Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od ljubitelj »

TheWickerMan napisao: 18 Apr 2025, 11:48
ljubitelj napisao: 18 Apr 2025, 10:54
TheWickerMan napisao: 18 Apr 2025, 10:03 Kad kažeš TÜV misliš na firmu TÜV? Ili neki servis? Voleo bih da znam gde je TÜV 80€, toga nema već 5+ godina.
TUV je udruženje tehničkih pregleda.
Nije neki servis ili firma konkretno. A članice su i servisi i pojedinačni pregledači (preduzetnici što bi ovde rekli, samostalna delatnost.

Može da bude i neki izdvojeni deo prostora unutar nekog opšteg servisa gde na poziv dolazi pregledač.

Tako se kod nas radi atest plina.

Napisao sam već. NIje tamo fiksirana vrednost, svaki pregledač odredi svoju cenu.

Čak i kod nas sada ima različitih cena, bilo je pisanja ovde da je jeftinije u KG za 30tak % nego u BGD.
Super što si mi objasnio šta je TÜV, kao da nisam znao. I nisi odgovorio na pitanje. Koja firma je u pitanju?
Da te naučim, postoji i firma koja se zove TÜV,širom Nemačke, ima i svoje ispostave u svim pokrajinama, negde se zove TÜV Saarland, negde Nord itd.
https://www.tuvsud.com/en
https://www.tuev-nord.de/de/
Pa pitao si na šta mislim i naveo sam, TUV nisu samo te 2 firme za koje znap ili si naveo, ima ih stotine koje obavljaju tehnički pregled, A i ne moraju uopšte da budu firme, kao što sam napisao.

TUV Sud postoji i u Srbiji i čak štaviše od samog osnivanja firme ovde (ogranka) sam u toku njenog rada ovde.

Nemoj ti mene da učiš šta ozačava termin TUV, Techniche Uberwachung VEREIN a VEREIN označava udruženje. Pogešna ti je taktika.

Kao što u Srbiji postoji Udruženje tehničkih pregleda čije su članice razne firme tj razni tehnički pregledi.
I kao što kod nas je nije kod svih tehničkih maksimalna cena od 6,000 dinara.

Moj komišija čiji je brat šofer autobusa tamo u Nemačkoj dolazi redovno ovde pa pričali oko poredjenja raznih stvari tamo i ovde.
Rodjen tamo, znači praktično Nemac.
Koja tačno firma nisam ni pitao čoveka, što bi me zanimalo. Toliko koliko je rekao niti me zanima da li je neki evro više ili manje. Možda ima i neki popust, ne znam dalje uglavnom nema nijedan razlog čovek da lažira koliko plaća.

Nekada kada je TUV bio jedini zadužen za tehničke preglede u Nemačkoj, a to je bilo davno, onda su te 2 firme bile isticane a sada kada ima i drugih poput GTU i drugih sa svojim franšizama konkurencija radi svoje.
Ako ćemo formalno tehnički pregled se označava kao HU, iliti Haupt Untersuchung što znači glavno ispitiivanje tehničke ispravnosti vozila a što je komentarisano po pitanju prodajnih oglasa.

Ne misliš valjda da je cena tehničkog pregleda ista svuda u Nemačkoj, nemam predstavu gde živiš i radiš te preglede ali ako si u skupljem delu Nemačke gde su sve usluge skuplje onda je logično i da skuplje plaćap i tu HU uslugu pregleda.

Evo ovde za ostale pregled ko radi , koje su cene, i svašta nešto o tehničkim.

Kod KUS košta HU po ovom sajtu 101 evra ili manje (to je najveća cena).

GTU košta HU do 104e.

https://www.holdeineplakette.de/hu-au-k ... ebersicht/
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

TheWickerMan napisao: 18 Apr 2025, 13:01 10x50€, cifra je to, par punih rezervoara u Stelviu.
Hu je na 2 godine, nakon prve 3 na koje ne ide auto. Znači 23 godine je potrebno tih 10 tehničkih po jednom autu.
Jedino da imaš 10 auta pa onda eto 10x HU na svake 2 godine.

