A šta je sa onim automobilima kojima je servis predviđen na 30k / 2 godine? Kod njih se no ulje ne menja na 15 k. Nekada smo komentarisali kako naši dileri (neopravdano?) skraćuju servisne intervale, a sada je problem kada se poštuje ono što je fabrika propisala.
Dodatno, mislim da taj motor i nema filter goriva (bar ne neki koji se menja na redovnim servisima) što samo ide u prilog tome da je servis neopravdano skup.
Zelim lagano da napravim uzi izbor za neku kupovinu pa kada bude neka bude. Ici cu da pogledam I provozam ovog Leona, da ih pitam za te servise, pogledao bih I Megana iako pozadi ne moze normalno da se sedne, Astru, 308, mozda I C4 I naravno Corollu.
Da ne biram u 5 do 12.
Kolega je pikirao i30, trebalo bi uskoro da dodje do nekih para I najozbiljnije bi kupio.
Da, ulje i filter na 30.000, filter vazduha na 60.000, filter goriva (benzinac) na 100.000-150.000km su vec godinama uobicajene propisane vrednosti. Kod nekih vozila filter goriva se ne menja, traje dok traje i motor. Filter dizela je obicno 40.000-60.000km ili svaki drugi servis kada se poklopi.
Praksa je pokazala da nema potrebe bitno skraciti preporucene intervale jedino filter kabine zavisi od nacina upotrebe vozila i moze znanto da bude promenljiv zavisno od klimatskih okolnosti.
Uvezena vozila su mahom odrzavana sa takvim intervalima.
Ja se drzim preporucenog servisnog intervala na 40.000km (filter vazduha, svecice) a ulje sa filterom gledam da bude u opsegu oko 15.000km posto su konstrukciono starija vozila u pitanju uz vecu kilometrazu sto zahteva i takve tadasnje krace propisane intervale.
Ogi napisao:Zelim lagano da napravim uzi izbor za neku kupovinu pa kada bude neka bude. Ici cu da pogledam I provozam ovog Leona, da ih pitam za te servise, pogledao bih I Megana iako pozadi ne moze normalno da se sedne, Astru, 308, mozda I C4 I naravno Corollu.
Da ne biram u 5 do 12.
Kolega je pikirao i30, trebalo bi uskoro da dodje do nekih para I najozbiljnije bi kupio.
Ako eventualno budes gledao megane. Moja preporuka su dci 90 i 110ks.
Mazda 3 mi je na zalost nedokuciva finansijski. Oktavija, po cenovniku, takodje. A I nesto mi je dosadna. Ova nova izgleda jos nije stigla. Mozda to I nece tako skoro, mislim ta kupovina.