TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Saša »

Xepoj87 napisao:Ja ne znam sta vam je toliki problem, kada na daljina id tva bukvalno samo upalis tv i ne diras ga vise.

Sent from my Sony
Za bilo koju napredniju opciju na TV-u neophodan je njegov daljinac. Kako recimo da pokrenem bez njega film sa eksternog hard diska? Zato bi mi "svanulo" da hoće da mi zamene box za karticu. :)

Mares, treba ti smart tv, veruj mi. 3D ti verovatno ne treba ali "smart" treba. Ako ne sada a ono za godinu dve sigurno i žalićeš što nisi uzeo takav (a sada je već svaki drugi takav).

TT
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

McGruja napisao:Od kada nude ti mogućnost?
Da li sve opcije ostaju u upotrebi?
Od pre par meseci. Ne radi 72h, ostalo zavisi od tipa TVa.

TT
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Evo ga stvarno ovde:

http://www.sbb.rs/D3+digitalna+televizi ... v_start2=0

To je nešto verovatno od nedavno, ranije nisu imali u ponudi. Baš ću da ih zovem da pitam mogu li da zamenim box za njega (možda traže neko plaćanje?). Pretpostavljam da njihov wireless ruter ostaje u tom slučaju?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

grujicd napisao:HDMI spliter može da služi da podatke iz jednog izvora prenese na više TV-a. Kako bi radilo obrnuto, da spliter omogućava da povežeš više izvora na jedan TV? Za početak kako spliter da zna koji od izvora hoćeš da gledaš? Ako su oba izvora uključena u najboljem slučaju neće se ništa pojaviti na ekranu. U najgorem će se pojaviti beli dim odnegde.
Spliter u narodu popularno, je' l te :)

Tri ulaza, jedan izlaz ka TV-u, kako upališ neki uređaj prebacuje signal sa njega, ako je više njih aktivno prebacuješ pomoću dugmeta a ima ih i sa daljincem, nužno zlo jbg :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Znači ima i tih pametnijih splitera. Mada, to je nužda ako si se baš usosio. Uvek je lakše kad sa daljinskim od tv-a to menjaš.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Šta da ti kažem, ima ih još ovi su mi pri ruci i opet moram da ustajem :)

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Zato ja TV gledam uglavnom dok rucam ili veceram. A i tada je upaljen, tako da se (jedinog)daljinskog i ne hvatam :D
Ali razumem vase patnje :mrgreen:

Racun svakako placam i danas videh da je poskupela kablovska.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

zato uzmes jedan ovakav i zavrsis stvar
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Lepse videti jedan takav nego tri ili cetiri bilo kakva daljinca na stolu, ali je prakticnost ipak na strani originalnih daljinaca. Neka kopira i 100% funkcija, a ne kopira, dok ti selektujes koji uredjaj hoces, vec si tri puta uradio sta hoces originalnim daljincem. Plus, ako imas kineticki daljinac za tv, dzaba sve.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Vi izgleda niste ustajali da utišate/pojačate ili isključite televizor...
Menjanje kanala je tek došlo sredinom '70ih :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

:kezo:

Veljo jeste li koristili stap? :kezo:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

goblin napisao:Jedno laicko pitanje.
Posto planiram zamenu kompletne multimedije u dnevnom boravku (TV i kucni bioskop-ozvucenje), sada malo razgledam razne varijante...
Razlog zamene je sto mi je potreban Smart 3D TV i sto je DVD plejer poceo da brljavi (sve Samsung).

Da li dobijam nesto ako uzmem kompletnu opremu od jednog proizvodjaca?
Ovo pitam zato sto sam nedavno kupio Sony kameru koja ima neke svoje programe koje koristim na kompjuteru ali vidim u sistemu da ima opcije povezivanja za ostalim Sony uredjajima (TV-om).
Pa iz tog razloga razmisljam da uzmem neki Sony TV i Sony kucni bioskop (DVD plejer sa 5+1 zvucnicima), da bi sve to bilo kompatibilnije.

E sada, mozda sam u zabludi i mozda sve to nema nikakve veze.
Onda bi u drugoj varijanti 99% isao na BOSE ozvucenje i posebno kupovao sve komponente ozvucenja, TV razmatrao na osnovu karakteristika koje me zanimaju i zanemario brend (Sony).
Kupi Sony TV,Sony Soundbar i Playstation 4 i uzivaj :)

Playstation moze da pusta DVD/BluRay,a i vreme ti je da pokazes sinu svet video igara :) A koliko se secam i ti si igrao Gran Turismo 5 na Playstation 3 jedno vreme :) Dobra stvar je sto sa svim mozes da upravljas sa daljinskim od televizora.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nikaragva napisao::kezo:

Veljo jeste li koristili stap? :kezo:

Misliš ono... "Mlatn'o me babo daljinskim" ? :kezo:

Edit:

http://www.youtube.com/watch?v=PZZJvnaM9ao
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sloba napisao:Lepse videti jedan takav nego tri ili cetiri bilo kakva daljinca na stolu, ali je prakticnost ipak na strani originalnih daljinaca. Neka kopira i 100% funkcija, a ne kopira, dok ti selektujes koji uredjaj hoces, vec si tri puta uradio sta hoces originalnim daljincem. Plus, ako imas kineticki daljinac za tv, dzaba sve.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Moj smart daljinac od TV-a može da se podesi da upravlja iptv boxom bez selektovanja drugog uređaja. Kad prebacuješ kanale, menja na boxu a ne tvu.

Za av resiver je bolji posebni daljinac.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Milos napisao: Kupi Sony TV,Sony Soundbar i Playstation 4 i uzivaj :)

Playstation moze da pusta DVD/BluRay,a i vreme ti je da pokazes sinu svet video igara :) A koliko se secam i ti si igrao Gran Turismo 5 na Playstation 3 jedno vreme :) Dobra stvar je sto sa svim mozes da upravljas sa daljinskim od televizora.
E vidis to jeste lepa prednost.
Sin vec igra SonyPS3 ali svakako da ce uskoro traziti cetvorku, mada je jedino caka sto igra u svojoj sobi tako da u dnevnom boravku nema igrica.
Ali dobra je stvar kad mozes sa jednim daljincem da kontrolises TV, DVD plejer sa ozvucenjem (pa makar to bila i kombinacija SPS4 + Sony Soundbar ili samo neki Sony 5.1 sa plejerom) i jos se izbaci klasican risiver od kablovske i uzme ovaj sistem o kojem se pisalo. U toj varijanti se bukvalno sve kontrolise preko jednog daljinca i to je velika prednost.
A jos se dobija na kompatibilnosti sa Sony kamerom koju koristim.
Odgovori