Kako god, besmisleno je da to bude neka cifra za nemačke uslove.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

ljubitelj napisao: 18 Apr 2025, 20:53 Nemoj ti mene da učiš šta ozačava termin TUV, Techniche Uberwachung VEREIN a VEREIN označava udruženje. Pogešna ti je taktika.
Vidiš, pogrešna je tvoja taktika što misliš da si najpametniji, kako ne treba tebe niko da uči jer misliš da si najpametniji. Sad misliš da si ispao pametan jer znaš šta znači Verein? Bravo. Očigledno moram da te učim jer si sa teme cene tehničkog u Nemačkoj došli do toga kako ti sa tim radiš u Srbiji i kako je ta cena koju si rekao iako nisi radio.

Mile pašenog moje šurnjaje, rekao mi da postoji, ali ne zna koja firma, ali nebitno je.
Ako već napišeš nešto, moraš za sve to da imaš potporu. A ne da olako širiš dezinformacije na forumu, što nije prvi put, posebno za Nemačku. Još mi je u glavi tvoja izjava kako je Baden Württemberg prljava i zagađena pokrajina, puna đubreta i slično. Da ne živim ovde, moooožda bih ti i nešto poverovao ali ovako si izgubio kompletan kredibilitet, ne samo kod mene, nego kako vidim, kod većine članova foruma.

Da se vratim na link koji si poslao, gde piše koliko su troškovi TÜVa sa AU ( Abgasuntersuchung ) gde piše da je do 150€, koliko sam ja i platio u februaru ove godine. TÜV = HU + AU.
AU je sastavni deo tehničkog pregleda bez kojeg ne možeš da registruješ auto ( da ne probaš da se vadiš na to ).
A to šta je Abgasuntersuchung, dajem ti vremena da izguglaš mada ne sumnjam da ćeš reći da znaš i da je Mile pašenog šurnjaje mislio na to. Vidim da si dobro preveo ovo za dve godine i tri godine, mada niko nije to ni pitao. Evo sad imam vozilo 2022.godište kome je rađen prvi TÜV posle 3 godine a drugo staro 12 godina kome se radi TÜV svake dve godine od kako je kod mene.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

ljubitelj napisao: 18 Apr 2025, 20:53 Kao što u Srbiji postoji Udruženje tehničkih pregleda čije su članice razne firme tj razni tehnički pregledi.
I kao što kod nas je nije kod svih tehničkih maksimalna cena od 6,000 dinara.
Gde nije kod nas cena tehnickog 6000 ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Ima tehnickih pregleda na dosta mesta u srbiji sa cenama od 2500 do 4000din pisano je to i u temi registracija vozila, skoro mi neko rece al se ne secam u kom gradu je platio 3000
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

U Dunavu je 4500, odnosno 3600 uz penzionersku karticu ili Yettel kupon.
Realno, ona gluma koju sam ja gledao na raznim tehničkim ne vredi ni 3000. U Knjaževcu me svake godine deru 6000 za prikolicu jer imaju monopol na tu kategoriju vozila, a realan posao traje 5 minuta dok je uvezu u halu i provere žmigavce. Sve ostalo je gluma za kamere. Ni kola ne gledaju ništa detaljnije.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Sad sam pitao rođu koji živi blizu MinKena. Pre neki dan išao na tehnički, 149 evra platio :kezo:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Budala! Mogao je u Kelnu da radi

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Koji Tarantino jebote.

A koliko stvari još lupi i ostane živ samo zato što se niko me razume u to, pa može lik da lupa do besvesti.

Tehnički kod A.T.U. 144,90€.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Evo ga jos jedan koji baca pare .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Trenutno najbolja tema na forumu...a visoko se kotira i na međunarodnom takmičenju svih foruma...

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Pa kad imamo argumentima potkrepljenu debatu , kakvi su to bekhendovi . Cista sportska elegancija .

Slika
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

I dalje čekamo ime firme u Kelnu gde je HU 80€.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Krempite ljubitelj jeo skuplje, a tehnicki jeftiniji. Dobro, na tehnickom se bas dobro ustedi, na krempitama skromniji gubitak.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
BMaker
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2024, 04:44

Post od BMaker »

OMP napisao:Pa kupujes polovan auto ne nov, bitno da je ispravan a ti posle poliraj, menjaj, radi sta hoces kako tebi odgovara ako ti se ne svidja kako je neko uradio ili odes i kupis nov auto sto je najbolje
Zato i gledam, i kupujem, od vlasnika koji je taj auto pazio i odrzavao kako treba. A ne od preprodavca koji je zamazao pa da posle krpim i ispravljam budzevine. Polovan auto ne znaci da moram da menjam, poliram, jebavam, krpim.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori