Dobro veče
Re: Dobro veče
Baš tako. Najmanje ima snega, a moderne gume ne kopaju kao gume nekad, nego lepe sneg na sebe kojim posle ostvaruju kontakt sa snegom na putu.
Može lako da se desi da u određenim snežnim uslovima šira guma može bolje da radi.
Za akvaplaning i mokar sneg koji se ne lepi je bolja uza guma.
Tapatalk
Može lako da se desi da u određenim snežnim uslovima šira guma može bolje da radi.
Za akvaplaning i mokar sneg koji se ne lepi je bolja uza guma.
Tapatalk
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Merkator i Roda izgleda ukidaju "Pika" karticu i uvaljuju nam neku platnu "Superkarticu" Sberbanke... Naravno, za tu će se posle godinu dana plaćati održavanje računa, traže i administrativnu zabranu na platu i ostale klasične piz... Jesu li i vama drugima koji je imate stigla obaveštenja i formulari?
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Mami su pre neki dan poslali novu piku. Nije mi nista pominjala za to ..
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Mi je imamo već duže vreme, bez Sverbanke i ostalog, zato što je koristimo samo za skupljanje bodova, ne i za odloženo plaćanje. Dosta se manje dobija nego ranije sa Pikom, tako da nisam srećan promenom.
Porez na prenos apsolutnih prava se barem na Voždovcu, plaća u poreskoj upravi a ne u opštini. Znači ugovor, pa p.u. pa mup po novu saobraćajnu i po potrebi nove tablice.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Nisam ni ja nista dobio.Saša napisao:"Program Pika platne kartice prestaje da postoji od 07.12.2015. godine"...
Ali sam cuo iznutra informaciju, da ce od nove godine izbaciti pika karticu.
Ne verujem da cu je menjati za platnu karticu, dosta mi je platnih kartica

Ako ni zbog cega drugog, onda zbog smaranja sa papirima ...
Imam intesa, s kojom na vise lokacija mogu da kupujem bez kamate na rate.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Mnogo sam se potresao.
Negde, jos 2004. jedan moj prijatelj mi je rekao, da ce sve preuzeti veliki. Tacno tako se i desilo, a tada je to malo ko video.
Mi otvorili prodavnicu i servis racunara. Tada nam je to rekao.
Onda je Alti poceo da prodaje u svojim maloprodajama po manjoj ceni, nego sto je davao dilerima. Tu je bio pocetak kraja. A to je samo jedan segment citave trgovine.
Mi otvorili prodavnicu i servis racunara. Tada nam je to rekao.
Onda je Alti poceo da prodaje u svojim maloprodajama po manjoj ceni, nego sto je davao dilerima. Tu je bio pocetak kraja. A to je samo jedan segment citave trgovine.
Svi porezi svuda su nadleznost poreske uprave, to se podrazumeva.nenad.fil napisao:Porez na prenos apsolutnih prava se barem na Voždovcu, plaća u poreskoj upravi a ne u opštini. Znači ugovor, pa p.u. pa mup po novu saobraćajnu i po potrebi nove tablice.
Ono sto tebe mozda zbunjuje je da poreske uprave obicno nemaju svoje izdvojene objekte vec su cesto podstanari u zgradama opstina pa se kaze da se ide u "opstinu". Misli se na zgradu obicno.
Ali kako to da se porez na imovinu plaća Upravi javnih prihoda, a ne Poreskoj upravi?
Konkretno, na opštini Voždovac, prva se nalazi u zgradi Opštine (Ustanička 53), a druga ima posebnu zgradu, oko 2 km dalje (Ustanička 126).
Konkretno, na opštini Voždovac, prva se nalazi u zgradi Opštine (Ustanička 53), a druga ima posebnu zgradu, oko 2 km dalje (Ustanička 126).
Ђенерал Јанковић
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Što ste tužni zbog Pika kartice? Zar ne želite da budete deo hrvatsko-serBsko-ruskog prijateljstva i volite Sberbanku i Germana Grefa? 

Širim haos!
methane.master napisao:Što ste tužni zbog Pika kartice? Zar ne želite da budete deo hrvatsko-serBsko-ruskog prijateljstva i volite Sberbanku i Germana Grefa?
Ne daj boze da neki Rus ima ili kontrolise pare u Rusiji....

Al svejedno putin je car...

Nismo tuzni.methane.master napisao:Što ste tužni zbog Pika kartice? Zar ne želite da budete deo hrvatsko-serBsko-ruskog prijateljstva i volite Sberbanku i Germana Grefa?
Ali je nekad znala biti dobra prilika.
Npr. kupis šparet po ceni kakva ima samo na super akcijama i to jos na 12 rata, bez kamate. Nema odrzavanja, nema nista. Samo provuces karticu

Ali dobro, to je kompanija koja radi u svom interesu, necu da se mesam. Svako gleda sta mu je povoljnije.
Sem kada je auto u pitanju, tu kompromisa nikad nema, te gume i slicne autodelove, necu kupovati u megamarketu

Na imovinu je prihod samouprave, ne pripada drzavi formalno i ne ide u budzet.
Kod nas je poreski sistem haotican, nesredjen, sa ostacima samoupravljackog sistema, sa delovima kapitalistickog sistema, sa ukrstenim nadleznostima, sa pogresnim nazivima, sa neprihvatljiviim poreskim stopama koje nigde ne postoje, sa porezima koji ne postoje u trzisnoj privredi tj kapitalistickom sistemu i koji ne postoje na zapadu.
A nemamo porez na godisnji prihod gradjana sto je osnovni vid oporezivanja prihoda gradjana na zapadu i generalno kapitalizmu kao sistemu i u ostalom delu sveta sa nekim modifikacijama.
Sa neporeskim porezima, takozvanih nefiskalnim opterecenjem- nije porez ali se sakuplja kao porez. I to od onih koji nisu drzavni organ.
Najnovija izmisljotina je porez na TV koji se uvodi od nove godine. (zakon kaze da to jeste porez i da se primenjuje naplata po zakonu o opreskom postupku, dakle nije TV pretplata u pitanju za neku uslugu).
To sa zgradama je tek malecni deo nesredjenog sistema...
Kod nas je poreski sistem haotican, nesredjen, sa ostacima samoupravljackog sistema, sa delovima kapitalistickog sistema, sa ukrstenim nadleznostima, sa pogresnim nazivima, sa neprihvatljiviim poreskim stopama koje nigde ne postoje, sa porezima koji ne postoje u trzisnoj privredi tj kapitalistickom sistemu i koji ne postoje na zapadu.
A nemamo porez na godisnji prihod gradjana sto je osnovni vid oporezivanja prihoda gradjana na zapadu i generalno kapitalizmu kao sistemu i u ostalom delu sveta sa nekim modifikacijama.
Sa neporeskim porezima, takozvanih nefiskalnim opterecenjem- nije porez ali se sakuplja kao porez. I to od onih koji nisu drzavni organ.
Najnovija izmisljotina je porez na TV koji se uvodi od nove godine. (zakon kaze da to jeste porez i da se primenjuje naplata po zakonu o opreskom postupku, dakle nije TV pretplata u pitanju za neku uslugu).
To sa zgradama je tek malecni deo nesredjenog sistema...