Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od Vladapetr »

Mi diskutujemo a ti filozofiraš - jer niti si ga probao niti imaš ijednu validnu informaciju, barataš samo sa "ja mislim" ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Baratam sa onim sto osecam u okolini pusaca...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Meni je fascibantno koliko se pravite da vamsmeta a izlazite u klubove.
Pusac sam, ne ponosim se time, ali kada se negde ne pusi to ispostujem kuca, auto. Retko pusim u stanu i kad zapalim otvorena su vrata, prozor i sedim pored istih. U autu pusim ali dovoljni je ostaviti vrata par min da se ne oseti dim ili jednostavno do sutra se ne oseti kad udjjem u auto.
Javna mesta kao sto su trzni centri,autobusi, javne ustanove, fax.. je po meni dobro sto su zabranili pusenje.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja pusio 15 godina i vise, prestao, i nemam zelju da pusacima zagorcavam zivot. Ne sme da se pusi u kolima i stanu ali nije smelo ni kad sam ja pusio, ni ranije nisam voleo zadimljene kafane, nije mi se bog zna sta promenilo. Ok su mi kafici u kojima se pusi, ja cu vec sam izabrati, nigde drugde me i ne ugrozavaju...

Svakako mi je zivot toliko beskonacno kvalitetniji i jednostavniji posle ostavljanja, da svakome preporucujem, cak i da zanemarimo zdravlje.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

dag81 napisao:Meni je fascibantno koliko se pravite da vamsmeta a izlazite u klubove.
Pa sta treba da ne izlazim zato sto se pusi u klubovima? Izlazim, ali mi smeta i voleo bi da mi garderoba ne smrdi na bolest nakon izlaska.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Tako mlad, a već penzos :rofl:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ma kakvo pravljenje, naravno da smeta.

Meni je dok sam bio mladji jako smetalo ako naletim na devojku koja pusi. Nemoguce je 100% se resiti neprijatnih mirisa u svim situacijama (mislim na ruke i zadah), a kaze da zvaka sve resava onda bas i nema dobar njuh ili mu jednostavno ne smeta.
A ono sto mi smeta u izlasku u zadimljene lokale jeste sam miris dima, peku me oci, i naravno na kraju sto mi i garderoba i kosa smrde.
Naravno da to nije dovoljno jak razlog da bi se odrekao izlazaka ili da bi se odrekao odnosa sa nekom ribom u prvom slucaju, ali da smeta itekako smeta.

Mada hvala bogu pa se stvari odvijaju u pozitivnom smeru. Zabrana pusenja je sve represivnija, cigare sve skuplje, trend pusenja kod mladih se drasticno smanjuje, lokali/restorani/klubovi su sve modernije opremljeni sa mocnim sistemima ventilacije koji vrhunski odradjuju svoj posao... tako da je sve manje situacija i lokacija gde pusaci ugrozavaju svoju okolinu.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Paja napisao:A ja bih uveo da se onima koji jurcaju duplo preko ograničenja oduzimaju vozila i da se smeštaju u ludnicu na neko vreme. Makar dok ne propuše.
Hahahahah :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

hvala Bogu pa nikada nisam ni probao, a kada vidim ovakav video najezim se i pomislim kako stvarno disu pusaci posle 20-30 godina pusackog staza. Znam bar troje starijih od oko 60+ godina koji su i sad pusaci kako im sviraju pluca kada su pored mene. Jedva se penju uz stepenice, ujutro krljaju ko magarci, jbt zar je to zivot.
https://www.youtube.com/watch?v=36sn52m5YIc
Slika
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Sad ce ti biti objasnjeno kako je ovo fake i kako je pusenje zdravo :D Bolje je ako sam uvlacis, ali i kao pasivan se mozes ogrebat' za malo zdravog dima :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

:rofl:
Slika
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Profesore,

Ako ti smeta moja aktivnost, ti lepo namestis da ti moji postovi budu sakriveni i kraj price. Ne čitaš moje postove i mirna Bačka. A ako neko purnja pored mene, a meni to smeta, ja ne mogu da ga iskljucim na dugme. Tako da poređenje, nije bas za primer. Nebitno da li si pusač ili ne...Nije mi jasno kako mozes da sedis u zadimljenoj prostoriji gde je poveca kolicina dima.

Veoma mi smeta kada odem na neko veselje koje je u kuci, a zima je, dzabe otvoreni prozori, dzabe sve, zadimljeno, ne moze da se dise. A ne mogu da se izolujem od svih i odem, jer sam veseljak i volim da budem tu sa ljudima da se veselim, igram i pevam. Cak i kad popijem malo, nista manje ne osecam dim koji mi smeta.

Ja sam stvarno tolerantan i razuman, dok taj neko koga hocu da ispostujem( iako ja ne volim to u čemu hocu da ga ispostujem), ne postane bezobrazan. Onda cu ja biti duplo bezobrazan.

TWM,

Rekao sam uglavnom, citaj bolje. Ne generalizujem.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Uroš S. napisao:I u avionu čak.
I na TVu.

Mi smo pušili na faxu, i na vezbama, 98 i 99, po hodnicima, u amfiteatru. Ne sećam se kad ono beše zabrana uvedena. Jadni bre nepušači tada :)
Prestao sam pre tačno 8 godina (a pušio od druge srednje, nekih 11 godina, ravno paklu za 24h), ostalo možda 4-5 u paklici, stajala na radnom stolu čisto da me izaziva :)
Pušači ne shvataju koji smrad ostavljaju za sobom i da nema toga šta može to da spere :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Zabrane su počele negde 2005. ili 2006.
Kad sam postao pripravnik pušilo se svuda. Po hodnicima sudova su postojale piksle.
Onda su zabranili po hodnicima, a ostalo da se puši po sudnicama i kabinetima.
Negde 2010. ili 11. su uveli apsolutnu zabranu pušenja. Tada su sudnice i kabineti počeli da se zaključavaju.
Odgovori