Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
@Grujic
Malo si u konfliktu sa tom izjavom. Ok ti je da prodju, al ne treba da bude ozakonjeno. Kako moze biti ok da se krsi zakon za koji smatras da je ispravan?
@xepoj
U nemackoj npr. je zvucna signalizacija neuporedivo jaca, pogotovo kad prolazi kroz crveno. a ovo za 2-3 minuta ne bih komentarisao.
Malo si u konfliktu sa tom izjavom. Ok ti je da prodju, al ne treba da bude ozakonjeno. Kako moze biti ok da se krsi zakon za koji smatras da je ispravan?
@xepoj
U nemackoj npr. je zvucna signalizacija neuporedivo jaca, pogotovo kad prolazi kroz crveno. a ovo za 2-3 minuta ne bih komentarisao.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
To sa aktivnim prebacivanjem semafora na crveno (SVIH semafora na raskrsnici) imamo i ovde. Kad se vracam s posla prolazim pored Feuerwache 1 u Minhenu i vrlo redovno se desi da stojim na raskrsnici dok oni izlaze iz garaze.
@Xepoj
Ne moramo sad da licitiramo sa brojevima. Mogu to i ovako da ti docaram: Zamisli da je neko tebi jako drag doziveo ozbiljan infarkt i poceo u Reteru da gubi svest, ili mu je pukla aneurizma na stomacnoj arteriji (ili na mozgu, ili karotidna arterija). Tu vise nisu ni minuti u pitanju, tu su vec sekunde. A ti vozis iza Retera u svom autu i molis sve Bogove i andjele cuvare da ovi ispred tebe sto pre stignu u bolnicu.
Batali tu vrstu argumentacije ako nisi dobro informisan.
@Xepoj
Ne moramo sad da licitiramo sa brojevima. Mogu to i ovako da ti docaram: Zamisli da je neko tebi jako drag doziveo ozbiljan infarkt i poceo u Reteru da gubi svest, ili mu je pukla aneurizma na stomacnoj arteriji (ili na mozgu, ili karotidna arterija). Tu vise nisu ni minuti u pitanju, tu su vec sekunde. A ti vozis iza Retera u svom autu i molis sve Bogove i andjele cuvare da ovi ispred tebe sto pre stignu u bolnicu.
Batali tu vrstu argumentacije ako nisi dobro informisan.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
pedja, to je taj snimak na koji sam mislio. Vidi se lepo kako se svi ucesnici maksimalno sklanjaju sa putanje.
Vozac hitne je uspeo da ostvari prosecnu brzinu voznje od nekih 75km/h u tim uslovima guzve. Za divljenje i njegova voznja i ponasanje ostalih na ulicama.
Vozac hitne je uspeo da ostvari prosecnu brzinu voznje od nekih 75km/h u tim uslovima guzve. Za divljenje i njegova voznja i ponasanje ostalih na ulicama.
Zamisli da neko tebi drag vozi auto sasvim normalno i ubije ga hitna pomoc, a jos i ubije pacijenta kog su zurili da spasu.
Batali patetiku, brojevi su vazni, koliko se ljudi spase ime i kolilo ljudi se dovodi u opasnost?
Koliki procenat vozaca je sposoban da se prilagodi tome da vozilo hitne pomoci ili policije moze svakog trenutka da prodje kroz crveno svetlo i da reaguje u takvim situacijama?
Koliko puta ce takva vozila zloupotrebljavati sirenu i kako se to kontrolise, koliko ce neopravdano usporavati saobracaj?
Sent from my D6603 using Tapatalk
Batali patetiku, brojevi su vazni, koliko se ljudi spase ime i kolilo ljudi se dovodi u opasnost?
Koliki procenat vozaca je sposoban da se prilagodi tome da vozilo hitne pomoci ili policije moze svakog trenutka da prodje kroz crveno svetlo i da reaguje u takvim situacijama?
Koliko puta ce takva vozila zloupotrebljavati sirenu i kako se to kontrolise, koliko ce neopravdano usporavati saobracaj?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- kragujevac
Ovde je procenat "prilagodjenih vozaca"otprilike 99%, u Srbiji ne znam. O zloupotrebljavanju sirene u D necu ni da pricam, ocigledno je da zivis u Srbiji.
