Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Računari

Post od nuk »

10ka neće pre proleća
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

8-ica je sranje nevidjeno. Toliko mi je muke zadavala na laptopu koji je btw predvidjen za 8-icu, da sam je nakon 15-20 dana aktivnog cackanja u nadi da cu napraviti sistem bez bugova makao i stavio 7. Svaki dan sam se patio po par sati da sve skockam ali beznadezan slucaj. 7-ica sljaka fino bez ikakve muke.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sta li si se ti mucio...daj detaljnije, jer ja nisam nasao nista da mu fali.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Ima tu malo i do AMD grafike, al kao sto rekoh na 7-ici sljaka. Ako instaliram driver za grafiku na 8, onda ubitacno sporo dize sistem. Kad ga podigne sve sljaka ok, ali sleep i hibernate ne rade. Ako upadne u neki od ta 2 moda, budjenja vise nema, mrtav, mora hard reset tj. na dugme. Isto vazi cak i za obicno gasenje ekrana (posle par minuta automatski, ili kad zaklopis laptop, kako god da podesis - mrtav). Ako ne instaliram driver za AMD, sve je ok ali nece da switchuje grafiku u igricama vec koristi Intel HD. Kad ubacim disk u DVD ROM a nakon toga ubacim drugi, em je ubitacno spor em mu nedje ostane sacuvan onaj prvi disk a sadrzaj drugog i ne prikazuje, kao da nisam ni mijenjao disk?! Onda moram na eject par puta, pa odbudali.

Itd. itd, zaboravio sam vise.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Xepoj87 napisao:Sta li si se ti mucio...daj detaljnije, jer ja nisam nasao nista da mu fali.

Sent from my Sony
Ovde 8.1 radi savršeno. Radi i 7, ali mi se 8 više sviđa.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Radi osmica fino, ali mi je Classic Shell obavezan.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Upravo sam to hteo da kazem. Uz Classic shell stvarno ne vidim ni jedan problem. Meni licno jedino smeta sto ne mogu da teram nepodpisane drajvere, ali jos od 7-mice (ako je EFI i x64) ne moze, tako da je u 8-mici pravilo jos rigidnije.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ja sam 8.1 i imao. Nisam mogao da izadjem na kraj sa tim bubicama, a nije ni drug ETF-ovac, a bogami nije ni serviser na kraju. Te sam mu rekao da mi stavi 7 da se ja ne akam oko toga vise, bio sam u fazi da slomim nov laptop zbog retardirane 8-ice. Pretpostavljam da ona solidno radi ako joj se potrefe svi drajveri "po meraku", posto ovako ako samo jedan zeza (iako sam probao drivere pisane bas za 8.1 sa Dellovog sajta), baguje do bola. :glavomuzid:
Poslednja izmena od stefank u 09 Dec 2014, 15:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Delija napisao:Radi osmica fino, ali mi je Classic Shell obavezan.
+1
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Šta je classic shell?

Instalirao sam na poslu Win8 bez dodataka. Iskreno iz start menija mi relativno često zatreba control panel. Njega imam na desnoj strani ako pomerim mouse. Ne vidim ništa što mi nedostaje, a u vezi je classic izgleda windowsa.
Jedino ako nema računar dovoljno resursa za visual style, onda isključim sve, pa ostane, kao windows 2000 :)

Dzoni_m napisao:Upravo sam to hteo da kazem. Uz Classic shell stvarno ne vidim ni jedan problem. Meni licno jedino smeta sto ne mogu da teram nepodpisane drajvere, ali jos od 7-mice (ako je EFI i x64) ne moze, tako da je u 8-mici pravilo jos rigidnije.
Mogu nepotpisani driveri. Tako ja palim OPCOM jbg :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Znam da mogu, ali nije to kako bi trebalo. Ne volim da gasim driver signature + secure boot ne radi u tom slucaju. NIje bas nesto sto se ne koristi svakodnevno pa da mogu da mogu da plaim i gasim po potrebi. U pitanju je UMTS modem ali iz HP notebooka, koji sam prebacio u DELL. Zbog specificnog nacina inicijalizacije modema ne moze bilo koji drajver vec mora HP a da bi radio morao sam da napravim odredjene izmene u istom, sto automatski povlaci da je nepodpisan. Jos u uglu bode oci onaj watermark test mode, ali sa tim moram da zivim.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nikaragva, čudi me da ne znaš.

http://www.classicshell.net/

Probaj. Lako ga skineš ako ti smeta. Ima brdo opcija.
Posetite www.garaza.rs !
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

Ja sam se svih muka resio pre 4 god kad sam presao na OS X ;)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Stefane, to je do losih drivera, a ne do Windowsa.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Kakvo postolje za laptop da kupim ? Vidim da su cene bas raznolike
Odgovori