BMW - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Re: BMW - generalna tema

Post od ROCK »

Xepoj87 napisao: 07 Sep 2018, 15:20 Kako sam se osetio prozvanim?
Kada se osetim prozvanim, nisam tako fin, veruj mi ;)

Ili to cim ispravis nekoga, to radis jer si se osetio prozvanim?
Malo vise razmisljaj pre nego sto odvalis tako nesto i ni zbog cega nekoga isprozivas.

Realnost je da je Mercedes spasao Teslu bankrota 2007. godine, jos pre izbacivanja Tesla Roadstera i to iskoristio da izbaci prvi elektricni auto u novijoj istoriji, pre Tesle, Smart electric, pre 11 godina, ubace svog coveka u upravni odbor Tesle i ujedno i sklope ugovor da Tesla koristi Mercedesove delove u svojim automobilima.

Smart electric je serijski auto, a napravilo ih se 2100 komada zato sto je toliko bila potraznja.
To je sve vezano za 2 modela do 2011. godine, treci model je najprodavaniji elektricni auto u Nemackoj 2013. godine i samo te godine su napravili 4.500 komada.

Kada je Mercedes izbacio Smart eletric, SLS electric, B klasu electric i B klasu na hidrogen, Bmw je od baterija imao samo akumulatore u svojim autima.

To sto ti tripujes da je Bmw u prednosti sa elektro vozilima i hibridima je samo zbog tvoje pogresne percepcije tog dela trzista i neinformisanosti.
Cak sto vise, mislim da malo kaskaju za Mercedesom, koji je tu najjaca konkurencija Tesli, sto ce se i pokazati kroz narednih par godina.
Mercedes je ulozio par milijardi u fabrike baterija i razvoj elektro vozila, tako da nije sve tako prosto, da mozes otici na sajt i videti ko sta nudi i izvuci zakljucak.

Dodatno, svaki auto na hidrogen je elektricni auto, samo je fora sto ima manju bateriju koju dopunjava preko hidrogena, a to je u sustini jedini ekoloski ispravan nacin da elektricni automobili budu zaista ekoloski, ali je problem sto je preskupo za proizvodnju i onda niko nema interesa, a pogotovo sto ljudi nasedaju na price da su elektricni sa punjenjem na struju, skroz eko friendly automobili.

Mercedes EQC je vise Mercedes nego sto je bilo koja Tesla, Tesla, to jest, sadrzi vise in-house delova.

Da se razumemo, i3 je veliki uspeh Bmwa zahvaljujuci prodaji u Americi, to niko ne spori, i ako je i8 tezak fail.
Meni je i3 cak i jako lep i kul gradski auto, rado bih ga imao u familiji, pa nekada da ga koristim.

I kakve veze ima da li elektricni auto deli karoseriju i enterijer sa drugim automobilom ili je zaseban?

Inace, i3 dolazi i kao plug in hibrid, ali sam siguran da to znas kao poznavalac Bmwa i da ti se omaklo da kazes da je cisto elektricni.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ti ne kapiras sta znaci smajli na kraju?
Valjda da se radi o nekoj vrsti šale?
Sad se stvarno osecas prozvanim bez razloga.

Ja sam daleko od poznavaoca BMW-a.
Samo sam neko kome se svidjaju BMW automobili.
Ti si mnogo vise posvecen Mercedesu i tehnologiju koju ima, kao i Delija sto je za BMW, i Lakija da ne zaboravimo :)
Znam da ima SUS motor ali on ne pokrece Auto vec samo puni baterije pa ne moze se svrstati u hibride o kojima se uglavnom misli
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

HKS napisao:Gdje si vidio da neko vozi taj auto, a da nije novinar na testu? Ima li ijednog u oglasima? Isto kao Rimac.
Nisam ga ni vidjao na Merc sajtu da pise cijena.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Pisalo, prodato skoro 100 komada, cena bila pola milke :)
Ako ti i ja nesto nismo videli, to ne postoji?

To je jako dobar uspeh za takav auto u to vreme.
I nije isto kao Rimac, jer je ovo bio serijski model.

Rock, sta znaci smajli, da zapravo to nisi mislio?
Ajde, nemamo 15 godina, batali.

Ja sam generalno vise informisan o automobilima, ne samo za Mercedes, jer me generalno interesuju, ali to nema veze sa time da ti i dalje raspravljas o necemu o cemu ne znas nista.
I3 sa benzinskim motorom je hibrid, za sta god se taj motor upotrebljavao.
Cak sam ti i iskopirao tacnu definiciju hibrida, ali dzaba.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

To prosto nije produkcijsko vozilo.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Valjda bi se taj SLS negdje pojavio, na fb, na YT, na autogespot, na nekom oglasu. Vrlo mi je sumnjiv taj SLS e drive, u smislu prodaje, ne u smislu postojanja.
Koliko sam vidio kao ispod 100 komada, e sad koliko bi to tacno moglo biti...

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ji 4Tze napisao: 09 Sep 2018, 18:30 To prosto nije produkcijsko vozilo.
NAravno da jeste, mogao si normalno da ga kupis.

Nista cudno nije, problem je sto je kostao 50% vise od Black Series, a nije ni upola dobar sportski auto.

https://www.evo.co.uk/mercedes/sls/1333 ... tric-drive
Firstly, let me feed your cynicism. Yes, the Electric Drive has 740bhp and 737lb ft, but it also weighs 2110kg, which is 560kg more than the 622bhp SLS AMG Black Series (see Driven, page 28). The SLS ED costs around £360,000, depending upon the exchange rate (the car is only available in left-hand drive, but Mercedes will arrange to get one for you in the UK), compared to about £230,000 for the Black Series.
With a time of 7:56.234 minutes on the Nürburgring Nordschleife, the 2014 Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive recorded the fastest lap ever by an electric car. In fact, it's the first to complete the loop in under 8 minutes, something the Audi R8 e-tron failed to do.

The SLS AMG Electric Drive now rivals the Ferrari F430 F1 and Acura NSX. Its four electric motors combine to produce 751 horsepower, allowing 0-100km/h acceleration in 3.9 seconds and a top speed of 250 km/h (electronically limited).

The 2014 Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive will go on sale in a few weeks at €420,000 (Canadian availability and pricing have yet to be announced).
Read more at https://www.auto123.com/en/news/mercede ... gYs39Pp.99

Evo ga i u akciji :)

https://www.autogespot.com/app.php/merc ... -in-monaco

Evo ih jos:
https://www.autogespot.co.uk/mercedes-b ... rive/spots

http://gtspirit.com/2013/11/27/mercedes ... amsterdam/

https://www.autoevolution.com/news/rare ... 02606.html

Dovoljno?

Da vas je zaista zanimalo, proguglali bi ovo za 3 minuta, ali je poenta, kao i uvek, samo drviti kontru.
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Xepoj87 napisao: 09 Sep 2018, 17:56
HKS napisao:Gdje si vidio da neko vozi taj auto, a da nije novinar na testu? Ima li ijednog u oglasima? Isto kao Rimac.
Nisam ga ni vidjao na Merc sajtu da pise cijena.
Pisalo, prodato skoro 100 komada, cena bila pola milke :)
Ako ti i ja nesto nismo videli, to ne postoji?

To je jako dobar uspeh za takav auto u to vreme.
I nije isto kao Rimac, jer je ovo bio serijski model.

Rock, sta znaci smajli, da zapravo to nisi mislio?
Ajde, nemamo 15 godina, batali.

Ja sam generalno vise informisan o automobilima, ne samo za Mercedes, jer me generalno interesuju, ali to nema veze sa time da ti i dalje raspravljas o necemu o cemu ne znas nista.
I3 sa benzinskim motorom je hibrid, za sta god se taj motor upotrebljavao.
Cak sam ti i iskopirao tacnu definiciju hibrida, ali dzaba.

