TP Link, bilo koji ce da ubija u tim uslovima ako nije teski beton. Moja baca sa drugog sprata na parking i u parkic ispred zgrade. Imas maloprodaju uvoznika (valjda) u YUBC-u
Imam ja TP-Link, onaj malko skuplji model sa tri antene i power over lan (to mi je bilo presudno, jer tamo gde stoji nema struje).
Odlicno radi vec vise od 1 god.
Uslove koje "probija" bez problema su dva zida od zemlje debela 50-60cm. U principu to ti je kao da si ga zakopao u zemlju na metar dubine
PS: jedan od tih zidova je postavljen malo ukoso, tako da je prava linija povucena izmedju predjnika i prijemnika malo vise ide kroz zemlju od same sirine zida.
Kupio sam TP-Link neki bejzik, 1800 dinara(baš sam otišao u YUBC ko što reče Rakhil, nije maloprodaja uvoznika ali nevermind), lako se povezuje i instalira. Zadovoljan sam.
Posle 4 godine prešao sam sa Telekomovog ADSL-a na kablovski IKOM internet, hteo sam Targo ali oni neće početi ugradnju pre februara tako da sam odustao.
Telekom sam plaćao 4 mbit-a oko 1500 dinara sa PDV-om, a Ikom sam uzeo jer imamo njihovu kablovsku a imaju promociju kablovska TV(koju smo do sada plaćali oko 1400 dinara) plus 10 mbit net za 1800 dinara mesečno s tim da je prvih 6 meseci džabe. Instalacija takođe besplatna. Ugovorna obaveza je 24 meseca a ovih gratis 6 meseci se uračunavaju u tih 24.
Ja isto cekao Targo da dodje na Vozdovac i placao prosle 2 godine Telekom ADSL 20/1 bez ugovora 4.500 din. Pre neki dan sam prelomio i potpisao OPET ugovor sa Telekomom vDSL 30/2 jer sam video da u mom kraju (komanda) od optike nema nista, barem ne u skorije vreme.
Pre tri dana sam podneo zahtev a oni (da se ne izrazavam ) jos nisu prikljucili, menjaju ADSL slot za vDSL slot, jbt koliko im treba vremena...
Ja sam već skoro 10 godina (uh, ala vreme leti ) kod Neobee/sada Orion provajdera (ADSL) i trenutno imam skromnih 4/500 nečega i plaćam 1.600 din. Realno, više i brže mi i ne treba, no videh dole u prizemlju zgrade neku ponudu kablovske (koju imam u stanu) za iste pare 10/1, pa se razmišljam da ipak pređem...
Tako sam i ja uradio, sličan sam adsl imao i plaćao 1500, sad duplo brži plus kablovska televizija za iste pare. Na dve godine ušteda će biti oko 400 eura.
Saša napisao:Ja sam već skoro 10 godina (uh, ala vreme leti ) kod Neobee/sada Orion provajdera (ADSL) i trenutno imam skromnih 4/500 nečega i plaćam 1.600 din. Realno, više i brže mi i ne treba, no videh dole u prizemlju zgrade neku ponudu kablovske (koju imam u stanu) za iste pare 10/1, pa se razmišljam da ipak pređem...
Kabel jeste bolji, ali samo ako radi. Ja sam presao na SBB sa ADSL i imao sam svakodnevno usporavanje, izlazili nekoliko puta na teren i nikad nisu resili, pa sam morao da opet uzmem ADSL. Kumu u zgradi recimo uvece usporava internet, takodje kada radi tv i internet bude usporenja. Suma sumarum kabl je super kada radi, ali kada prekida je vrlo naporan.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Radi ko je uzeo na vreme. Ja sam potpisao ugovor pre 8m, ali ne da im RATEL rutere/modeme. Trebalo bi da ih puste početkom godine. Dovoljno su vremena kupili dežurnim monopolistima što nam koče net.