Akumulatori
Re: Akumulatori
Ja ipak ne bih isao na slabiji. razlog tome je taj sto dizelu treba jaca udarna struja zbog paljenja. A to narocito dodje izrazeno zimi.
Nema veze, ali obicno sa vise Ah ide i veca udarna snaga, osim ako su razlike u Ah reda 1-3 Ah. Ili sam pogresio?
Pa ima aku od recimo 75Ah, ali više varijanti. Naravno najskuplja je sa najvećom strujom. Ljudi se obično zajebu pa kažu, ih pa za ta pare mogu uzeti i 85Ah, ali to bude sa manjom strujom, tako da praktično uzmu lošiji aku, sa većim kapacitetom 

Treba gledati hladan start, to je bitniji parametar.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Pa da, koliko puta ste culi da ujutro nece da pali, ali kad upali...
Caletu crkao BH posle dve godine koriscenja tacno, otisao i kupio novi... BH...
A koliko vidim, ako Polo ostane kod mene ove zime, bice seksa, a njemu je treca zima...
Imate zvrcku kad kupujete aku, u garanciji sitnim slovima pise da garancija krece da vazi od datuma proizvodnje. Ja to nisam znao, uzeo preko drugara na rate tipa u decembru, a aku proizveden u maju...
I da, Kalosu konacno izdahnuo aku, posle 9 godina, ustvari pali ako se pali i vozi bar jednom u dva dana...
@ Darko - u SDI bi trebalo 60+Ah, svi su oni tu po udarnoj snazi, ja sam u SDI-ju imao 66...
Caletu crkao BH posle dve godine koriscenja tacno, otisao i kupio novi... BH...

A koliko vidim, ako Polo ostane kod mene ove zime, bice seksa, a njemu je treca zima...
Imate zvrcku kad kupujete aku, u garanciji sitnim slovima pise da garancija krece da vazi od datuma proizvodnje. Ja to nisam znao, uzeo preko drugara na rate tipa u decembru, a aku proizveden u maju...
I da, Kalosu konacno izdahnuo aku, posle 9 godina, ustvari pali ako se pali i vozi bar jednom u dva dana...
@ Darko - u SDI bi trebalo 60+Ah, svi su oni tu po udarnoj snazi, ja sam u SDI-ju imao 66...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Akumulatori
Ma BH dok je postojao zvanicno je lepio po mesec dva kasnije datume proizvodnje. Drzao sam ih nesto kratko. Uglavnom u januaru sam dobio akumulatore "proizvedene" marta tekuce godine.
Caletu sam stavio jedan radi sad ce 2god, sebi na Dobla isto jer mi ostao sa levem plusom. Inace ih nikada ovako ne bih kupio.
Caletu sam stavio jedan radi sad ce 2god, sebi na Dobla isto jer mi ostao sa levem plusom. Inace ih nikada ovako ne bih kupio.
Kupio sam jednom White horse, trajao dve godine. Malo se izmucio za garanciju, ali dobio drugi novi, koji je opet trajao dve godine. Tako sam na kraju dobio četiri godine, što je ok. 60Ah, 540A. Dok je radio palio kao mina.
Kod njih je bas tako. Crknu odjednom i to baš do kad traje garancija.
poslato sa tapatalka koristeći komšin vajrles
poslato sa tapatalka koristeći komšin vajrles
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Akumulatori
Izgleda su danasnji akumulatori svi napravljeni da crknu odjednom. Sve kao normalno i samo prespoji. Znam x ljudi koji pisle 5min ili 30min od voznje vise nisu mogli upaliti auto.
Kao ja sad
Rikno i Bosch posle 5g.
Juče radio normalno, palio gasio par puta. Danas posle vožnje od 4h ni da okrene. Gotov.

Rikno i Bosch posle 5g.
Juče radio normalno, palio gasio par puta. Danas posle vožnje od 4h ni da okrene. Gotov.
Gde ima najjeftinije akumulatori da se kupe ? Caletu crko, a racunam svaki ce trajati makar 3god koliko traje garancija, a to tad ce valjda da dodje do velikih promena u voznom parku 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Sta znaci AGM kod oznake akumulatora ?
Ima fiberglas između elektroda. To je verovatno akumulator bez održavanja.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Sta to znaci, da li danas uopste postoje oni koji se odrzavaju ? Sta, kao dosipam dest vodu ?