Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od GJSenna »

ahaha to mi je poznato.
A predzadnji put su mi na spaceru odvalili ceo navoj i stao meh. kao neka zena, gleda bledo i kaze: -ja ti sjebah navoj! Pravi sivonja! :kezo: Kako mu je to uspelo i sad mi nije jasno!?
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kad su nezainteresovani ljudi za posao koji rade. To je nekako lajtmotiv Srbije trenutno i naše stručne radne snage. U servisima se klinci rotiraju na 3 meseca, retko gde neko ostane duže.

Suštinski problem, doživljava se zanatstvo kao nepoželjno za karijeru, a u stvari je pravo blago jedne zemlje. Zantlije i mala preduzeća, a pogotovo kod nas gde je sve u sivoj ekonomiji jer država nije u stanju da napravi atmosferu pogodnu za njih.
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Post od GJSenna »

Zato i nema strucnih ljudi svugde pa i po servisima. Mozda je i mene zadesila ista situacija sa lancem i nekim pocetnikom.
Tako je bilo i ovde sa prethodnom vlascu. Imali su takav program da bogatiji budu jos bogatiji, a obicnu radnu snagu su najvise iskoristavali firme, a narocito preduzetnici sto si napisao po 3 meseca ili ljudi idu na "prakse" i po godinu dana. To je pravo mlacenje para za firmu koja ima 3-4 besplatna radnika. Sada vec nije tako, opet su na vlasti socijalisti (ne ko u Srbiji haha) i sa ovim programom su ustvari oni izgradili Svedsku. Socijalna primanja, i nece imati praksa kod bravara Mite vec odmah posao. Odosmo u offtopic malo...
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

http://www.youtube.com/watch?v=Lsmrj2kZ ... 4C5C44C32A

Bravo za zimsku Savu u budžet dimenziji.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zbog sinoćnjeg gumi defekta na zadnjem točku i vožnji na felni, kupljene još dve Save Eskimo HP.
Mislim da sam za dve godine više uložio u Škodu nego što vredi :)
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

jedno pitanje, u sklopu smanjivanja budzeta odlucio sam da uzmem dve sava eskimo HP, 205-55-16

sta je tacno u pricama o kracem roku trajanja guma iz ovog cenovnog segmenta i tome da su dobre prvu sezonu a posle toga ubrzano menjaju karakteristike?

da li je neko odavde vozio HP u duzem periodu i kakvi su utisci.

meni je moram priznati glavni argument cena od 7000 din od beogume i korektne ocene po netu.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

4. sezona Sava Eskimo HP 225/45 R17.

Kao nove su i tako se i ponasaju, mada nisam neki reper sto se tice trajnosti jer prelazim malu kilometrazu.

Inicijalno sam bio vrlo skeptican - kada sam pazario auto mogao sam da biram njih ili neke leve Dayton ili da preuzmem auto sa montiranim letnjim setom felni, a da drugi set alu felni nosim bez guma pa da naknadno pazarim gume. Posto je bio kraj novembra i vec je zagudila zima, a preuzimao sam nov auto u najlonu :) nisam hteo da se zezam i uzeo sam pomenute gume - tada bogami nisu bile ni toliko jeftinije od jacih brand-ova iliti ~18.000 din za komad, dok je Michelin Alpin A4 bio ~21.000 din - ne secam se koliko je bio € tada, ali je bio osetno slabiji nego sada. Danas su mnogo jeftinije od pomenutih Michelin, tako da mi je pomalo i krivo sto nisam tada imao vise strpljenja, ali sta sad - na srecu, dobro su se pokazale i po vlaznom i po snegu, a prilicno su i udobne i tihe.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Dunlop 4D :klanjamse: :klanjamse: :klanjamse:

Za vikend sam prešao oko 500km uglavnom autoput, bilo je dosta kise. Voznja 130-140kmh.
Dunlop se ponaša fenomenalno, baš sam zadovoljan. Tiha guma, lepo drži, ne udara u bubrege, odlično izbacuje vodu, auto malo troši - sjajna guma!

Nadam se da će mi ubuduće kombinacija guma biti leto-Michelin; zima-Dunlop.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja sam provalio da mi mnogo manje lupa preko tramvajskih sina na par mm visem dunlopu 4d, jeste meksa i udobna...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?

Post od dag81 »

I Nixa zaboravio Muchelin:mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Slika

Ma nema leda uopšte. :-)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ovako bude oko sedam ujutru, manje-vise, u poslednjih dve-tri nedelje, iako kola uveliko pokazuju 4, 5, 6 ili 8 stepeni u tom momentu, sto jeste temperatura vazduha, ali ne i zemlje.

Sent from my Samsung Galaxy Tab3
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni jutros malo pre 7 zaleđeno zadnje staklo. Dakle ledi, samo pitanje kako gde, ali nije za igranje sigurno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sloba napisao:Ovako bude oko sedam ujutru, manje-vise, u poslednjih dve-tri nedelje, iako kola uveliko pokazuju 4, 5, 6 ili 8 stepeni u tom momentu, sto jeste temperatura vazduha, ali ne i zemlje.

Sent from my Samsung Galaxy Tab3
S obzirom da se bavim iz hobija povrtarstvom, ispraviću te, ako si pomislio da je temperatura zemlje manja? :)
Ne računam na površinske oscilacije pri velikim temperaturnim promenama, kakve imamo prilike da gledamo zadnjih dana, ali mislim da su nedovoljne za smrzavanje.
Kao primer mogu lično da vam pokažem da dok je napolju 3 stepena, meni ispod agrila ima min 9 stepeni, pa i više, upravo zbog tople zemlje koja isijava toplotu, a ja je agrilom držim oko biljaka, da ne ode u nebo :)

Taj led gore je nastao, jer je napolju sasvim sigurno bilo uslova za njegovo stvaranje. To što je i na na plusu još uvek prisutan je zbog toga što je napolju +5, a ne +30, pa da se istopi odmah.

Inače, da je zemlja hladnija, voda bi smrzavala do zemlje, a ne do vazduha :)

Eto, nadam se da nisam smorio :)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma samo reci da duva vetar :D
Odgovori