki turbo visokog pritiska i tako to.
Medjutim, meni je od 3 zadnja punjenja u 2 dolazilo do primetnog trzanja dok je jos hladniji motor pri prebacivanju sa benzina na plin.
Utisak mi je da u mesavini nema dovoljno propana za ovako niske temperature, kao da su omasili malo odnos pa ima previse butana. A on je gotov vec na oko -4C i ne moze se koristiti iz boce tako da preostaje samo propan.
Pitanje je koliko je kojeg u tih tvojih (ili mojih) 15litara ukupne mesavine.
Zimi se trudim a sto i preporucujem da se preventivno ima bar 30tak litara u rezervoaru. Meni je 50litara neto toro boca(63lit bruto) , ti preracunaj priblizno za tvoju.
Vise TNG u boci znaci i veci pritisak odnosno manje primetan efekat koji si opisao.
Ali, nije toliko hladno da bi trebalo da se oseti na obicnom motoru, koji nije navijen, neki turbo visokog pritiska i tako to.
Medjutim, meni je od 3 zadnja punjenja u 2 dolazilo do primetnog trzanja dok je jos hladniji motor pri prebacivanju sa benzina na plin.
Utisak mi je da u mesavini nema dovoljno propana za ovako niske temperature, kao da su omasili malo odnos pa ima previse butana. A on je gotov vec na oko -4C i ne moze se koristiti iz boce tako da preostaje samo propan.
Pitanje je koliko je kojeg u tih tvojih (ili mojih) 15litara ukupne mesavine.
Zimi se trudim a sto i preporucujem da se preventivno ima bar 30tak litara u rezervoaru. Meni je 50litara neto toro boca(63lit bruto) , ti preracunaj priblizno za tvoju.
Vise TNG u boci znaci i veci pritisak odnosno manje primetan efekat koji si opisao.
Upravo tako. Meni sad kad je veliki minus a kad je tri četiri litra u boci ne može preko tri hiljade obrtaja. Dopunim rezervoar i sve radi ekstra.