Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od Sinisa G. »

80e u Gracu, a ima i po 65.
Svabovi i jedni idrugi, znaci ima po 80. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dare4x4 napisao: 18 Apr 2025, 22:09 U Dunavu je 4500, odnosno 3600 uz penzionersku karticu ili Yettel kupon.
Meni rekli pre neki dan da je 5500 (4400 sa kuponom).
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Moguće onda da je poskupelo.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

BMaker napisao: 19 Apr 2025, 08:40
OMP napisao:Pa kupujes polovan auto ne nov, bitno da je ispravan a ti posle poliraj, menjaj, radi sta hoces kako tebi odgovara ako ti se ne svidja kako je neko uradio ili odes i kupis nov auto sto je najbolje
Zato i gledam, i kupujem, od vlasnika koji je taj auto pazio i odrzavao kako treba. A ne od preprodavca koji je zamazao pa da posle krpim i ispravljam budzevine. Polovan auto ne znaci da moram da menjam, poliram, jebavam, krpim.
Ništa on loše nije rekao, a komentar tvoj kao da je od dva auta sastavio jedan, i lepo kaže ne kupuješ nov auto. Da razdvojim ovde prevarante koji prikrivaju stanje motora pri izdisaju i vraćaju km, od onih koji srede auto pranjem, poliranjem i sređivanjem sitinica, promena neke plastike koja je izguljena i slično.
Meni je plus ako mi je prodavac ispolirao auto i farove, rešio greške i zamenio sitnice, uradio dubinsko a ne štokav i fleke od bureka da gledam, sredio da samo sednem i vozim, i to dosta govori o prodavcu a nisu svi takvi, kod nekih ne možeš ni da sedneš u auto da ga probaš (imaš takav plac na NBGD kod Piramide a znam ih nekoliko po BG), kuku šta sam sve video tek kod fitičkih lica. Meni je muka od takvih, koji ni ne operu auto, a ovi što srede su plus. I da budemo realni kako izgleda auto parkiran na ulici u BG i od gradske vožnje posle 10 godina ili 5 godina? Kao nov? Jeste al malo sutra, gradska vožnja ostavlja tragove i u BG a i preko, mora da ima tragove grada ili od autoputa one kamenčiće na haubi i naravno menjana šoferka, koliko god ti da vodiš računa neko te ogrebe na parkingu, zakači na semaforu itd. Statistička greška su oni koji ga drže pod staklenim zovnom i sa malo km, a takvi i dignu cenu po par hiljada eur i sve to računaju, a onda se kaže da je preskupo i kupi nešto jeftinije i realnije, taj očuvan je u plusu i pre će otići po realnoj ceni, ako je nerealna ima da stoji mesecima dok mu ne spusti opet cenu na realno, takvo je tržiste i ljudi gledaju svaki eur.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Ja sam u zadnjih mesec dana išao da pogledam 3 auta nisam nijedan kupio. Preko telefona sve ok, svaki ima neku servisnu istoriju upisanu, nije rđav naravno sve radi na njemu i slično. Od ta tri jedan je imao stvarno servisnu istoriju ali (rđav od dole strašno, uvoz Austrija, prodavac preko telefona i u oglasu rekao nema tačku rđe a kad sam došao kaže svi su ti takvi od dole) , drugi je bio kanta na kojoj sve živo u raspadu(išao po preporuci da vidim GP 1.4 :glavomuzid: ) dok je treći bio u dobrom stanju ali niti ima servisnu istoriju( prodavac rekao ima)nije hteo da upali kada sam došao , loše gume , ne radi jedan ključ. Kada sam pitao čoveka za tu servisnu koju je sam rekao da ima i kune mi se u km pređenu on pokazuje nalepnice na haubi kada je kao rađen veliki servis itd i kaže nije dobio servisnu.
Znam ne kupujem nov auto i sasvim je ok da ga ja odmah servisiram u fulu , gume sve 4 ali onda ne možeš da tražiš tu cenu koju tražiš i kuneš se u nešto za šta nemaš dokaza. Još mi kaže znaš kako uvek ti prodavac nešto prećuti😅
Od ta tri auta prodat je onaj što je bio rđav od dole ova dva čame na oglasima još uvek po istim cenama sa kojim su bili oglašeni prvi dan. Ne shvatam čemu to laganje preko telefona, ja napravih minimum 300 km bezveze vozajući se i trošeći svoje , a i vreme tih prodavaca. Svakako kad dođem i vidim da to što mi je rečeno nije istina neću kupiti auto.
BMaker
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2024, 04:44

