Pričali smo o tome u ovoj temi i jesi rekao to što si sada spomenuo. Doduše, u istoj temi si pisao i da je cena sasvim ok i čak si se upustio u diskusiju s nekim od kolega ubeđujući ih da je cena pristupačna, pa si i to promenio...uglavnom ti bi mogao da dokažeš kroz raniju priču i jedu i drugu tezu ako hoćeš:-)...tvoje pisanje je kao Kuran - piše i da treba pobiti nevernike i da treba voditi sveti rat, a ima i da su svi ljudi braća da treba da vlada mirXepoj87 napisao:Kako nemaju na osnovu cega da drze cene kao Nemci.starac vujadin napisao:Šta si ti rekao pre godinu, dve sta Alfa mora duradi da ne propadne, kada si se prepirao sa Vujadinom i jos par Alfista?Xepoj87 napisao:Ja sam lepo rekao pre godinu, dve sta Alfa mora duradi da ne propadne, kada sam se prepirao sa Vujadinom i jos par Alfista. Evo, rezultati prodaje govore da sam bio u pravu.
Sent from my SM-G935F
Da cak i ako naprave jednako dobar proizvod, imaju losu reputaciju i da vise nisu na nivou premium cena, te da to prosto nije pametna strategija u ovom trenutku.
Ti i ne secam se ko jos ste konstantno tvrdili da i treba da stave premium cene i da treba da drze sebe na odredjenom nivou... ne secam se da li u ovoj temi ili u Alfa temi, ali smo definitivno o ovome pricali.
Naravno, uz standardno pominjanje istorije Alfe i onoga sto su nekada bili.
Sent from my SM-G935F

Što se tiče cene, mislim i što i onomad. Cena nije problem, niti će u slučaju loše prodaje to biti uzrok. Štaviše, Giulia će u mnogim zemljama da poskupi za oko 1500 evra od Nove godine.
Za sada je problem loša prodajna i servisna mreža u Britaniji koja je najveće tržište za ovu kategoriju vozila u Evropi i tu izgleda nisu napravili nikakv dobra pomak pošto ljudi nisu zadovoljni sa uslugom, kao i nedostatak karavana koji na nekim bitnim tržištima bitno učestvuju u ukupnom procentu prodaje, kao što je na nemačkom tržištu. Zatim, nisu izbacili sve opcije odmah, kao ni motorne varijante.
Kreće prodaja na američkom tržištu. Neće ni tu biti ne znam šta, ali s obzirom kako je bilo to će biti dobar pomak sveukupno.
U svakom slučaju neće oni ovde da izgube pare jer ća na osnovu ove platforme napraviti još dosta modela i zaraditi. Niko realan nije ni mislio da će prodaja da bude Bog zna kakva jer je ovaj model ledolomac u jednoj novoj eri.
Za početak dobro je da su izbacili dobar proizvod i oko toga se svi slažu. Videćemo kako će se pokazati u dugoročnoij eksploataciji.
Meni je nekako i dobra indikacija što se ovde napisalo jedno 100 strana hejta i gluposti oko tog auta pre nego što se uopšte i pojavio, pa su se redom sve one pokazale netačnim. Pošto je u stvarnosti mahom sve pokaže suprotno nego što se piše na forumu u vezi autmobila to daje nadu da će ovaj auto možda biti i uspešan.