superboss napisao:Pazi ako je on isfrustriran koji može sebi da priušti nov auto(pri tom ni najmanju lošu nameru nemam ako kažem tako), šta da kažemo tek za nekoga koji vozi auto star 10g.Laki021 napisao: 25 Okt 2017, 17:26
Vidim ja da si ti isfrustriran, te da od smislene diskusije nema nista.
Nisam ti ja dobar primer ni u jednom smislu, gde god da me bacis ja cu se snaci, nisam ni iz Srb otisao iz ekonomskih razloga kao vecina.
Mozete da se pravite ludi koliko hocete, da lupate da je prosecna plata 200e jer vi znate trojicu koji rade za te pare, a oni su jos dobri kako je drugima... Ali je cinjenica da se stvari itekako popravljaju, ako taj oporavak vas iz nekog razloga zaobilazi, onda bolje da stavite prst na celo pa se zapitate, sta bih trebao da uradim pa da nesto promenim? Poceti od sebe je obicno najbolje.
Uostalom, auto smo forum, stanje mozete da pratite direktno iz broja prodatih automobila, koji prethodnih godina raste. Pretprosle godine 10%, prosle godine 22%, ove jos 10%, za tri godine 50% ukupno, nije malo. I to sve sa smanjenjem broja stanovnika jer se eto gomila iselila.
http://auto.blog.rs/blog/auto/domace-tr ... a-22-odsto
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ek ... a-10-odsto
Mada kontam da je i ova statistika namestena kao i svaka druga....
Naravno, krug ljudi oko tebe je drugačiji nego krug ljudi oko njega. Ako svi ljudi koje ti poznaješ u SRB ima platu 500e, onda je to.
Jeste drugaciji je, i u principu svi koje znam osim “rodjaka sa sela” imaju preko 500e, vecina debelo preko. Takvi ljudi i jesu oni koji vuku zemlju iz go..na i njima je sve bolje i bolje, prenece se to i na ostale ali to je proces koji traje. Tako da, valjda je bitnije sta se desava u lokomotivi nego u zadnjem vagonu jer to govori u kom smeru se ide...
Evo i dragvorl sada radi u firmi koja nije ni postojala u Srb pre par god, a sumnjam da je ocekivao i da ce toliku platu ikada imati u Srb. Opet, kako sam kaze mnoge stvari ni tu jos ne stimaju, no to ce se srediti vremenom jer ce trziste naterati firme da vise paze na radnike, bitno je da se ide u dobrom smeru al ne moze to preko noci.