Post od BMaker »

noob napisao:
BMaker napisao: 19 Apr 2025, 08:40
OMP napisao:Pa kupujes polovan auto ne nov, bitno da je ispravan a ti posle poliraj, menjaj, radi sta hoces kako tebi odgovara ako ti se ne svidja kako je neko uradio ili odes i kupis nov auto sto je najbolje
Zato i gledam, i kupujem, od vlasnika koji je taj auto pazio i odrzavao kako treba. A ne od preprodavca koji je zamazao pa da posle krpim i ispravljam budzevine. Polovan auto ne znaci da moram da menjam, poliram, jebavam, krpim.
Ništa on loše nije rekao, a komentar tvoj kao da je od dva auta sastavio jedan, i lepo kaže ne kupuješ nov auto. Da razdvojim ovde prevarante koji prikrivaju stanje motora pri izdisaju i vraćaju km, od onih koji srede auto pranjem, poliranjem i sređivanjem sitinica, promena neke plastike koja je izguljena i slično.
Meni je plus ako mi je prodavac ispolirao auto i farove, rešio greške i zamenio sitnice, uradio dubinsko a ne štokav i fleke od bureka da gledam, sredio da samo sednem i vozim, i to dosta govori o prodavcu a nisu svi takvi, kod nekih ne možeš ni da sedneš u auto da ga probaš (imaš takav plac na NBGD kod Piramide a znam ih nekoliko po BG), kuku šta sam sve video tek kod fitičkih lica. Meni je muka od takvih, koji ni ne operu auto, a ovi što srede su plus. I da budemo realni kako izgleda auto parkiran na ulici u BG i od gradske vožnje posle 10 godina ili 5 godina? Kao nov? Jeste al malo sutra, gradska vožnja ostavlja tragove i u BG a i preko, mora da ima tragove grada ili od autoputa one kamenčiće na haubi i naravno menjana šoferka, koliko god ti da vodiš računa neko te ogrebe na parkingu, zakači na semaforu itd. Statistička greška su oni koji ga drže pod staklenim zovnom i sa malo km, a takvi i dignu cenu po par hiljada eur i sve to računaju, a onda se kaže da je preskupo i kupi nešto jeftinije i realnije, taj očuvan je u plusu i pre će otići po realnoj ceni, ako je nerealna ima da stoji mesecima dok mu ne spusti opet cenu na realno, takvo je tržiste i ljudi gledaju svaki eur.
Fora je sto se ispolira tako sto se samo pretrci, nema tu govora o nekom kvalitetnom poliranju. Nisam ja rekao da treba da kupis auto koji je usvinjen vec da ni ovo brzinski nasminkano i skrpljeno ko zna kako nije neka prednost (meni uopste nije).
Za ogrebotine i ostalo se slazem, neizbezno je. I ja ga drzim "pod staklenim zvonom" ali istackanu soferku od kamencica ne mogu da izbegnem jer stoka tera pesak/kamenje/sta li vec u nepokrivenim kamionima i onda leti na sve strane. Ali to je druga prica.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Vozila za auto plac se sređuju na mestima koji samo to rade, ne peru jedan za fizičko lice i to ne prihvataju, samo sa autoplacevima rade, imaju paketi npr. dubinsko pa šta dalje da se radi, to je dobro poliranje, farbanje, tačkanje gluposti po haubi i vratima itd. rade black paket uglavnom Audi itd.
Pogledaj plac ACM motors u BG, sva vozila sređena uvek tip top, kupio sam tu nekoliko kola i uvek sve kako treba. Ono što mi je dodatni plus već zatamni stakla na nekim skupljim kolima (kao da si ga takvog uvezao i to je u papirima već), ne moram se cimati sa uverenjima i dodatno plaćati da sam to radim. Meni je to sve to plus kada je tip top i sređeno kako treba i kako volim.
Nađeš takav i tu menjaš kola i kupuješ.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
BMaker
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2024, 04:44

Post od BMaker »

Ne znam ni ko su likovi ali ako sve to rade kako treba i u kvalitetu onda ok. Mada skuplji auto bih uvek trazio od nekoga ko je duze vlasnik i gde mogu sve servise i km da proverim.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

elMaestro napisao: 18 Apr 2025, 23:18 I dalje čekamo ime firme u Kelnu gde je HU 80€.
Sesti zahtev studenata !
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Sedmi. Šesti već postoji.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

TheWickerMan napisao: 18 Apr 2025, 21:27 si sa teme cene tehničkog u Nemačkoj došli do toga kako ti sa tim radiš u Srbiji i kako je ta cena koju si rekao iako nisi radio.
Nigde to nisam napisao, da sa tim radim u Srbiji. Nešto si loše došao do tog svog shvatanja napisanog.