Ja sam jedan put u zivotu zvao KNAW (Kindernotarztwagen- hitnog doktora za decu) i u onoj frci u koju smo upali, kada ti sekunde traju kao godine, ja sam imao utisak da su ti ljudi sedeli ispred naseg ulaza i samo se popeli, toliko su se brzo stvorili ovde. KNAW je obicno BMW X5 ili neki MB ML, tako da je jos brzi nego Sprinteri i ostali NAW-ovi.
Ja sam jedan put u zivotu zvao KNAW (Kindernotarztwagen- hitnog doktora za decu) i u onoj frci u koju smo upali, kada ti sekunde traju kao godine, ja sam imao utisak da su ti ljudi sedeli ispred naseg ulaza i samo se popeli, toliko su se brzo stvorili ovde. KNAW je obicno BMW X5 ili neki MB ML, tako da je jos brzi nego Sprinteri i ostali NAW-ovi.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Hitnoj i vatrogascima se uvek sklanjam a doziveo sam situaciju da zandarmeriju niko j..ao nije ni 2% da su stali na raskrsnici i cekali. Na kraju sam im blicnuo da prodju i lik pored mene vidi da idu i pravac u njih, zamalo da ga pokupe. U Americi zato imaju pandura na raskrsnici koji dojavom odmah zaustavlja saobracaj dok ne prodju hitne sluzbe.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Evo i kod nas od prosle godine.
https://www.youtube.com/watch?v=YooySQEvNas
Sto se tice hitne i crvenog, u nekim situacijama sekunde odlucuju. Normalno je da treba da prolaze kroz crveno u takvim slucajevima. Kod nas u hitnoj imate tri vrste poziva, zeleni, zuti i crveni. Zeleni je bez rotacije, zuti samo rotacija i crveni najhitniji i rotacija i sirena.
https://www.youtube.com/watch?v=YooySQEvNas
Sto se tice hitne i crvenog, u nekim situacijama sekunde odlucuju. Normalno je da treba da prolaze kroz crveno u takvim slucajevima. Kod nas u hitnoj imate tri vrste poziva, zeleni, zuti i crveni. Zeleni je bez rotacije, zuti samo rotacija i crveni najhitniji i rotacija i sirena.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nisam konfliktan, jasno sam napisao, procitaj lepo.ftj napisao:@Grujic
@xepoj
Sent from my HTC One using Tapatalk
Ako nije problem, mogu li dobiti link nemackog zakona?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Trazices rupu u nemackom zakonu?
Kada je bila saobracajka na auto putu kod Nisa, bio je intervju sa direktorom hitne.
Izjavio je da su njihovi vozaci morali da prodju na crveno na raskrsnici sa kamerama, i da se nada da nece da im stignu kazne.
Inace bila je polemika jer je bila jedna kriticna situacija u Nisu gde je vozac hitne cekao na semaforu sa kamerom i nije se dobro zavrsilo po pacijenta.
Moze da polemise ko sta hoce, cinjenica je da u EU prolaze i kroz crveno ako treba i svi to maksimalno postuju.
O vozackoj kulturi u odnosu na SRB nije vredno pricati.
Jednostavno, tamo gde velika vecina naroda nema egzistencijalnih problema, nema pokazivanja u saobracaju ciji je veci, kao kod nasih iskompleksiranih sabana.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Izjavio je da su njihovi vozaci morali da prodju na crveno na raskrsnici sa kamerama, i da se nada da nece da im stignu kazne.
Inace bila je polemika jer je bila jedna kriticna situacija u Nisu gde je vozac hitne cekao na semaforu sa kamerom i nije se dobro zavrsilo po pacijenta.
Moze da polemise ko sta hoce, cinjenica je da u EU prolaze i kroz crveno ako treba i svi to maksimalno postuju.
Jednostavno, tamo gde velika vecina naroda nema egzistencijalnih problema, nema pokazivanja u saobracaju ciji je veci, kao kod nasih iskompleksiranih sabana.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
- kragujevac
Nema problema.Xepoj87 napisao:Ako nije problem, mogu li dobiti link nemackog zakona?
https://www.gesetze-im-internet.de/stvo_2013/__35.html
ili jos
http://www.recht-im-rettungsdienst.de/d ... derrechte/

Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Potpisujem sve od reci do reci za Minhen,juce bas u 18 kad se svi vracaju sa posla i jos je guzva velika bila jer je policija zatvorila jednu ulicu,samo se cula sirena od nekih 400 metara i svi stoje iako je zeleno da prodje sanitet.A da ne pricam o tome da skoro nikog nisam video u prekoracenju u gradu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
U CH lik platio kaznu kroz crveno jer pustio hitnu pomoć.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''