Nemanja987 napisao:https://youtu.be/IElqf-FCMs8
Mogu da naprave šta im padne na pamet...
Ali i da hoće (kao što nikako neće i ne žele) da naprave neki model koji bi prodavali u većem broju jedinica imaće ozbiljan problem da nabave baterije u toj količini.
Ako Tesla uspe da izgradi fabriku baterija za dve godine upravo baterije će biti ta prednost Tesle koja se teško nadoknađuje.
Tako da postoji šansa, opet mala, da će se nemcima to kasno paljenje obiti o glavu.
E bilo bi jako interesantno videti poredjenje ovoga protiv Tesle. Pominjao sam ovaj auto, sad je jos bolje sa snimkom, samo jos jedan dokaz da Merc ima sve spremno, poseduje know how (koji je mnogo prostiji od onog kod klasicnih kola), samo se ceka trenutak.
Bas je jedan moj kolega do skoro radio u BMW-u (sad je profesor i ima svoju firmu) na razvoju i8, kontroli motora, to je jos slozenije od cisto elektricnog automobila jer treba upatiti dva pogona. E sad ako BMW zna da napravi i8, onda im je tek cisto elektrican maciji kasalj, svu tehnologiju imaju.
Kod elektricnih kola, fora je da nema jeftinih, ne moze sutra da se napravi Mondeo ekvivalent Tesli koji ce kostati daleko manje i biti sporiji. On ce kistati slicno kao Tesla jer su baterije te koje su skupe, performanse tj snazan motor su laganica za napraviti, elektro motori su prakticno savrseni vec dosta godina, a sad je vec i njihova upravljacka elektronika uveliko sazrela tehnologija. Pride i autonomija jako malo raste smanjenjem snage, zato i trpaju toliko snage u Teslu jer je uticaj na autonomiju minimalan.
Zato me bas i zanima sta ce biti sa najavljenom povoljnom Teslom 3, ili gadjaju pojeftinjenje baterija, ili ce imati manji kapacitet, videcemo.