snork napisao:Nek se svete oni Francuzima, Englezima, Rusima i Amerikancima ako mogu. Nego ne mogu, pa iskaljuju bes na nama, iako mi nikada nismo prvi ispoljavali neprijateljstvo prema njima (uvek su oni nas napadali, a mi se branili). U tom smislu, mi treba da se osvetimo njima, ne oni nama.
To im malo teze ide, bolje reci nikako. Ona njihova nazzi baba svima redom po Balkanu odredjuje pravila igre po sistemu "Morate Srbi da uradite to i to da bismo vam odskrinuli vrata EU" , "Morate braco Hrvati da nam izrucite Perkovica, bez obzira da li vam je to u interesu ili ne", "Slovenci, morate pod hitno da privatizujete celokupnu vasu privredu da biste dobili zajam jer zasto biste vi vasa privreda bila u drzavnom vlasnistvu kad ce sve to biti sigurnije u vlasnistvu Bosch-a, Henkela, Simensa, Allianza i slicno.

A kada su amerikanci koji su ih pre 70-ak godina preorali uzduz i popreko, poceli nedavno da ih spijaniraju, nazzi baba je odmah pocela da cvili "kako je najbolje ipak sve zaboraviti kako ne bi doslo do pogorsanja odnosa sa amerikancima koji su Nemackoj najveci prijatelj."

Sila Boga ne moli, tako je uvek bilo i bice. Nas problem je u tome sto se nikada nismo bavili sobom i sami sebi napravili ozbiljnu zemlju. Onda ne bi uopste bilo bitno ko nas voli, a ko ne, ali bi nas sigurno svako postovao i ne bi dizao nogu na nas kad mu se prohte, kao sto je to sada slucaj.
@Pajo
Nemci su glavni i najveci krivac za raspad Jugoslavije i unistenje Srbije. Nisu jedini, ali su svakako glavni pokretac svih problema koji su nas zadesili. Oni su gurali Austrougarsku da pocepa Srbe tako sto ce Vojvodinu i Bosnu ugurati u Austrougarsku, a ostatak Srba u centralnoj Srbiji gurnuti Turcima da oni odrade svoj deo posla. U drugom sv. ratu nas Hitler nista nije ni pitao vec nas je jednostavno mucki napao da nas sto vise unazadi.
Jedino se drugi deo, u potpunosti slazem. Srbi su, tj. kralj. jedini i najveci krivac za stvaranje Jugoslavije umesto da smo odmah prihvatili "londosnku ugovor" - ponudu sila Antante koja je podrazumevala stvaranje Srbije sa povrsinom od 185.000 km2 (Srbija sa Kosmetom, celokupna Bosna, celokupna Dalmacija odnosno 60% Jadranskog mora, Slavonija, pola Vojvodine, jedino bez Makedonije i Banata koji je trebalo da pripadne Rumuniji). Mi nismo hteli da damo Makedoniju i zato smo sami sebi skocili u stomak.
Trebalo je tada prihvatiti tu ponudu, snazno krenuti u povecanje nataliteta, ne inatiti se previse sa Nemcima u drugom sv. ratu, vec se truditi da prodjemo sa sto manje zrtava, posle 45-te trebalo je okrenuti se amerikancima i traziti finansijsku pomoc za industrijalizaciju zemlje i danas bi Srbija bila zemlja sa oko 20 miliona ljudi, 15-20 ekonomija sveta, verovatno clanica G20, ceo svet bi je postovao i trudio se da sa njom saradjuje.
Srbi su uvek znali kako da poginu, ali retko kad kako da prezive. Zato i dan danas tapkamo u mestu, niko nas u svetu ne ceni osim protokolarno, niti smo ikakav faktor bilo kome u svetu.