Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos_kg »

Ne bih mogao toliko da cekam na telefon, pa to ti je :mrgreen: Do jula izadje HTC One One, pa se skenjas kad One uporedis sa njim, a posto ce biti skup tada, odlozices za oktobar kupovinu, i sve tako u krug :P :)
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Nije me mrzelo, pa evo. Vredi pročitati...

Slika

Slika

Slika

Slika
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao: Neverovatno,ali upravo sam nasao S4 za 600e da prodaju,a Xperia Z za 500e,dok HTC i dalje stoji na 700,verovatno zato sto se tesko nabavlja...
S4 i One su ovde iste cene s tim da S4 dobijas odmah a One je preorder i stize, navodno polovinom maja...tako da ce se cena tek tad stabilizovati.
Milos_kg napisao:Do jula izadje HTC One One, pa se skenjas kad One uporedis sa njim, a posto ce biti skup tada, odlozices za oktobar kupovinu, i sve tako u krug :P :)
Ja nekako najvise ocikavanja imam od Nexus-a 5 :)
A da je HTC smorio sa isporukom One, smorio je :pardon:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Meni posle skoro tri godine dolazi vreme da promenim telefon i to ću uraditi pri kraju godine. Imam još dosta koncepcijskih dilema, trilema...Ako se budem vratio na telefon s jednom karticom i da bude savremen biće verovatno Lumia 620 ili HTC 8s ili 8x.
Možda budem ostao na dual sim, tu ima nekoliko kandidata koji su ok, ali nažalost savremen dual sim telefoni su svi dual sim standby, a moj sadašnji ima dva predajnika i sve radi simultano, a to mi je mnogo bitna stvar.
Možda ću da kupim nešto sa tastaturom i da ne bude preveliko jer mi touch screen generalno ide na jaja i nisam se na njega navikao...e, to će biti problem šta uzeti.Zbog toga se možda desi da kupim i telefon koji se više ne proizvodi, ali onda bi svakako trebalo da bude kao nov i neupotrebljavan.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ako hoces WP ja bih uvek igrao na Nokiu.
Svaka cast HTC-u ali Nokia bih uvek stavio ispred njega...delom zbog kvaliteta i tradicije, delom zbog uske povezanosti sa MS-om sto garantuje najbolje performanse a delom i zbog Nokia mapa.

Sto se tice hardverske tastature, ja bas sad jurim nesto za zenu jer ona nece TS ali slaba vajda...osim BB (ali generalno nisam bas zadovoljan sa BB jer sam ga i sam imao) ne vidim nista interesantno i dovoljno kvalitetno kao zamenu za E72. Tako da cu uzeti neku Lumiu pa nek se uci na TS :D
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ako budem išao na neki moderan "up to date" telefon, Lumia 620 mi je skoro siguran izbor. Telefon je kod mene radna mašina i ne dajem na njih više od 250-300 evra. 620 nije veliki telefon, nisam lud za aplikacijama, a ostale funkcije koje su mi bitne kod tog telefona bi trebalo da odlično rade - kamera, internet, mape, prenos podataka, organizatori i njihova uparenost sa desktopom...Od modernih telefona sa tastaturom tu je jedino BB q10, ali on će sigurno biti skup.
Voleo bih kada bi Sony pravio wp8 telefone, nikad nisam bio fan Nokie, ali dobro...Kad bi "mali Perica" zamislio telefon to bi bila Xperia X10 mini pro (tj. SK17i) sa wp8. :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Milos_kg napisao:Ne bih mogao toliko da cekam na telefon, pa to ti je :mrgreen: Do jula izadje HTC One One, pa se skenjas kad One uporedis sa njim, a posto ce biti skup tada, odlozices za oktobar kupovinu, i sve tako u krug :P :)
Ne cekam da opadne cena,nego u julu mogu ili da uzmem opet telefon preko MTS-a ili da uzmem popust 50% na racun,sto bi mi na 2 godine ustedelo 240e i kupim telefon u radnji,zavisno od toga sta mi se u tom trenutku bude isplatilo...
Imam dobar telefon,tako da mi se ne zuri,jer sam zamenio ekran.
Tako da cekam samo zato sto ne zelim da bacim bespotrebne pare...
Isplati mi se da ga kupim u radnji svakako,jer je 500e na moj racun,a popust mogu da dobijem 240 ako ne uzmem telefon,ali mi za sada po ovim cenama u radnji,mogucnost placanja na 12 rata kod operatera vise znaci,jer je bezbolnije nego da iskesiram od jednom 700e...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 08 Maj 2013, 18:41, izmenjeno 3 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

To ti je bolja taktika. Jednom sam uzeo telefon na ugovor i nikad više. Još kad sam video kako ih aljkavo skladište (MTS) i koliki je procenat škartova kod telefona kod provajdera... Bolje koristiti sve žive popuste i benficije i kupiti čist telefon u radnji po svom izboru i na kraju ispadne mnogo jeftinije nego da mi puštaju krv kap po kap...bar u Srbiji.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I ja bih radije tako,sve zavisi od tadasnje cene telefona i od toga da li cu imati u dzepu da ga iskesiram.
Inace,Nokia ti je daleko bolji izbor od HTC-a,drzao sam u ruci oba i cackao,Nokia je telefoncina za onu igracku,cak i Lumia 820...
Jedino je problem sto je sada HTC koji je pandam 920 lumiji(ne znam oznaku),maltene iste cene kao slabija Nokia...

EDIT: Evo,sada sam pogledao,pa 8x(saznao sam oznaku) i nije u rangu sa Lumiom 920,vec 820,a iste su cene otprilike... Jedino sto mi 820 nije lep kao 920,ali bih svakako sa WP8, moj izbor bila Nokia...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ovde svi (pa i oni kojima ne trebaju) uzimaju telefone na ugovor jer se isti svakako automatski produzava po isteku starog, tacnije imas 2-3 meseca (u zavisnosti od operatera) da promenis operatera ili da ukines broj a posle tece novi ugovor.
Tako sam ja Lumiu i kupio od coveka koji je uzeo s namerom da je proda jer ima iPhone 4 sa kojim je zadovoljan.
Platio sam je jeftino jer je navodno bila zakljucana sto meni nije bio problem jer je u pitanju moja mreza a u stvari je bila otkljucana za sve mreze.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ovde su legendarni po pitanju tih ugovora. Ne samo za telefone, nego i za sve ostalo, tipa osuguranje, teretana...
Npr ako hoces da otkazes ugovor moras da ih obavestis 3 meseca pre isteka starog, u supritnom se automatski priduzava na jos godinu dve i ne mozes se uzvuci... Budu ljudi cesto u nezgodnoj situaciji zbog tog bezobrazluka.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

starac vujadin napisao:Meni posle skoro tri godine dolazi vreme da promenim telefon i to ću uraditi pri kraju godine. Imam još dosta koncepcijskih dilema, trilema...Ako se budem vratio na telefon s jednom karticom i da bude savremen biće verovatno Lumia 620 ili HTC 8s ili 8x.
Možda budem ostao na dual sim, tu ima nekoliko kandidata koji su ok, ali nažalost savremen dual sim telefoni su svi dual sim standby, a moj sadašnji ima dva predajnika i sve radi simultano, a to mi je mnogo bitna stvar.
Možda ću da kupim nešto sa tastaturom i da ne bude preveliko jer mi touch screen generalno ide na jaja i nisam se na njega navikao...e, to će biti problem šta uzeti.Zbog toga se možda desi da kupim i telefon koji se više ne proizvodi, ali onda bi svakako trebalo da bude kao nov i neupotrebljavan.

Kao ja da sam pisao sem dela sa dve kartice, to mi bas i ne treba :)

HTC 8s preskoci slobodno ima silnih nedostataka, cak i 8x ispada iz trke pored Lumia620 ili jos bolje, Lumia520.

Ja sam definitivno izbor sveo na ove dve Lumia ili neki jedan od novih Blackberry-a ako se budu sveli na pristojnu cenu do kraja
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Ovde su legendarni po pitanju tih ugovora.
U FR je ista prica. Prijatelj je uzeo zbog dece neke PAY TV pakete i pristao da ugovor bude 12 meseci, misleci da posle moze da ga ukine kad hoce.
Kad su deca pocela da popustaju u skoli jer stalno bleje u tv, resi on to da to ukine ali nije znao da se ugovor automatski obnovio na jos 12 meseci. Pozove on banku i izda nalog da se stopira uplata na njihov racun. Naravno, oni mu vec sledeci mesec ukinu TV ali nisu ga obavestili o posledicama. Posle par meseci stize mu opomena od suda da isplati sve :ccc:

Ne znam po kom pravu smeju da produzavaju ugovor na svoju inicijativu a da ti nista ne daju za uzvrat.

Kad trebas da potpises ima da te ljube u onu stvar a ako hoces da raskines ugovor, tu vec nastaje problem i tretiraju te kao da im nesto otimas.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Po pravu ugovora koji je potpisan a ocigledno nije procitan...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma znam ja da to stoji u tekstu (to svi rade) ali ne znam odakle im pravo da sastavljaju takve lopovske ugovore.
Odgovori