Auto sedišta za decu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Auto sedišta za decu

Post od nikaragva »

Heinz napisao:2.145.723 bez srednje škole
Molim?! :o

Kako je to moguce.

Pa mi imamo, koliko, 6-7 miliona stanovnika. Ako odbacimo decu, mladju od 15 godina, to ispada skoro pola stanovnika :O
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

To je za drugu temu.

Što se tiče auto sedišta i vezivanja, to se uči od prvog dana, kao i sve ostalo. Za mene je to kultura u saobraćaju, a kako smo svi učesnici u saobraćaju svaki dan, onda to spada pod opštu kulturu.

Moje dete je iz porodilišta izneto u sintezisu i obavezno je vezana u sedištu, a i samo sedište je vezano pojasom, a ne samo zaglavljeno između sedišta što mnogi roditelji rade, misleći da je dovoljno.

Slika

Ćale je znao da je vezujemo i sve to, ali je mislio to se tek onako stavi pojas, pa kad je video kako sve to izgleda u praksi začudio se. Nema vožnje bez vezivanja ni 1km po naselju. Bude nekad frka kad se rasplače, ali se i smiri. Fora je da je naučila na sedište i sad sa 4 meseca tačno zna kad je staviš u sedište da se negde ide i ne buni se. Čak što više, kad plače i ne znam šta ću sa njom, ja je stavim u sedište i nosim malo po stanu i ona se smiri.

Žena se vozi pozadi sa njom i obavezno vezuje pojas, kao i napred. Prosto, to vozač mora da stavi jasno do znanja svima i gotovo isto kao i roditelj ako nekome poverava dete. Što kaže Dag, ili će se voziti kako treba ili neće nikako.

Odličan video.

http://youtu.be/3YF34gzwiaQ
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne interesuje me da li će punoletni da se vezuju. Njihov izbor, sami plaćaju kazne i svesni su svih mogućih posledica, ali deca moraju da budu vezana.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Taj punoletni sa zadnjeg sedišta ako nije vezan leti pravo na tvoja leđa i glavu.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Upravo tako. Apsolutno ne podnosim zapostavljanje dece, a najvise njihove bezbednosti. Dosta puta sam se drao na neloga, kada vidim prelazenje ulice van pesackog ili na crveno, a tek kada babetina neka uzme da pretrcava ulicu sa unucetom, prekipim. U kolima isto uvek popizdim kada vidim da se deca bacakaju po zadnjem sedisu kao da su u igrao ici...

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Jel bude posle bacanje na haubu baka i deka :kezo:

Moj stariji sin je naucio na sediste od malena i nekako ima utisak da voli da sedi u tim decijim sedistima ...

Dok sa mladjim je muka ziva. I njega smo stavljali u sediste od prvog dana, nema razlike, a opet je ogromna izmedju njih. On je naucio sam da otkopca sediste, ne znam sta da radim :) Samo u jednom trenutku pogledam u srednji retrovozir i vidim ga na polici od gepeka :D

Nismo nigde daleko jos isli sa njim, nego samo u lokalu po gradu, tako da ne znam sta cu sa njim. Moracu neki patent da smislim ili da menjam sediste :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Siguran sam da sam svojim dzvankanjem naterao bar 10 ljudi uzivo da kupi ili primeni sediste, nek je preko foruma raznih jos toliko i ja imam super skor; pa onda ja puta nas brdo i eto ti promene u drustvu. Zato inace insistiram da se pazi na edukativnu funkciju foruma i bloga i da se ide na pozitivan uticaj prvenstveno ljudi koje ne poznajemo.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sigurno ima neki patent za to.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Koliki je mlađi sin? Imam ja odlično sedište, koje bih možda apgrejdovao u nešto veće. U Škodi imamo novo sedište, ali je u Alfi staro 9-18kg. Nema teorije da ga sam otkopča.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

28 meseci, oko 12-13kg cini mi se, mada jede kao ja, mozda ima i vise :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Xepoj87 napisao:Brate, verujem da je tih 19.6%, najbolji rezultat ikada. Ne znam nikoga ko vezuje dete stalno kako treba, bukvalno su u 5% kategoriji.

Gledam po autoputu decu kako.skacu po sedistu. O deci vode racuna dok ne odrastu malo, a onda se to dosta zapusti.

Ranije , pre jedno 20 dina i da ne pricam, nisam nikada video sediste za dete, za to je sluzila keva koja drzi dete u rukama :)

Tapatok za Vindovz
Najmanji procenat vezivanja dece je u Novo Pazarskom okrugu, nije ni 5%. :kuku:
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Evo mene opet u ovoj temi. S' obzirom na to da nam klinac polako prerasta sediste koje je do sada koristio (Maxi Cosi abrio fix) doslo je vreme da se uzme novo.

POtrebna mi je preporuka (iz licnog iskustva) za sediste od 9-36kg, jer nam sin ima skoro 10 meseci, ima oko 9.5 kg i visok je 76cm.

Moj neki pik bi bio http://cybex-online.com/en/carseats/pallas2fix.html dosta ljudi mi je reklo da su zadovoljni, ali prihvatam i druge sugestije.

Cena i nije neki faktor ali ne bih bas davao 500 eura za sediste. Maxi cosi je bio negde oko 250 stoga bih se okvirno drzao te cifre, 50 evra gore-dole mni ne znaci nista.

A sad, FIRE AWAY!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Cybex Q-fix, nova generacija Pallasa. Imas u mojoj temi slike i opis, vrhunsko sediste
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

viewtopic.php?f=35&t=597&start=270#p326545

Nije poenta u Toby-ju nego tu negde počinje diskusija.
Sve u svemu koje god da uzmeš, a da je dobro prošlo na testovima nećeš pogrešiti. Izbor je više stvar ličnih afiniteta, vezanosti za brend....
Odgovori