Nego znam od osnivanja ovde firmu TUV SUD i njenog direktora jer se poznajemo. I oni ovde se uopšte ne bave tehničkim za vozila. To je odgovor na tvoje poturanje TUV firmi kao da je nešto posebno što ti je poznato ili šta si već hteo sa njihovim izdvajanjem.
TUV jeste udruženje pregleda, isto kao što kod nas postoji takvo udruženje a morao sam da ti navedem šta označava TUV. I upravo je kako sam ti napisao.
Još mi je u glavi tvoja izjava kako je Baden Württemberg prljava i zagađena pokrajina, puna đubreta i slično.
Nešto ti je pobrkano u glavi, niti sam bio u BW niti sam pisao o njoj, niti sam ikada pisao o pokrajinama kao celinama već konkretno o mestima gde sam bio. A pisao sam pre svega za Frankftur na Majni i Hamburg, i da jesu prljavi su čak i u poredjenju sa Srbijom a kamoli sa jednom Češkom ili Slovačkom ili Slovenijom.

Takodje sam pisao da je Wiesbaden, ne Wurttemberg zimi ogavnog smrdljivog vazduha. I zašto je to tako.
I stojim i dalje iza toga, to što ti živiš ko zna gde i projektuješ to na celu Nemačku i idealizuješ sve tamo blago tebi.

HU je tehnički pregled, i to rade prodavci vozila. Ne registruju vozilo nego urade sveži taj kompletan pregled vozila i time se hvale da imaju ispravan auto.

O AU uopšte nisam pisao, i da nisi baš pametan sa takvim stavom da je potreban neki specijalan prevod.

HU košta i manje od 80e, ima u za 63,30 evra i to baš u TUV Sud.

To šta ti plaćaš ja nisam pisao niti dovodim u sumnju a evo snimka iz VOX tv emisije da li sami Nemci lažu koliko košta TUV, ovo je upravo u Kelnu televizija.

Jel piše jasno crno na belo, TUV 85 eura trošak.
I to se ponavlja u više emisija tog serijala na VOX TV, nekada 80 eura nekada 90eura, uglavnom UVEK je naveden TUV sa sličnim iznosima do 100 a ne tih tvojih 150.
Ne vidim razlog zašto bi navodili pogrešnu cenu TUV, a to nije jedna emisija nego se ponavlja iz emisije u emisiju na TV. Evo snimak iz jedne od emisija.

Slika

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Stara taktika vec komentarisana

1) Napises netacnu izjavu
2) Vrtis izokola pricu koja nije konkretno izjava iz stavke 1, sve dok se prica ne razvodni
3) Poentiras sa necim sto jeste tacno, al nevezano od izjave 1
4) Izadjes iz diskusije kao pobednik
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Gaginh0 napisao: 18 Apr 2025, 22:42
Tehnički kod A.T.U. 144,90€.
Heineken napisao: 18 Apr 2025, 22:27 Sad sam pitao rođu koji živi blizu MinKena. Pre neki dan išao na tehnički, 149 evra platio :kezo:
A jesu tvrdoglav, krv ti jebem. Kao što kaže Grujić, razvodnjavaš pa misliš da trijumfuješ.

Da potvrdimo, i ja i ostali : NE POSTOJI TÜV BEZ 140€. Tačka.
Pisao si TÜV u početku pa posle HU, da bi smanjio cenu. Sramota za jednog starijeg čoveka.
Ovim se povlačim iz diskusije, ne želim da se raspravljam sa nekim ko laže.

Ps. Ovo sto si isekao iz emisije je HU, koji nije kompletan tehnicki. Tako da, opet si se zajebao.

Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Grujic napisao: 20 Apr 2025, 17:25 Stara taktika vec komentarisana

1) Napises netacnu izjavu
2) Vrtis izokola pricu koja nije konkretno izjava iz stavke 1, sve dok se prica ne razvodni
3) Poentiras sa necim sto jeste tacno, al nevezano od izjave 1
4) Izadjes iz diskusije kao pobednik
Tarantino. Menja Macuta uskoro.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori