Koji internet koristite?

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Koji internet koristite?

Post od Uroš S. »

Slika

Koji wifi ruter da kupim? Treba da dobaci kroz jedan zid do drugog kompa i za mobilne bi se koristio.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

TP Link, bilo koji ce da ubija u tim uslovima ako nije teski beton. Moja baca sa drugog sprata na parking i u parkic ispred zgrade. Imas maloprodaju uvoznika (valjda) u YUBC-u
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Imam ja TP-Link, onaj malko skuplji model sa tri antene i power over lan (to mi je bilo presudno, jer tamo gde stoji nema struje).
Odlicno radi vec vise od 1 god.

Uslove koje "probija" bez problema su dva zida od zemlje debela 50-60cm. U principu to ti je kao da si ga zakopao u zemlju na metar dubine :D

PS: jedan od tih zidova je postavljen malo ukoso, tako da je prava linija povucena izmedju predjnika i prijemnika malo vise ide kroz zemlju od same sirine zida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Kupio sam TP-Link neki bejzik, 1800 dinara(baš sam otišao u YUBC ko što reče Rakhil, nije maloprodaja uvoznika ali nevermind), lako se povezuje i instalira. Zadovoljan sam.

Posle 4 godine prešao sam sa Telekomovog ADSL-a na kablovski IKOM internet, hteo sam Targo ali oni neće početi ugradnju pre februara tako da sam odustao.
Telekom sam plaćao 4 mbit-a oko 1500 dinara sa PDV-om, a Ikom sam uzeo jer imamo njihovu kablovsku a imaju promociju kablovska TV(koju smo do sada plaćali oko 1400 dinara) plus 10 mbit net za 1800 dinara mesečno s tim da je prvih 6 meseci džabe. Instalacija takođe besplatna. Ugovorna obaveza je 24 meseca a ovih gratis 6 meseci se uračunavaju u tih 24.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma vrhunski. Samo ako radi kako treba. Ja sam na SBB-u i radi mi vrhunski, a burazer na NBgd hteo da odlepi, nije mu radio kako treba.
Posetite www.garaza.rs !
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ja isto cekao Targo da dodje na Vozdovac i placao prosle 2 godine Telekom ADSL 20/1 bez ugovora 4.500 din. Pre neki dan sam prelomio i potpisao OPET ugovor sa Telekomom vDSL 30/2 jer sam video da u mom kraju (komanda) od optike nema nista, barem ne u skorije vreme.

Pre tri dana sam podneo zahtev a oni (da se ne izrazavam :besan: :twisted: :censored: ) jos nisu prikljucili, menjaju ADSL slot za vDSL slot, jbt koliko im treba vremena...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Slika

:mrgreen:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Koji internet koristite?

Post od Floyd »

Slika

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja sam već skoro 10 godina (uh, ala vreme leti :o ) kod Neobee/sada Orion provajdera (ADSL) i trenutno imam skromnih 4/500 nečega i plaćam 1.600 din. Realno, više i brže mi i ne treba, no videh dole u prizemlju zgrade neku ponudu kablovske (koju imam u stanu) za iste pare 10/1, pa se razmišljam da ipak pređem...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Orion je smeće. Čekam da Targu RATEL pusti rutere, pa sa za iste pare imam 15/30.

Na Orionu imam najmanji paket.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Tako sam i ja uradio, sličan sam adsl imao i plaćao 1500, sad duplo brži plus kablovska televizija za iste pare. Na dve godine ušteda će biti oko 400 eura.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Saša napisao:Ja sam već skoro 10 godina (uh, ala vreme leti :o ) kod Neobee/sada Orion provajdera (ADSL) i trenutno imam skromnih 4/500 nečega i plaćam 1.600 din. Realno, više i brže mi i ne treba, no videh dole u prizemlju zgrade neku ponudu kablovske (koju imam u stanu) za iste pare 10/1, pa se razmišljam da ipak pređem...
Kabel jeste bolji, ali samo ako radi. Ja sam presao na SBB sa ADSL i imao sam svakodnevno usporavanje, izlazili nekoliko puta na teren i nikad nisu resili, pa sam morao da opet uzmem ADSL. Kumu u zgradi recimo uvece usporava internet, takodje kada radi tv i internet bude usporenja. Suma sumarum kabl je super kada radi, ali kada prekida je vrlo naporan.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ovo poslednje hoće da se dešava ako na kabl stave samo prostu račvu bez filtera, ušteda od 300 dinara.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nidza napisao:Orion je smeće. Čekam da Targu RATEL pusti rutere, pa sa za iste pare imam 15/30.

Komšo, pa kod mene Targo radi ko zmaj. :zbunjen:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Radi ko je uzeo na vreme. Ja sam potpisao ugovor pre 8m, ali ne da im RATEL rutere/modeme. Trebalo bi da ih puste početkom godine. Dovoljno su vremena kupili dežurnim monopolistima što nam koče net.

Tapatalk 4
Odgovori