Dobro veče
Re: Dobro veče
To uopste nije toliko bitno kako se placa i obracunava, bitno je samo koliki je porez i da li se naplacuje ili se radi ja crno.
Neku stvar (pa i naplatu i obracun poreza) je moguce uraditi na vise razlicitih nacina i tesko je reci koji je bolji.
Neku stvar (pa i naplatu i obracun poreza) je moguce uraditi na vise razlicitih nacina i tesko je reci koji je bolji.
Ovo o čemu priča ljubitelj je u CH. Od plate se ne oduzima porez već se isti plaća sledeće godine na osnovu poreske deklaracije koju je svaki rezident u obavezi da popuni.
To da, gde radi. Imamo to i mi, ali opet, lose sprovedeno.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Sam porez jeste "zastareo", a pre svega je loše jer se ne primenjuje kao bi trebalo jer najveće "ribe" ne plaćaju taj porez u meri koliko bi trebalo, ali to ne menja fakat da imamo takav porez, a ova mala diskusija je krenula od decidiranog stava da on ne postoji.
A opet i u Ch imas i drugu verziju istu kao u Srb gde ti se porez odbija direktno od plate bez ikakve deklaracije, to je za sve koji su manje od 5 god u Ch ili su ispod C boravisne. A onda imas i trecu u koju ja spadam gde mi direktno odbijaju ali na kraju god moram da radim dodatni obracun i prijavu pa il mi vrate pare ili traze jos.Floyd napisao:Ovo o čemu priča ljubitelj je u CH. Od plate se ne oduzima porez već se isti plaća sledeće godine na osnovu poreske deklaracije koju je svaki rezident u obavezi da popuni.
Sve u svemu samo pokazuje koliko nije bitno na koji nacin se to radi pa cak tri nacina mogu da se kombinuju u istoj zemlji.
Blago svima vama, Holandija oporezuje pokretnu, nepokretnu imovinu, kes koji stedis u banci (preko 43000 eur po porodici a sve banke su u obavezi da salju detalje o svim racunima njima) cak i kes koji drzis kod kuce - lepo pitaju koliko ga imas da ne bi dosli u posetu
, samo jos vazduh nisu poceli da oporezuju. Dobra stvar je da ako radis do 800 i nesto eura mesecno ne placas nikakav porez na dohodak, i sto jako dotiraju siromasne... Ali...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Gde se ono bese placa porez na lep pogled?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Kojih retarda ima. Pre pola sata lik u Q7, SD tablice, prvo se u francuskoj kod pumpe prosao kroz crveno. Onda kod semafora sa gospodar Jovanovom nasloni se liku u Hondi Jazz i posle 50m opet se nasloni na branik novom Kaskajiu.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
Sto,jel hoces komsijama da naplacujes ?Xepoj87 napisao:Gde se ono bese placa porez na lep pogled?
Sent from my Sony
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
To stoji ali je veoma glupo što to rade. Rezident je rezident... kakve veze ima da li je privremeni ili stalni.Laki021 napisao:A opet i u Ch imas i drugu verziju istu kao u Srb gde ti se porez odbija direktno od plate bez ikakve deklaracije, to je za sve koji su manje od 5 god u Ch ili su ispod C boravisne. A onda imas i trecu u koju ja spadam gde mi direktno odbijaju ali na kraju god moram da radim dodatni obracun i prijavu pa il mi vrate pare ili traze jos.Floyd napisao:Ovo o čemu priča ljubitelj je u CH. Od plate se ne oduzima porez već se isti plaća sledeće godine na osnovu poreske deklaracije koju je svaki rezident u obavezi da popuni.
Sve u svemu samo pokazuje koliko nije bitno na koji nacin se to radi pa cak tri nacina mogu da se kombinuju u istoj zemlji.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Jok prvo iza, pa sam onda bio poravnat sa drugim koji je udarionikaragva napisao:Vozio si se sa njim?
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
branja napisao:Ko danas protestvuje?
Poslato sa Lumia 925
Protestuju kreditni duznici u CH francima...