Smajli znaci sam u sali napisao da se osecas prozvano a ti shvati kako ti odgovara
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A ti drviš kontru, ne prodaje se više :)
No nisu ni oni blesavi pa jedini razlog što ih nema više (generalno) jeste što hoće da prodaju što više automobila sa SUS motorima.
EV je uspešno pravljen još pre 100 godina pa sad odjednom niko ne zna da parira Tesli. Nije nego. EV1 je imao nekoliko restilizacija dok ga nisu sklonili.
Znaju itekako samo se uče na tuđim greškama. Racio/profit je u pitanju.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ah bas mi je zelja drviti kontru na forumu.
Ipak ih ima.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ji 4Tze napisao:A ti drviš kontru, ne prodaje se više :)
No nisu ni oni blesavi pa jedini razlog što ih nema više (generalno) jeste što hoće da prodaju što više automobila sa SUS motorima.
EV je uspešno pravljen još pre 100 godina pa sad odjednom niko ne zna da parira Tesli. Nije nego. EV1 je imao nekoliko restilizacija dok ga nisu sklonili.
Znaju itekako samo se uče na tuđim greškama. Racio/profit je u pitanju.
Kome tacno ja lupam kontru?
Lepo sam rekao da Bmw nije ispred sa i8 i i3 modelima, naveo brdo modela za primer, vi se uhvatili jednog, niste ispali u pravu i onda ti i dalje nastavljas, ali bi pre crkao, no rekao da si lupio nesto napamet.

Nema ih, jer nije postojalo trziste za takvo nesto, pa kako je trziste raslo i tehnologija pojeftinila, videcemo uskoro opet.

Ne mozes reci da je Bmw ispred Mercedesa u EV i hibridima, jer to prosto nema veze sa zivotom.

Opet ponavljam, Smart electro je prvi elektricni auto u novijoj istoriji, izasao godinu dana pre Tesla Roadstera, a 5 godina pre Tesle S, koja je izasla kada i treca generacija Smart electro drivea.

Ne stavlja to nikako Mercedes ispred Tesle u elektro vozilima, ali treba se malo informisati pre izjavljivanja da je Bmw ispred konkurencije u EV, a posebno hibridima, koje Mercedes pravi vec 11 godina, a Bmw koliko, 4?

A sada, umesto tih decijih prica, ko je ispred koga, evo malo on-topica:

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

BMW - generalna tema

Post od Laki021 »

Da rezimiram, BMW je godinama unazad uvek ispred Mercedesa po pitanju elektricnih automobila i hibrida.

i3 je pun pogodak, jedan od najprodavanijih elektricnih automobila u istoriji. Takodje, verzija sa range extenderom je nesto sto ga izdvaja od drugih elektricnih automobila.

i8, koji je napravljen za namenu demonstracije tehnologije je tehnicki, sto se pogona tice, uz Porsche 918 i dan danas najnapredniji auto na svetu(s tim da ovaj drugi kosta mnooogooo vise pa nisu ni konkurenti). Ko je imao prilike da ga vozi, zna koliko je neverovatno dobro to napravljeno i upareno. Auto nije namenjen masovnoj prodaji te mu je data poveca cena, medjutim i pored nje, prodat je u iznenadjujuce velikom broju primeraka i postao jedan od najprepoznatljivijih automobila promotera novih tehnologija. Automobil za koji i automobilski laici znaju.

To su cinjenice...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Bolesno :o

20180915_185716.jpg
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

eh kad bmw nisu svakojaki vozili....
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
Garaža: BMW F30 320eD
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

Kakav je ovaj novi x1 posle 2016godine? Interesuje me prostor i udobnost? Ko je vozio :D dosadan sam ovih dana, ali gledam nesto sa 4x4.. nasao jedan lep x1 20d xdrive :)

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Obican, bez mpaketa sa 18icama je solidno udoban, tu je negde kao serija 3.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

U Beogradu danas predstavljen auto snova...
_MG_1558.jpg
_MG_1604.JPG
Kao i novi X4
_MG_1595.JPG
_MG_1579.JPG
_MG_1590.JPG

Videli smo i predprodukcijski primerak X5 ali slikanje nije bilo dozvoljeno.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori