Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Kvalitet Alfa Romea

Post od TheWickerMan »

Kuzmanovic napisao:Wicker, ne znam o kom gradu pricas, ali drugarova 159-ka karavan sa 150ks trosi 10 po centru Bg-a i kaze da ne moze ispod. :pardon:
nećeš da veruješ, o BGu pričam :) ali ga vozi samo noću i vikendom kad ne radi, nema gužvi itd. Nisam ni ja verovao dok nisam probao, mislio sam da malo laže ali posle sam je vozio malo duže. Potrošnja ludilo :)

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

pitajte nidzu,on ima 150Ks
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

TheWickerMan napisao: nećeš da veruješ, o BGu pričam :) ali ga vozi samo noću i vikendom kad ne radi, nema gužvi itd. Nisam ni ja verovao dok nisam probao, mislio sam da malo laže ali posle sam je vozio malo duže. Potrošnja ludilo :)
U tom zecu lezi grm. :mrgreen:
Ipak je nocna i vikend voznja u pitanju, gde je potrosnja dosta manja(makar meni na renou) u odnosu na voznju u toku dana, za vreme guzvi.

Sto se tice drugara, bas cu da ga pitam kakve su mu relacije, ali znam da vozi po centru, daleko od novobeogradskih bulevara i slicno.

Cekamo i Nidzu da se javi...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Nisam neki reper jer je auto na autoputu uglavnom čitav svoj život kod mene. Do 6.5 su mi proseci po rezervoaru. To bi moglo manje kada bi se baš vodilo računa, ali ne mnogo. Takođe bi moglo i više da se iživljavam, ali isto ne mnogo, u oba slučaja +-0.5l plafon. Magistrala bi opušteno išla ispod 6, možda i ispod 5.5.

Što se grada tiče, stvarno slabo zalazim u gužve, tako da su šarolike potrošnje po kraćim deonicama. Ako je deonica stvarno kratka, može i blizu 10, ali ko svaki dan pali auto za 2km do posla, niti 159, niti bilo koji drugi auto iz segmenta nije za njega.

Primera radi, ako me baš zakucaju semafori i špic na NBGD, pa se više stoji u mestu nego što se ide, ne bude ni to 10l, ali neka jaka 9tka bez problema. U polascima Alfa srče mnogo, ali kad se krstari na 1200rpm između semafora to je ponekad i manje od 4l trenutne potrošnje. Zavisi od deonice i doba dana.

Ja sam apsolutno zadovoljan potrošnjom. Teško da bi neki drugi auto trošio manje. Stilo bi mi trošio isto ili više, jer ga je mučio autoput. Verovatno bih morao da vozim 20-30km/h sporije na autoputu za Alfinu potrošnju.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Mjet od 140 ks po Bg (retko strogi centar) trosio oko 8 l uz učestalu ložnjavu, tj potezanje :P
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Znaci grad beograd, opusteno moze i 10L da posrce. Hm.. nije to uopste ekonomicno za 1.9 diesel.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Isto kao benzinac preko 100ks.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Isto kao i bilo koji drugi 1.9 tog godišta i te mase.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

Pa valjda se i o masi radi. Poredjenja radi, laguna koju sam imao (ne volim ni da je spomenem) nije prelazila 8.5 u gradu, a nije bas da je "manji" auto. A sto se godista tice, aktuelni model bi valjda trebao da manje trosi od 10 godina starijeg dizajna.
@Bax, nije bas ni situacija sa benzincima tako mracna. Evo moj benzinac sa 110ks ne prelazi 9.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Mislim da smo odavno na ovom forumu utvrdili da benzinci manje troše, a dizeli "bolje" idu. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Kvalitet Alfa Romea

Post od Floyd »

I meni je JTDm u Alfi trosio uglavnom 7.5 u proseku. Na autoputu nisam mogao da ga spustim ispod 6,3. U poredjenju sa njim BMW je bas ekonomican.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:

Post od zdushan »

Ne bih da pokrecem polemiku oko benz&diesel. Samo mi se cini da je 159-ka malo neekonomican auto za kombinovanu voznju sa dosta grada. Ko je tera samo po autobanu to je druga prica, ali koliko nas je takvih?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Pa i nije nikako za grad. Teška, zeznuta za parkiranje, niska, mali ajnšlag, bokovi nezaštićeni itd :zbunjen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

zdushan napisao:Ne bih da pokrecem polemiku oko benz&diesel. Samo mi se cini da je 159-ka malo neekonomican auto za kombinovanu voznju sa dosta grada. Ko je tera samo po autobanu to je druga prica, ali koliko nas je takvih?
Evo ja sam uglavnom na autoputu. :opustanje:

Nije toliko crno ni po gradu. Masa dodaje recimo litar u odnosu na neki auto iz C segmenta sa 300-400 kila manje, ako pričamo o gradskoj vožnji. Skrećemo sa teme, ali svako od nas ima drugačiju gradsku vožnju, ne može da se generalizuje. Tema je o kvalitetu Alfa Romea, a odosmo u filozofiju.

150tka 1.9 16v je načelno ekonomičan auto u svakom finansijskom pogledu.
Velja napisao:Pa i nije nikako za grad. Teška, zeznuta za parkiranje, niska, mali ajnšlag, bokovi nezaštićeni itd :zbunjen:
Ni ovo nije toliko strašno. Dobar vozač se lako navikne i posle 1-2 dana počne da uživa maksimalno u automobilu. Meni je prvi dan bilo kao u nekom tenkiću, posle Stila, ali posle kad sam se vratio u Stildžana skontao sam koliko je Alfa bolja. Nije zeznuta ni za parkiranje. Šta biste radili da vozite neki pikap? Digli ruke od vožnje? Ne zezajte. Ajnšlag je sasvim pristojan za D segment. 156ica ima problem, 159tka je u proseku klase:

C220: 10.8m
320D: 11.0m
159: 11.1m
A4: 11.1m

U ovog generaciji je najduži i najširi automobil od navedenih.

Klirens je isto skroz u proseku, mislim 14cm fabrički. Nije to nizak auto uopšte. Ja sam moju spustio preko 3cm, pa se vozim potpuno normalno. Da, pazim kako vozim jer čuvam sve svoje stvari, a pogotovo nešto vredno kao što je ovaj automobil. Ne lupam ništa patosom, a ni felnama. Potrebno je samo malo pažnje i problema nema.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Čisto poređenja radi moj L u Beogradu troši 7,5 - 8. Nemam standardnde deonice već kako kad, ali uvek ima dosta kratkih relacija i vožnje kroz centar.
A prosečna za 3500 km koliko je prešao je oko 7, s tim da je recimo 1500 km bilo van grada.
Odgovori