Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
DejanS
Reactions:
Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014

Re: Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla

Post od DejanS »

A jel moguce ubaciti Touch and go navigaciju, posto koliko sam skontao dok sam cackao auto u salonu, on to nema u sebi? A zaboravio da pitam :(
Korisnikov avatar
Roksab
Reactions:
Pridružio se: 18 Apr 2013, 22:54
Garaža: Auris 1.6 & Verso 1.8

Post od Roksab »

Taj modul za navigaciju moze kasnije da se doda na Touch.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
nikolino
Reactions:
Pridružio se: 27 Jan 2014, 00:03

Post od nikolino »

Moze da se ugradi naknadno u servisu. Cena je, po meni bezobraznih, 105000 din za touch2, a za touch je 93000 din, kako rece cova iz salona. Da je za ceo uredjaj, sa parking kamerom itd, pa bih mogao da razumem, ali samo za gps modul, software i mape, koji kostaju oko 150 eur, naplatiti 900 je bas mnogo. Za Aurisa se mogao poruciti faricki ugradjen gps i kostao je 500 eur, jer ne racunaju ugradnju. Po meni je to na granici prihvatljivog. Ipak je udobnije sa ugradjenim GPS-om nego telefon kaciti na staklo i sklanjati kad god izadjes iz kola (jednom mi je ostao 3-4 minuta i razbili su mi staklo i ukrali ga).
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Slična cena je i za Avensisa, ništa čudno, može im se.

TT
Korisnikov avatar
Roksab
Reactions:
Pridružio se: 18 Apr 2013, 22:54
Garaža: Auris 1.6 & Verso 1.8

Post od Roksab »

Opet brkate...
Kada se uzima nov auto taj modul je 500-600e, a ako hocete nevezano za auto da ga kupite onda je cena 800-900e...
Kao npr. I xenonski farovi uz nov auto su 670e, a ako hoces kasnije da ih menjas onda su ~1000e komad.
120e uzimaju za update mapa.
Slican princip ima i Mercedes sa gps modulom, kod nih je Becker map pilot a cene su od 300 do 550e (na ebay).

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kupovao nov Avensis, birao opremu, tražili hiljadarku da dodaju i navigaciju. Odustali. Za parking senzore + kameru pozadi uzeli +400 €. Sve odrađeno/ugrađeno na auto pre preuzimanja.

TT
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

Da, cena dodatne opreme je bezobrazna zaista, pa koliko onda kosta ceo taj displey i sve u kompletu?!
Inace u Luna opremi Corolla vec ima kameru za parkiranje pozadi i gomilu dodatne elektronike, ali sam cackao u salonu i pritisnuo Nav/Map dugme i dobio obavestenje da funkcija nije dostupna bzvz.

Sasa koja je razlika u Avensisu 3 generacija i Corolla 11 generacija (poslednja)? Avensis je duzi za 9cm i siri za 3.5cm, kad ih vidim u gradu tesko ih je razlikovati, tek po zadnjem delu se primeti razlika, a cena je poprilicno veca.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla

Post od Saša »

Tako je i kod Avensisa kada pritisneš to dugme, ispiše "device not instaled" ili tako nešto.
Vidi, slabo ti ja to pratim da bih znao detaljne razlike, tražili smo radnu mazgu koja će svaki dan da preveze četvoro-petoro ljudi do BG-a i na kraju uzeli njega. Veći auto, to ti je.

TT
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

Procitao sam temu gde si ga predstavio i kako vas sluzi, gazite vi to lepo :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Hyundai i30 vs Suzuki SX4 vs Auris/Corolla

Post od Saša »

Služi odlično, problem je što smo mi pomalo bahati i nemarni prema njemu (prolistaj tu temu malo unazad), vozi se kao da je tuđi. :)
Juče dvaput palio upozorenje za nizak nivo ulja, no kolega koji ga vozio ne staje da dospe, žuri mu se, kasnije će. Službeni auto, šta ćeš. Lično bih ga jako voleo posedovati, uz malo pažnje potrajao bi bukvalno večno. Stvarno dobar auto. :)

TT
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

Procitao sam temu od pocetka do kraja i sve one dogodovstine sa njim, snegom i onom budalom sto radi polukruzno na autoputu. Sjajno, nadam se da je Corolla makar upola dobra kao Avensis :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Koja je cena narucene Corolla-e?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
nikolino
Reactions:
Pridružio se: 27 Jan 2014, 00:03

Post od nikolino »

Roksab napisao:Opet brkate...
Kada se uzima nov auto taj modul je 500-600e, a ako hocete nevezano za auto da ga kupite onda je cena 800-900e...
Ne brkamo, ja sam apsolutno isto napisao. U fabrici kad ga ugrade, uzmu ti 500 eur za gps na touch-u, a za touch2 na Aurisu nece biti te mogucnosti. A kad ti auto stigne pa hoces u servisu da ugradis, volj ti odmah, volj ti posle 3 god. kosta te 93000 din za touch, a za touch2 105000. Te cene sam cuo od viseg prodajnog savetnika Nenada iz salona u Krnjaci, pa pretpostavljam da su tacne, ali sam siguran da su visoke :jane:

Razlika izmedju touch i touch2 je u dizajnu. Dvojka je od sjajnije plastike i ekran je malo uvuceniji, a dugmici idu malo koso prema ekranu. Graficki meni je u visoj rezoluciji, pa malo lepse izgleda (ni na 1 nije ruzan). Na dvojci je lepse uradjena grafika klime, preko celog ekrana, sa nacrtanim sedistem i strelicama gde duva klima, dok kod keca samo pise temperatura na vrhu ekrana. Bord je malo lepse prikazan na dvojci i to je sve sto se tice razlika. Kod GPS-a postoji vise razlika, ali ih nisam video. Jedna je npr. 3D zgrade...
DejanS
Reactions:

Post od DejanS »

Delija napisao:Koja je cena narucene Corolla-e?
Cena je 16240e, 15490 1.6 valvematic Luna oprema + bela perla boja 750e.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Da li je vozio neko toyotin CVT menjac? Multidrive su ga krstili...
Odgovori