Android Auto/Car Play

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Android Auto/Car Play

Post od carov2 »

Sad sam u firmi, bukvalno mu zadam najjednostavnije moguće, destinacija Niš.
Samo treba da me priključi na alternativni put i onda kasnije na autoput.

On me vodi do Pirota, putem koji ne postoji, ali bukvalno, to su njive, kojim se išlo pre 70 godina.

SlikaSlikaSlikaSlika

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

On generiše rute kuda prolazi veća frekvencija vozila sa telefonom u džepu. Verovatno se vozikaju redovno i tim rutama, a nije ispravno kategorisano.

Ni sa offline mapama nije poželjno ne pripremiti se malo pre polaska. Takođe se previše oslanjam da to sve radi kako treba, pa bude interesantnih momenata, ali u proseku poprilično bolje sa tim nego bez.

Probaj neki drugi algoritam, ako stoji na ekonomično, stavi najbrže, pa vidi kako će da se ponaša po kraju.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Jeste, zna da zabaguje samo tako, i to dosta cesto. Sto se tice te primarne funkcije navigacije da joj zadas tacnu krajnu tacku i da te vodi tamo je jedna od gorih od ovih popularnijih.

Evo sad pre neki dan nije umela po drugi put da me navede iz centra Pirota na autoput, vodi negde nekim puteljkom u brdo i u slepu ulicu na kraju. I tako potpuno isto pre jedno 3-4g. Tek kad sam se tu zaglavio sam se setio da mi se to vec jednom desilo.
Korisnikov avatar
mupe
Reactions:
Pridružio se: 04 Jun 2016, 17:01
Kontakt:

Post od mupe »

ftj napisao:Jedan telefon ti radi kao carplay a drugi konektovan u isto vreme klasicno preko blututa za pozive i audio? na bmwu to ne moze. Moze vise telefona biti nakaceno klasicno preko blututa al ako se neki nakaci kao karplej, samo on moze biti nakacen.
BMW F36 2018, može carplay i još jedan telefon istovremeno. Čak mislim da može do 4 telefona ukupno, ali nisam probao.

Dešava se da nakon što se razgovara na drugom telefonu carplay muzika neće da se vrati i onda obično mora da se otkači i ponovo poveže carplay telefon što baš i nije idealno, ali se ne dešava uvek.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

A je l' može kod vas da se priča preko telefona ako je nakačen na car play? Kao kad je povezan samo na bluetooth, pa možeš na telefonu da biraš "slušalica, spikerfon i bluetooth"?
Korisnikov avatar
stefankmn
Pobednik Garaža - Kup takmičenja
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI

Post od stefankmn »

ljuba napisao:Ja dosta koristim Google navigaciju na telefonu zadnjih dana i baguje za sve pare, kao nikada do sada.
Bice da je na globalnom nivou a ne do mene. Primefi se i dobar delay na touch u kolima.
Al nas ima razlike u korišćenju AA i CarPlay. Nekad mi neke stvari logicnije na AA. A sa druge strane carplay mi nudi tastaturu dok vozim a AA ne,i to nisam mogao nikad da namestim Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Momčilo napisao:A je l' može kod vas da se priča preko telefona ako je nakačen na car play? Kao kad je povezan samo na bluetooth, pa možeš na telefonu da biraš "slušalica, spikerfon i bluetooth"?
Pricas preko karplej interfejsa a kad se javljas na telefon isto mozes da izaberes dal oces slusalica spikerfon i bt.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

stefankmn napisao: 23 Jun 2025, 13:41
ljuba napisao:Ja dosta koristim Google navigaciju na telefonu zadnjih dana i baguje za sve pare, kao nikada do sada.
Bice da je na globalnom nivou a ne do mene. Primefi se i dobar delay na touch u kolima.
Al nas ima razlike u korišćenju AA i CarPlay. Nekad mi neke stvari logicnije na AA. A sa druge strane carplay mi nudi tastaturu dok vozim a AA ne,i to nisam mogao nikad da namestim Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Do tvog sistema je nešto konkretno. Mi na Škodi uopšte nismo imali tastature čim se pokrene auto, a na mečki može da se kuca kad hoćeš kako hoćeš sa oba interfejsa. Možda ima veze i do marketa, ko zna. AA iskutvo je na oba auta bolji od CP kad koristimo gmaps. Šta nam ne radi na CP, a iritantno je, pinč zum i sam interfejs mapa zahteva klik više za šta god. Verovatno je na epl mapama bolje.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Da da, to za zoom sam i ja skontao, i jako iritira. Na CP se vidi brzina, a na AA se nije videla do pre par meseci, ne znam kako je sad.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Slican problem sa zoomom imam na AA. Tj, kad radim zoom na gmaps na telefonu, dok je povezan AA, nekako zoom ne radi dobro, ne zoomira tamo gde ja hocu nego uvek gornju zonu mape zoomira.
I na Stelviu sa AA ima tastatura uvek, moze da se kuca, dodaju usputne tacke i slicno.
Odgovori