Koliko troši?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Koliko troši?
Dobiće stiker GARAŽA ako ga nema, čim uradimo.
Tapatalk with Desire 500
Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Pa naravno, tuning by Garaza. A kada te pitaju sta je radjeno, ti reci weight reduction 
Tapatok za Vindovz

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
...pa ispiranje i centrifuga 

- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
U poslednje vreme vozim Clia više nego Punta. Relacije NBG-Vidikovac-Dorćol-Klinički centar-Zemun-Surčin, potrošnja 6.44. Normalna vožnja.
1.2 16v je u pitanju. Nema bord komp, čep metoda. Iako je to ekstra potrošnja, jedva čekam da ponovo sednem u Punta.
Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
1.2 16v je u pitanju. Nema bord komp, čep metoda. Iako je to ekstra potrošnja, jedva čekam da ponovo sednem u Punta.
Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Odlicna potrosnja,ja bi vise imao sa dizelom
- pigeon
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
- Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500
Uradio sam testiranje i sa Ultra D. Poenta je da sam hteo da vidim da li u istim uslovima ima razlike u potrošnji kada se koriste različita goriva.pigeon napisao:Poslednjih par nedelja sam radio test potrošnje na deonici od 15km koju svakodnevno prelazim na putu do posla. Magistralni put, lepo vreme, klima na automatici (bile su temperature oko 20 stepeni), maksimalno štedljiva vožnja (80-90km/h u petoj brzini, korišćenje zaleta, izbegavanje kočenja...). Auto je Octavia TDI. Evo minimalnih potrošnji po bordu koje sam postigao sa različitim gorivima:
- NIS Eurodizel 3.9l
- OMV MaxxMotion Dizel 3.5l
- NIS Ultra D 3.6l
Još ću testirari i NIS Ultra D pa ću dopuniti rezultate.
Od kad imam auto, a to je sada već 4 godine, beležim sve dopune goriva u aplikaciju My Car. Evo i grafikona potrošnje za 4 godine (prosek je 5.67):

