Nažalost, kropuje video 1.7x, ne skida informacije sa čitavog senzora. Nisam se udubljivao u problematku, ali počedna euforija izlaskom novog modela je brzo splasla kod ljubitelja.
Ne postoji tako nešto (optimalno). Kupiš najveću i najbržu čija ti je cena prihvatljiva i to je to. Trenutno su od 16 GB vrlo povoljne, samo obrati pažnju na brzinu upisa ako ti treba za video, nemoj baš da uzmeš onu klase 4 ili manje koje su najjefinije već bar klase 10.
Ne bih imao poverenja u te no name kartice. Ipak je velika šteta ako crkne a imaš bitne slike na njoj. Mislim da su mi svuda Sandisk kartice, što jeste dosta skuplje ali imaju odličnu reputaciju.
Nemoj da misliš da ne crkavaju SanDisk. Pogotovo što ima mnogo kopija, koje se ni po čemu ne razlikuju, a rang kontrole kvaliteta i performanse su lošije od kartice tipa Netac.
Pre svega nije noname kartica u pitanju. Unutra je zdravo dobar čip. Niša drugačiji od onog u originalnom SanDisk.
Nije sporan brend. Svakako sam pikirao Transcend od 16gb. Malo sam se pokolebao iz razloga sto ne znam gde mi je kartica iz aparata, a ne secam se od koliko je ona bila. Posle sam na netu nasao da je dolazio sa karticom od 4gb. Bolje mi je bilo da pitam ovde