Mislim da je taj prosek pre vezan za nesto drugo nego da je do goriva. 0.2-0.3 je statisticka greska. Duva vetar, manje saobracaja, veca/manja vlaznost vazduha i ostale gluposti.
Svakako cenom mislim da ne opravdava razliku. Sipao sam Ultra D, em sto se isto ponasao, em sto je isto isao.
mislim da je jednom prilikom Top ili Fifth gear radio test 95/98/Eko, ultra i ostalih benzina koje imaju na pumpama u UK i dosli su do rezultata da je to sve isto.
Svakako cenom mislim da ne opravdava razliku. Sipao sam Ultra D, em sto se isto ponasao, em sto je isto isao.
mislim da je jednom prilikom Top ili Fifth gear radio test 95/98/Eko, ultra i ostalih benzina koje imaju na pumpama u UK i dosli su do rezultata da je to sve isto.
U performansama sam poslednji put osetio kvalitet goriva dok sam vozio Juga i to onaj period kad je gorivo sa olovom već postalo smeće. Tada sam prešao na bezolovni i auto se preporodio. Do prodaje nisam više sipao gorivo sa olovom. Dizel vozim već dosta godina, JTD, JTDm, TDI 3x sukcesivno, sipao ovde i u inostranstvu, nikad nikakvu razliku u performansama nisam primetio, niti u potrošnji.
Jedino što biram gde sipam je zbog dugoročnih mogućih posledica po komponente u motoru. TDI moramo da sipamo na OMV, JTDm tankujem isključivo na Mol.
Jedino što biram gde sipam je zbog dugoročnih mogućih posledica po komponente u motoru. TDI moramo da sipamo na OMV, JTDm tankujem isključivo na Mol.
- pigeon
Nije statistička greška jer su uslovi bili isti i testirao sam po nekoliko dana za redom (5-6 puta svaku od vrsta goriva) i rezultati su bili uvek isti (+/- 0.1 litar).
Motor radi mirnije i tiše sa Ultra D, a pogotovo sa OMV Maxx tako da ću uzimati ova goriva pre nego običan ED kad god mogu (a i potrošnja je nešto manja).
Motor radi mirnije i tiše sa Ultra D, a pogotovo sa OMV Maxx tako da ću uzimati ova goriva pre nego običan ED kad god mogu (a i potrošnja je nešto manja).
Ne mozes da znas da nije statisticka greska, a u istim uslovima ne mozes da vozis ni 50km u cugu van autoputa, a kamoli 15-20 dana. Ono sto nije statisticka greska, jeste da je meni omv maxxmotion dizel trosio slicno molu kada ga ne gazim, mozda do pola litre vise, ali ke i to moguce da su ualovi drugaciji, a gazenjem su postizane 1-2l vece potrosnje, Ultra D na Nisu mi je konstantno vise trosio. A gazenjem su postizane cifre koje sam imao samo prvih godinu dana posedovanja automobila, dakle pre 5 godina skoro. Mol je stedisa u dizel varijanti, to je provereno.
Sto se aditiviranog goriva tice, ja koji trosim cirke 200l mesecno ili ti cirke, 32.000 dinara, dajem 600 dinara vise za gorivo koje vise prija motoru. Isao bolje ili ne, vise prija motoru, ili mu mamke steti, kako god zelite da sagledate situaciju.
Tapatok za Vindovz
Sto se aditiviranog goriva tice, ja koji trosim cirke 200l mesecno ili ti cirke, 32.000 dinara, dajem 600 dinara vise za gorivo koje vise prija motoru. Isao bolje ili ne, vise prija motoru, ili mu mamke steti, kako god zelite da sagledate situaciju.
Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Koliko troši?
Instalirao sam neki "Fuel Log" programčić i između poslednja 2 sipanja gasa odnosno 276 pređenih kilometara pokazao je potrošnju od okruglo 7 l gasa. Bilo je tu mrvicu grada, malo autoputa i ostalo magistrala (išao sam do Ritopeka i nazad ). Fino to radi, baš mi se sviđa. Nastaviću da ga punim informacijama. Paralelno vodim u njemu i evidenciju potrošnje benzina (a koju sam do sada maltene zanemarivao - iako baš i nije zanemariva). Baš me interesuje koliko će da pokaže na mesečnom nivou. 
TT

TT
- pigeon
Kao što sam napisao - ovo su minimalne postignute vrednosti. Uslovi su bili približno isti (temperatura, vlažnost, nije bilo vetra, tempomat...). U danima kada su uslovi bili drugačiji (preticanja, vožnja iza kamiona, zastoji na putu...) nije bilo moguće postići minimalnu potrošnju. Iz svega je moguće izvući zaključke i u skladu sa tim izabrati najbolje gorivo. MOL je verovatno i bolja opcija, ali nemam mogućnost da sipam na njihovim pumpama.Xepoj87 napisao:Ne mozes da znas da nije statisticka greska, a u istim uslovima ne mozes da vozis ni 50km u cugu van autoputa, a kamoli 15-20 dana.
BG - Bec - Salzburg - Minhen - Budimpesta - Segedin - Bg
2500 km , prosecna brzina 110 , auto mi je trosio 9.9 litara V Power.
Vecina autoput na 150 , malo ciscenje dizni na autobanu, 200 km gradske voznje po propisima (koliko mi je bilo cudno da vozim 40 i 50 gde je trebalo,ja navikao na beogradskih "50" )
Molim Vas obrisite moju temu
2500 km , prosecna brzina 110 , auto mi je trosio 9.9 litara V Power.
Vecina autoput na 150 , malo ciscenje dizni na autobanu, 200 km gradske voznje po propisima (koliko mi je bilo cudno da vozim 40 i 50 gde je trebalo,ja navikao na beogradskih "50" )
Molim Vas obrisite moju temu

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Jel na prodaju? Jer ako jeste, da kazem da je trosio 5l kad smo ga peglali po kosutnjaku i to samo zato sto je bio u sport modu 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100